De waarheid achter replica designer items

Bij The Next Closet bieden wij 100% authenticiteits-garantie voor alle producten die bij ons te koop zijn. Toch krijgen wij nog vaak de vraag of een product echt is en hoe je een namaak designertas herkent. Om er zeker van te zijn dat je een goede deal sluit, gaan we jullie wekelijks de ins en outs uitleggen van een specifiek luxeproduct. Daarnaast vinden wij het belangrijk om via deze blogpost jullie kennis te laten maken met de realiteit achter replica designer items.

Illegale markt

De meeste consumenten zijn zich tegenwoordig niet bewust welke ernstige gevolgen achter de verkoop van namaakgoederen schuilen, met name binnen de markt voor designer handtassen en accessoires. Replica designer werd lange tijd gezien als een ‘soft crime’, waardoor het een lage prioriteit kreeg bij de wetshandhaving, maar dit is sterk veranderd. Momenteel vertegenwoordigt het handelen in counterfeit goederen 7% van de wereldhandel en de inkomsten zijn bijna tweemaal zo hoog als die van de illegale drugsmarkt.

De keiharde waarheid is dat nagemaakte luxegoederen bijdragen aan een onethische arbeidsmarkt. Dit is gelinkt aan kinderarbeid en uitbuiting. Ook wordt het vertrouwen en de reputatie van merken beschadigd op deze manier.

Schadelijk voor het merk en voor je eigen gezondheid

Naast het feit dat namaakgoederen slecht zijn voor het milieu en de economie, kan het ook mogelijke gevolgen hebben voor je eigen gezondheid. Geen enkel namaakproduct ondergaat een strenge test die waarborgt dat het product veilig is. Hierdoor voldoet het item niet aan de Europese veiligheidsnormen en kan bijvoorbeeld het materiaal of de lijm in het item schadelijk zijn voor je huid of luchtwegen. De chemische lucht van een replica item is vaak ook al de eerste red flag.

De handel in namaakgoederen moet gestopt worden

Toch kan het gebeuren dat je onbewust een replica item koopt. Helaas zien wij ook vaak verkopers die onbewust een namaak item proberen door te verkopen, dat zij elders hebben gekocht. Om zeker te zijn van je aankoop, ook buiten ons platform om, delen we graag onze kennis.

AuthenticSecondhand Designer Bags

Hoe herken ik het verschil tussen een authentiek en een replica designer item?

Het wordt steeds lastiger om het verschil tussen een echte, authentieke designertas te herkennen en een namaak designertas. Gelukkig is het niet onmogelijk en komt er vaak ook een stukje gezond verstand bij kijken. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is het dat waarschijnlijk ook. Ook kun je een advertentie herkennen als er 1:1, dupe of “High Quality Brand” in de beschrijving staat.

Ook maken vervalsers altijd minstens één fout op een product, tenzij het een AAA fake is. Dit is een term die wij gebruiken voor namaak items die amper te onderscheiden zijn.

Enkele voor de hand liggende details: de kwaliteit van het materiaal en een foutje in het logo. Als een authentieke designertas van leer gemaakt is, moet het ook ruiken en aanvoelen als leer. Andere duidelijke fouten zitten in het ontwerp en de details van het handwerk. Een veel voorkomend voorbeeld hiervan zijn de stiksels, schuine stiksels zijn altijd een gemakkelijke red flag van een namaakproduct.

The Next Closet strijdt met jullie mee

Heb je een suggestie voor een bepaald item dat jij terug wilt zien in onze replica rubriek? Stuur dan een e-mail naar authentication@thenextcloset.com, zodat onze expert het item met jullie onder de loep neemt.

Ben je op zoek naar een prachtige authentieke designertas? The Next Closet heeft een uitgebreide selectie voor je klaar liggen, met natuurlijk 100% authenticiteits-garantie.

Bekijk en shop hier je favoriete designertas

error: Content is protected !!