Earth Hour: één uur het licht uit

Zaterdag 28 maart om 20:30 is het Earth Hour. Dit betekent dat we met z’n allen het licht één uurtje uitdoen. Waarom? Om energiebesparing te promoten, de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen en misschien wel het allerbelangrijkste: om een statement te maken. Earth Hour is in de afgelopen jaren een van de grootste bewegingen voor het milieu geworden. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de strijd voor een beter milieu blijven voeren, juist omdat COVID-19 laat zien wat deze ‘pauze voor de natuur’ voor een positieve impact heeft op het milieu. Samen staan we sterk.

Het eerste wat je kunt doen om deel uit te maken van deze beweging is het licht uitdoen om 20:30, maar er is nog veel meer. De visie van de initiatiefnemers van Earth Hour is altijd om méér te doen. Het licht uitzetten is een eerste symbolische stap om daarna meer stappen te zetten op weg naar een beter milieu. En als je nu denkt: welke stappen dan? The Next Closet is here to help!

De kledingindustrie heeft een grote impact op ons milieu. Voor elk nieuw item dat je in de winkel shopt is bijvoorbeeld meer dan 2.720 liter water gebruikt, heel veel CO2 uitgestoten en zijn er wateren vervuild door het verven van stoffen. Dit kunnen we allemaal verminderen door tweedehands te shoppen. Met haar community heeft The Next Closet de afgelopen jaren 50.379 kg aan kleding een tweede leven gegeven en daarmee 10595 badkuipen met afvalwater en 4488 kg CO2-uitstoot bespaard. Doe jij ook mee aan onze fashion revolutie? Ga voor tweedehands in plaats van nieuw en help ons mee de wereld te redden #letsstartthisfashionrevolution. Oh en begin je vanavond al met duurzaam shoppen? Vergeet dan niet het licht uit te zetten! 😉

 

 

error: Content is protected !!