TNC x Demure: duurzame couture hoeden voor The Next Closet

Demure lanceert een duurzaam geproduceerde hoedencollectie speciaal voor The Next Closet!
Demure couture hoeden Amsterdam is een high-end couture hoeden merk dat samengewerkt heeft met verschillende high-fashion magazines en bekend staat om de hoge standaard van de materialen, technieken en trendy designs. De oprichtster en ontwerpster van het merk, Yuki Isshiki, staat voor eerlijkheid en duurzaamheid door haar persoonlijke culturele achtergrond. Yuki komt origine uit Osaka, Japan, waar haar beide ouders in de textielindustrie werkten, is opgeleid in Londen en is nu met haar eigen hoedenwinkel gevestigd in Amsterdam. Wij spraken haar haar visie op duurzaamheid, plannen voor de toekomst en natuurlijk wat een Demure-hoed zo bijzonder maakt. 

SHOP HIER DE SPECIAAL VOOR TNC ONTWORPEN HOEDEN VAN DEMURE

Demure Couture Hat Amsterdam voor The Next Closet

Kun je kort iets vertellen over Demure?

“Ik ben opgeleid tot hoedenmaker in Londen meer dan tien jaar geleden. In september 2016 ben ik voor mijzelf begonnen. Ik besloot dat ik een eigen collectie wilde creëren naast de privé orders van een kleine groep klanten.”

Wat is de reden dat je ooit bent gestart met het maken van hoeden?

“Ik heb altijd al een traditioneel ambacht willen leren dat gebruik maakt van textiel. Op een dag vond ik een advertentie van mijn docent waarin stond dat de hoedenmaker van Vivienne Westwood lessen aanbood in het maken van hoeden volgens de klassieke couture hoedenmaker methode. Hier heb ik het ambacht geleerd.”

SHOP HIER DE SPECIAAL VOOR TNC ONTWORPEN HOEDEN VAN DEMURE

Wat maakt een Demure hoed uniek?

“Alle Demure hoeden zijn gemaakt volgens de klassieke couture methodes en samen met mijn klanten weet ik een combinatie te maken van trends en de persoonlijkheid van de klant. Op deze manier vormt de hoed een belangrijk deel van de persoonlijke stijl van de klant. Dit betekent dat klanten mijn hoed veel langer kunnen dragen en daarom maak ik gebruik van het beste materiaal en bied ik remodeling en repair service aan.”

Heb je een favoriete hoed?

“Mijn favoriete model hoed is de oversized baret. Door de grootte van de baret wordt het een echt statement item. Het staat ook geweldig bij de vorm van het gezicht. Zelfs als je je een beetje onzeker voelt, volgt het heel mooi de lijnen van je gezicht en staat het prachtig. Dit is daarom ook de enige hoed die ikzelf draag.”

SHOP HIER DE SPECIAAL VOOR TNC ONTWORPEN HOEDEN VAN DEMURE

Wat is jouw visie op duurzaamheid?

“In Japan wordt iedereen opgevoed met respect voor natuur en duurzaamheid, de dagelijkse gang van zaken is hierop gebaseerd. Het beïnvloedt mijn manier van werken enorm op een natuurlijke manier, bijna onbewust. Ik bewaar bijvoorbeeld al het overgebleven materiaal van mijn werk en maak ontwerpen waardoor ik er toch nog iets van kan maken. Grote of kleine stukken stof, het maakt niet uit, een berg stofjes inspireert me altijd voor nieuwe designs. Het feit dat dit ook nog eens duurzaam is maakt het voor mij extra leuk! Helaas wordt duurzame kleding op het moment nog vaak geassocieerd met zweverig of niet modieus, terwijl dit helemaal niet het geval is. Ik wil laten zien dat creativiteit en mode heel goed samengaan met een sustainable lifestyle.”

SHOP HIER DE SPECIAAL VOOR TNC ONTWORPEN HOEDEN VAN DEMURE

Voor The Next Closet heb je unieke hoeden ontworpen, kun je hier wat meer over vertellen?

“De denim stof die ik heb gebruikt voor The Next Closet is ‘C klasse stof’, die ik heb ingekocht in Japan. De stoffen zijn ‘C klasse’ gelabeld, omdat er kleine foutjes of beschadigingen voorkomen in de stof. Ik heb simpelweg de beschadigde stukjes uitgeknipt en van de rest van de stof hoeden ontworpen. Het is verspilling om stoffen om deze reden niet te gebruiken. Ik heb gekozen voor erg stevig selvage denim, zodat de hoedjes extra lang mee gaan.


De voering is zijde, gebruikt door grote modemerken als samples en op het punt om weggegooid te worden. Dit terwijl er niks mis is met de stof en het een hoge kwaliteit zijde is. Ik heb het gebruikt zodat het niet weggegooid hoeft te worden. De patronen die ik heb gemaakt voor de hoeden heb ik gemaakt van oude hoedenblokken. De oude hoedenblokken zijn zo gemaakt dat ze rekening houden met alle subtiele lijnen van een mensenhoofd. Het duurt iets langer om de patronen te maken, maar de hoeden vallen veel beter dan bij het gebruik van de moderne kant-en-klare hoedenblokken. Het design van de hoeden heb ik simpel gehouden, zodat je het zelf nog kan versieren of aanpassen zoals jij wil. Alle hoeden zijn uniseks, dus je kunt ze ook delen met je broer of vriendje.

De haarbanden zijn gemaakt van vegan silk. Vegan zijde is gemaakt van houtafval en is een soort viscose stof, maar van couture kwaliteit. Ik heb de haarbanden in de pastelkleuren van The Next Closet gemaakt.”

SHOP HIER DE SPECIAAL VOOR TNC ONTWORPEN HOEDEN VAN DEMURE

 

DEMURE for The Next Closet, sustainable couture hats

Wat is je visie voor de toekomst voor Demure?

“Wat betreft de toekomst van mijn bedrijf,  zou ik heel blij zijn als ik mijn eigen salaris kan blijven betalen met wat ik doe. Ik zie Demure als een platform voor mijn zelfexpressie op verschillende niveaus zoals creativiteit en mijn sociaal-politieke kijk op de wereld. Wat betreft de creatieve kant zou ik graag meer van mijn creatieve ideeën uitproberen en delen met andere creatieve mensen. Ik zou mijn visie op duurzaamheid, eerlijkheid en bedrijfsethiek meer willen uiten via activiteiten van Demure. Deze samenwerking met The Next Closet is daar een goed voorbeeld van.”

Demure studio shop, Korte Marnixstraat 5, 1013 HT Amsterdam

Starring: Yuki Isshiki – Demure
Fotografie: Barbara Medo
Tekst: Ilse Christina Riteco

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!