Vegan Fashion Week L.A.

Vegan Fashion Week L.A. tweede editie voor de deur

‘Fashion is activism’ met dit statement kondigt Vegan Fashion Week zichzelf aan. In de States begint dit platform meer bekendheid te krijgen. Hier in Europa doet vegan fashion nog niet veel stof opwaaien. Met dit artikel althans, proberen we het goede woord te verkondigen! 

Na het succes van de eerste editie keert Vegan Fashion Week van 10-15 oktober terug naar Los Angeles. Vegan Fashion Week is op dit moment wereldwijd de toonaangevende ethische modebeweging. Het thema van dit seizoen – ‘Mode is activisme’ –  zet de uitdagingen rond ecologie en klimaatverandering in de kijker, vanuit het perspectief van mode, wetenschap, technologie, ethiek en creativiteit.

Vegan is the future!

Dat de mode-industrie een van de grootste vervuilende industrieën is, weten we.  Maar hoe kunnen we de relatie tussen mode en het milieu concreet verbeteren? Verbeteren is veranderen, is de boodschap van Vegan Fashion Week. Voor hen is er geen middenweg: mode moet vegan gaan, om dierenleed te voorkomen en om de omgeving minder te belasten.

Korte introductie video:

Vegan Fashion Week is een geweldig en misschien wel noodzakelijk initiatief. Toch blijkt vegan fashion voor velen nog een onbekend concept. Onder de deelnemende brands merken we op: Patrick McDowell, Mayd In Chyna en Nicoline Hansen. Allemaal jonge, hippe merken, die aantonen dat ze bewust willen omgaan met hun productieproces. De grote namen laten alsnog op zich wachten als het gaat om vegan kleding, accessoires, makeup en geuren.

Merken zijn overigens ook niet altijd transparant als het gaat om hun grondstoffen. Het is soms moeilijk om de juiste keuzes te maken. Wil jij weten welke items op The Next Closet 100% van veganistische oorsprong zijn? We verzamelden ze voor je in ‘TNC’s vegan collectie‘.

SHOP TWEEDEHANDS VEGAN MODE

TNC tweedehands vegan

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!