Xupes designer tassen boutique The Next Closet

Boutique Xupes: iconische designer tassen

The Next Closet is trots aan te kondigen dat het van oorsprong Engelse Xupes een boutique heeft geopend op ons platform en daarmee schitterende luxueuze tweedehands designer tassen aan de collectie toevoegt. Bij boutique Xupes shop je de meest iconisch tassen: van de Chanel flap bag tot de Hermès Birkin. The Next Closet sprak Laurent Reepmaker, Manager Handbags & Accessories over deze investment pieces. Kun je niet wachten op de 260 geselecteerde high-end tassen? Je shopt de Dior Saddle Bags, Hermès Kelly’s, Chanel Boy Bags en Louis Vuitton Neverfull tassen hier. 

Hoe is Xupes pre-owned luxury ontstaan?

“Xupes vindt zijn oorsprong in het McKenzie familiehuis in Bishops Stortford, waar onze oprichters Joe en Frank zijn begonnen met het opzetten van een online bedrijf dat horloges, kunst en antiek verkoopt. Door de combinatie van Joe’s passie en visie en de zakelijke ervaring van Frank, wilden ze iets unieks bieden in een opkomende markt. Joe en Frank willen met Xupes pre-loved producten een nieuw leven geven met dezelfde waardes en serviceniveau als waar het ooit mee gemaakt is. Vandaag de dag hebben we meer dan 50 medewerkers in dienst en zijn we op het gebied van pre-owned horloges en designer tassen al marktleider in het Verenigd Koninkrijk. In november hebben we ook een kantoor met showroom geopend in Amsterdam die volledig is ingericht naar idee van Joe en dezelfde look en feel heeft als ons kantoor in Engeland.”

SHOP HIER DE ICONISCHE DESIGNER TASSEN VAN XUPES

Tweedehands designer tassen van Xupes bij The Next Closet

Waaruit ontstond het verlangen om de tassenafdeling van Xupes op te starten?

“Xupes blijft zijn assortiment aan producten en expertise ontwikkelen, daarom zijn we begonnen met de handtasafdeling halverwege 2015. We vinden dat dit product niet mag ontbreken in ons assortiment van luxe artikelen en sluit mooi aan bij horloges. De tassenafdeling is opgericht door Reece Morgan die nu nog vanuit de UK deze afdeling leidt. Dankzij zijn gevoel voor en kennis over mode hebben we in korte tijd een collectie kunnen opbouwen die bekend staat als een van Europa’s beste collectie van pre-owned designer tassen.”

Hoe selecteren jullie de tassen?

“De belangrijkste factoren waar wij we naar kijken zijn de kwaliteit en de authenticiteit van onze producten. Zoals je kunt zien in onze boutique verkeren onze tassen ondanks hun leeftijd nog in een heel goede conditie. We kopen geen tassen in die niet aan onze kwaliteitseisen voldoen.”

SHOP HIER DE ICONISCHE DESIGNER TASSEN VAN XUPES

Tweedehands designer tassen van Xupes bij The Next Closet tassenWat trekt jullie zo aan als het gaat om designer tassen?

“Met name het vakmanschap van de tas en de geschiedenis van het merk is wat wij bijzonder vinden aan designer tassen. We hebben liefde voor onze producten en we delen deze passie met onze klanten. Klassieke modellen zoals de Chanel Classic Double Flap Bag of de Hermès Birkin blijven tijdloze accessoires en passen bij zowel een sportieve als een klassieke look.”

Kun je wat meer vertellen over jullie ‘hard to find’ collectie?

“Ons team van specialisten heeft deze collectie, bestaande uit de beste voorbeelden van vakmanschap en zeldzaamheid, samengesteld. Deze producten hebben allemaal een verhaal en we laten de producten op een wijze zien die duidelijk aantoont waarom zij zo bijzonder zijn.”

Waarom zouden jullie klanten aanraden om hun luxetassen tweedehands te kopen?

“Tweedehands of vintage tassen zijn vaak modellen die niet meer worden gemaakt of die je weinig ziet: het heeft iets unieks. Naast het feit dat de prijzen soms wel 70% lager zijn dan de huidige retail prijzen maakt het ook een statement van duurzaamheid. Bij ons kun je tassen vinden die, hoe oud ze ook zijn, nog in uitstekende conditie zijn.”

SHOP HIER DE ICONISCHE DESIGNER TASSEN VAN XUPES

Tweedehands designer tassen van Xupes bij The Next Closet kantoor binnen

Wat is volgens jullie de beste tas om in te investeren?

“Eigenlijk is het aanschaffen van een mooie designer tas nooit een slechte investering. Wanneer je er goed zorg voor draagt, kan een tas generaties mee. Mocht je de tas ooit willen verkopen is het een pré als je de originele doos en papieren nog hebt. Bewaar die dus goed. Het is wel bekend dat merken als Chanel en Hermès hun waarden behouden omdat hun prijzen jaarlijks stijgen.”

Welke tas verkoopt het best bij jullie?

“Vooral classic Chanels verkopen we veel, de Classic Double Flap bag in medium of in small zijn populaire modellen net als de Chanel Single flap bag of wallet on chain, omdat dit tijdloze modellen zijn die elke outfit mooi afmaakt. Daarnaast verkopen we de Hermès Birkin en Kelly goed. In de winkel zijn ze moeilijk te verkrijgen en bestaan er wachtlijsten voor. Wij hebben een ruim assortiment hierin.”

Wat is de meest unieke tas die jullie bij The Next Closet verkopen?

“Dat is zonder twijfel de Chanel Pink Quilted Denim maxi jumbo XL flap bag. Deze vintage roze, gewatteerde denim Chanel Maxi Jumbo XL flap bag is in 1993 gemaakt. Oorspronkelijk bedoeld als ‘’Runway Piece’’. Deze bijzondere kleur en dit materiaal is seizoensgebonden en zou in beperkte aantallen zijn gemaakt. De productie van tassen bedoeld voor de Runway in de jaren negentig was beperkt tot enige honderden. De Maxi Jumbo XL Flap Bag is ook de grootste maat uit de oude collectie en wordt niet meer geproduceerd bij Chanel. Deze tas is daarom ook opgenomen in onze ‘Hard to find collectie.’’’

SHOP HIER DE ICONISCHE DESIGNER TASSEN VAN XUPES

Tweedehands designer tassen van Xupes bij The Next Closet kantoor buiten

Het meest lastige van de tweedehands designerkleding industrie is natuurlijk het bepalen van de authenticiteit. Hoe doen jullie dit?

“Alle producten worden uitvoerig gecontroleerd op authenticiteit door ons team van experts. Hierdoor zijn wij in staat met 100% zekerheid de authenticiteit te garanderen. We zijn specialisten in ons vakgebied met de juiste kennis en training om elk artikel uit onze collectie te nadrukkelijk te controleren. Wij verwerken elke week honderden luxe handtassen, zowel vintage als hedendaags, en breiden onze kennis van tweedehands luxegoederen voortdurend uit.”

SHOP HIER DE ICONISCHE DESIGNER TASSEN VAN XUPES

Hoe onderscheid Xupes zich ten opzichte van andere winkels?

“De manier waarop we communiceren met onze klanten is erg belangrijk voor ons. Van onze fotografie tot en met onze verpakking streven we naar aandacht voor detail. We respecteren de historie en het vakmanschap van elke tas en we geven dit door aan een nieuwe eigenaar met dezelfde waardes als waarvoor het ooit mee gemaakt is. We vinden het belangrijk dat onze klanten goed advies krijgen en zich comfortabel voelen bij de aanschaf van een tas of horloge.”

“De manier waarop de klant wordt behandeld, is voor mij van het grootste belang. Ik hou niet van een typische opdringerige verkoopstijl en geloof in het aanbieden van een eerlijk advies en een vriendelijke benadering aan onze klanten.” – Xupes founder and ceo, Joseph McKenzie

SHOP HIER DE ICONISCHE DESIGNER TASSEN VAN XUPES

 

Starring: Laurent Reepmaker – Xupes
Tekst: Marcella Cazzato

error: Content is protected !!