Hoe herken je een authentieke Dior Saddle Bag?

Het goede nieuws is dat de Dior Saddle Bag weer helemaal terug van weggeweest is. Het slechte nieuws is dat het om deze reden één van de meest nagemaakte tassen is. Preloved exemplaren zijn erg gewild en de keuze is reuze, maar hoe herken je een authentieke Saddle Bag van Dior? Om je een beter beeld van deze tas te geven nemen we je mee in de geschiedenis van deze iconische Dior tas. Aan het eind van dit artikel herken jij een authentieke Dior Saddle Bag als geen ander.

De geschiedenis van de Iconische Dior Saddle Bag

De iconische Saddle Bag van Dior is ontworpen in 1999 en maakte haar debuut op de catwalk in de Spring/Summer 2000-collectie van John Galliano. De tas werd al snel het meest besproken accessoire en dé tas van de it-girls. Van Carrie Bradshaw tot Paris Hilton, de tas was overal te zien. Na een aantal succesvolle jaren begon de Saddle Bag te vervagen en verloren klanten hun interesse. Uiteindelijk leek de tas helemaal vergeten te zijn uit het straatbeeld en werd Galliano in 2010 opgevolgd bij Dior door Raf Simons.

In 2020 is het veilig om te zeggen dat de zadeltas terug is en blijvend, tenminste voor nu. De kenmerkende tas is momenteel het middelpunt van het luxelabel en is nu verkrijgbaar in meer dan 20 verschillende kleuren en ontwerpen. In dit artikel gaan we een preloved exemplaar uitlichten, want hoe onderscheid je nou een authentieke Dior Saddle Bag van een replica?

 

Bron: dior.com

De vorm

Het eerste waar je naar moet kijken, is de vorm van de tas. Als je goed naar beide tassen kijkt: de nep en de echte, zul je het verschil snel opmerken. Op de onderstaande afbeeldingen zie je dat de kleur, het materiaal en de vorm van elkaar verschillen. De authentieke Saddle Bag heeft bovenaan de tas een lichte deuk, dit is typerend voor deze tas. Ook wordt de tas niet voor niks met een lever vergeleken. Neppe varianten zijn ook te herkennen als de onderkant van de tas helemaal netjes in een ronde bocht loopt. De authentieke Dior Saddle Bag hoort namelijk ook héél iets in te deuken. Zie je het verschil?

De Print

Het jacquard canvas, door velen beschouwd als het officiële monogram van Dior, dateert uit 1967 onder de naam Oblique. Ontworpen door de toenmalige art director van het huis, Marc Bohan. De print is nog steeds een hit en iconisch voor het modehuis. Het gemakkelijkste om een namaak te herkennen is door deze print goed te bestuderen op de Saddle Bags. Sommige prints missen wel eens een letter, de R staat te ver weg of de kleurtonen zijn compleet anders. In het voorbeeld hieronder zie je links de echte variant en rechts de replica print. De print is hier ingezoomd, waardoor de verschillen nog beter opvallen. Zie je hoe recht de buik van de D is bij het nep exemplaar? En de grote stip op de I? Mocht je twijfelen over je eigen tas, maak dan een foto zoom deze in en vergelijk je print met de linker variant. Let op: vintage exemplaren kunnen iets afwijken van de huidige print.

CD hardware

De blinkende CD’s zijn natuurlijk de highlight van deze it-bag, deze hardware elementen verklappen ook de echtheid van de tas. De kleur van het metaal kun je het beste online vergelijken met de exemplaren op de Dior site. Zijn je gouden charms witgoud of ijzig mat? Laat de tas dan snel liggen, want deze tint goud gebruikt Dior niet. Ook voelt de hardware zwaar aan, het is immers verguld metaal.

Wist je dat er heel klein Christian Dior aan de achterkant gegraveerd is aan de metalen charms? Het merendeel van de fakes hebben dit niet, vraag dus altijd een foto van de achterkant mocht je twijfelen. Ter illustratie zie je hier een aantal foto’s van de gravering bij een vintage exemplaar van een authentieke Dior Saddle Bag.

It’s the inside that counts

De laatste en meest belangrijke tip zit aan de binnenkant, namelijk de heat stamp en rits. Sommige vervalsingen zijn gemakkelijk te herkennen aan de ritssluiting, zoals je op de onderstaande afbeeldingen ziet. Je ziet op de rechterafbeelding dat de rits niet netjes in het midden is gestikt, ook is het logo niet goed met hitte in het leer gedrukt.

Kijk altijd goed naar het stiksel van de ritssluiting, is het recht en evenwijdig gestikt? Zit de rits recht?

Alle Dior-producten hebben hun eigen datumcode, deze code is ontzettend belangrijk. De datumcode van de Dior-tas vertelt je de maand en het jaar waarin de Dior-tas is geproduceerd. De code bestaat uit twee cijfers, twee letters, vier cijfers (00-XY-0000). De letters geven de fabriek aan en de cijfers de week, maand of het jaar waarin het wordt geproduceerd. Deze informatie en opbouw van data verandert vaak in de loop van de jaren. Het is daarom goed om te weten uit welk jaar jouw tas komt. In de nep-Dior-zadeltassen komt de datumcode niet overeen met het jaar.

Ook is het goed om op de stempel te letten, dit is bij de meeste tassen met goudfolie in het leer gedrukt. Het lettertype moet duidelijk te lezen zijn en geen fouten bevatten, ook moet de uitlijning van de stempel precies goed zijn. Zit je datacode scheef? Dan moet je goed opletten of de tas wel authentiek is.

 

100% authenticiteitsgarantie

Ben je op zoek naar een prachtige authentieke Dior tas? Bij The Next Closet ben je altijd verzekerd van authenticiteitsgarantie. Op deze manier bieden wij een pre-loved shop-experience zonder zorgen.

Elk item dat op The Next Closet wordt geplaatst, ondergaat een authenticiteitscontrole. Daarbij houden wij rekening met echtheidskenmerken, datacodes, hardware details en natuurlijk de kwaliteit. Op deze manier krijgen namaakgoederen geen kans.

Bekijk en shop hier je favoriete designertas

 

error: Content is protected !!