Dolce & Gabbana, Calvin Klein en Sandro: Who made our clothes?

Deze week is de Fashion Revolution Week begonnen. Deze week staat in het teken van de ‘Who Made My Clothes’ campagne van Fashion Revolution waarbij aan verschillende merken wordt gevraagd om transparant te zijn over de productie van hun kledingstukken. Op 24 april stortte in Bangladesh het Rana Plaza gebouw in elkaar waarbij er 1.138 mensen om het leven kwamen. In het Rana Plaza werd kleding gemaakt voor merken als Primark, C&A, Zara en H&M. Deze gebeurtenis was een verschrikkelijke ramp waarbij de wereld werd wakker geschud. Vanaf dat moment begon de fashion revolution: een wereldwijde beweging die roept om meer transparantie, duurzaamheid en ethiek in de kledingindustrie. Bij The Next Closet strijden we al zes jaar voor deze revolutie en daar gaan we deze week nog extra veel aandacht aangeven.

Who Made My Clothes campagne

Deze week gaat de ‘Who Made My Clothes’ campagne van start waarbij mensen worden gestimuleerd om kritisch te zijn naar merken en hen te vragen waar hun kleding vandaan komt. Het is hierbij de bedoeling dat merken laten zien wie hun kleding maakt en transparanter worden over dit hele proces. Met de hashtag #imadeyourclothes kunnen zij antwoord geven aan alle mensen en organisaties die hier naar gevraagd hebben.

De strijd van The Next Closet

Door tweedehands kleding mainstream te maken wil The Next Closet de kledingindustrie verduurzamen. We willen mensen inspireren om tweedehands kleding te shoppen en te kiezen voor kwaliteit en hergebruik. Bij de productie van één t-shirt wordt bijvoorbeeld al 2.720 water verbruikt en door het extreme koopgedrag van de gemiddelde Nederlander heeft dit een grote impact op het milieu. Naast het stimuleren van tweedehands shoppen willen we mensen ook aansporen om voor duurzame merken te kiezen. Op onze site zijn alle duurzame merken met een groen blaadje bestempeld. Deze merken produceren op een eerlijke en duurzame manier en het allerbelangrijkste: onder goede werkomstandigheden.

SHOP HIER TWEEDEHANDS KLEDING BIJ THE NEXT CLOSET

Fashion Revolution week 2019 – The Next Closet

Wij doen mee!

Het is voor The Next Closet belangrijk om mee te doen aan deze campagne. Wij hebben de afgelopen jaren al meer dan 15.000 items een nieuw leven gegeven. Hiermee is de productie en uitstoot van miljoenen liters water, CO2 en chemicaliën bespaard gebleven, een grote prestatie, maar we kunnen nog meer doen. Wij blijven strijden voor de fashion revolution en zullen ons deze week focussen op werkomstandigheden van kledingproducenten. Het team van The Next Closet doet heel graag mee aan de ‘Who Made My Clothes’ campagne. Deze hele week zullen medewerkers van The Next Closet dé vraag stellen aan verschillende merken die je bij The Next Closet kunt shoppen. Wij hopen natuurlijk op antwoord van deze merken zodat wij hen misschien wel een groen blaadje kunnen geven.

Met z’n allen maken we de grootste impact. Daarom willen wij je vragen om ook mee te doen en je favoriete kledingmerk deze belangrijke vraag te stellen. Plaats een foto van jezelf met het kledingstuk en gebruik de hashtags #whomademyclothes en #letsstartthisfashionrevolution. Because fashion should feel good!

SHOP HIER TWEEDEHANDS KLEDING BIJ THE NEXT CLOSET

 

error: Content is protected !!