Boutique: designertassen van Étoile Luxury Vintage

Étoile Luxury Vintage staat bekend om hun fantastische vintage designer tassen van Chanel, Louis Vuitton, Fendi en veel meer mooie merken. Etoile heeft net haar vierde filiaal geopend in Amsterdam. Wij spraken de TNC boutique over het ontstaan van de Etoile, waar je op moet letten bij het kopen van je eerste tweedehands designer tas en wat Étoile zo uniek maakt.

 

Hoe is Étoile Luxury Vintage ontstaan?

De eigenaren hebben al sinds 1997 een bedrijf dat gespecialiseerd is in zeldzame edelstenen waar zij heel de wereld voor af reizen. Op een dag tijdens een van die reizen, kwamen zij tweedehands designer tassen tegen. Ze namen ze mee en begonnen deze te verkopen in hun edelstenen winkeltje. Al snel werden de tassen zo populair, dat ze besloten om een winkel alleen voor de pre-loved tassen te openen. Zo werd L’Étoile de Saint Honoré geboren. De eerste winkel opende in juli 2013 op de Oude Spiegelstraat 1, die is inmiddels gesloten. In 2015 zijn hier nog twee winkels bijgekomen (Reestraat 24 & Heiligeweg 9) en in 2019 is er nog een filiaal geopend op de Nieuwe Spiegelstraat 27.

Wat is het doel met het oprichten van de boutique?

Het doel van Étoile Luxury Vintage is om de vraag te vervullen binnen de vintage tassenmarkt in Nederland én wereldwijd. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat zich richt op tweedehands designer tassen met fysieke winkels. We merken aan onze klanten dat ze het erg fijn vinden om zo’n dure aanschaf met eigen ogen te zien en te passen. Dit is natuurlijk beperkt tot Amsterdam. We proberen buiten Amsterdam en wereldwijd steeds bekender te worden door middel van webshops zoals The Next Closet.

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN ÉTOILE LUXURY VINTAGE

Etoile Luxury Vintage

Hoe selecteren jullie de designer tassen voor de salon? Wat zijn de selectiecriteria?

Wij hebben één expert die al onze tassen inneemt en checkt. We selecteren onze collectie op de laatste trends en vraag naar specifieke tassen. De laatste paar maanden is er weer veel vraag naar Fendi, dus proberen we daar meer naar op zoek te gaan.

Wat vind je het leukste aan het verkopen van tweedehands designer tassen?

Soms krijg je echte ‘vintage treasures’ binnen. Denk aan een tas die nergens meer te krijgen is of een tas met een mooi verhaal. Dat is denk ik het leukste. Met designer items, en zeker tweedehands, zit er vaak een mooi verhaal achter wat een item extra speciaal maakt.

Wat is je favoriete item in de boetiek op dit moment?

Lastig! Ik denk dat ik dan toch kies voor de Classic Flap Bag van Chanel, want dit blijft een echte klassieker en een goede investering.

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN ÉTOILE LUXURY VINTAGE

Etoile Luxury Vintage

Wat is je favoriete designermerk en waarom?

Ook Chanel. Ik vind het merk een interessant verhaal hebben en de tassen blijven echt heel mooi. We verkopen soms tassen van meer dan 50 jaar oud die nog in een prachtige staat zijn. De items zijn ook nog eens mooi voor jong en oud, wat bij niet veel merken het geval is.

Zijn er items binnengekomen met een bijzonder verhaal of waar je speciale herinneringen aan hebt?

Ik weet zo snel niet een persoonlijk verhaal, maar een verhaal dat ik in de winkel altijd leuk vind om te vertellen is die van de Louis Vuitton Noé tas. Wist je dat meneer Vuitton himself die heeft ontworpen om mee naar extravagante feestjes te gaan? Hij ontwierp deze tas om 5 flessen champagne overal mee naartoe te nemen: 4 flessen staand en 1 op zijn kop.

Koop je zelf tweedehands kleding en tassen?

Zeker! Ik vind het leuk om in vintage winkels een coole ‘vintage find’ te scoren. Hoe leuk is het om onverwachts een mooie Louis Vuitton tas te vinden? Ik houd van het surprise effect: als je naar de Louis Vuitton winkel gaat wéét je wat je kunt vinden, in een tweedehands winkel niet. Het kan mij steeds weer verbazen wat voor prachtige items je dan tegenkomt.

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN ÉTOILE LUXURY VINTAGE

Etoile Luxury Vintage

Hoe bepalen jullie de echtheid van de producten?

Onze expert doet dit. Iedereen die in de winkel werkt kan natuurlijk veel over de tassen vertellen, maar echt controleren op echtheid doet maar één iemand omdat dit erg fraudegevoelig is. Dit wordt bepaald door authenticiteitscodes, het materiaal van de tas en hoe het logo er uit ziet bijvoorbeeld.

Hoe onderscheiden jullie boutiques zich van andere tweedehands winkels?

Wij onderscheiden ons door fysieke winkels te hebben en ons specifiek te richten op designertassen.

Wat zijn jullie toekomstplannen voor Etoile?

We hebben net ons vierde filiaal geopend waar we heel erg trots op zijn. Onze verdere toekomstplannen zijn om nog groter te groeien online met een opvallende webshop en wereldwijde bekendheid.

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN ÉTOILE LUXURY VINTAGE

L'etoile Luxury Vintage 2

Heb je tips voor beginnende tweedehands shoppers? Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands designer tas?

Dat verschilt natuurlijk erg per merk, maar lees je alvast in op het internet voordat je een tas aanschaft. Tegenwoordig kun je alles online vinden, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Hoe hoort die exacte tas er uit te zien, waar hoor je een code te kunnen vinden en van welk materiaal hoort de tas gemaakt te zijn? Zorg dat je zelf een kenner bent voordat je er een aanschaft. Heb je daar geen zin in? Koop dan een tas bij een betrouwbare reseller die dit voor je doet, zoals Etoile of The Next Closet.

Wat zijn de nieuwste trends in (tweedehands) designer tassen?

We zien dat printjes en monogram weer helemaal terug zijn. Tassen van merken zoals Fendi, Dior en Burberry zijn weer erg in trek, waarschijnlijk door de opvallende prints op de tassen.

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN ÉTOILE LUXURY VINTAGE

 

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!