Huh? Normcore?

image

Mode is nooit saai. Dat blijkt maar weer. Terwijl de bladen nu vol staan met floral prints, urban wear en kleurenwaaiers schreef New York Magazine over de normcore trend. Ja, normcore. Zo normaal mogelijk. Niks geen stijlbijbel van de Elle, of een walk in closet waar je u tegen zegt, maar ‘lekker gewoon’. ‘Standing out by not standing out’, dat is het idee. Een beetje à la Steve Jobs en Jerry Seinfield. Wit shirt, eenvoudige jeans en sportschoenen. No bullshit.

Nu is de mode van nature een tikje tegenstrijdig, maar deze ‘trend’ heeft wel een interessante invalshoek. Zo licht forecasting agency K-Hole toe: “It’s not about being simple or forfeiting individuality to become a bland, uniform mass. Rather about being recognizable, of looking like other people” en “…seeing that as an opportunity for connection”. Het is volgens hen dus niet zo dat jouw identiteit opgaat in die van de massa.

Slap modegeklets. Of misschien een echte (tegen)beweging? In elk geval in lijn met ‘consuminderen’, duurzame productie en de drang van de laatste generaties naar ‘interconnectiveness’. Hoe dan ook, de normcore trend is bij mij meer dan welkom.  Het maakt mijn kleding dilemma’s een stuk makkelijker. En… gelukkig hoef ik het niet de top stylisten te vertellen.

Meer ViefLaVie? Bekijk de shop

error: Content is protected !!