Tweedehands Louis Vuitton Gucci Chanel Bags by Es

Tweedehands designer tassen van Bags by Es

Ze startte haar carrière als verpleegster, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon: inmiddels is Esmeralda  al 2,5 jaar eigenaresse van boutique Bags by Es. Fulltime houdt ze zich nu bezig met tweedehands designer tassen van merken als Louis Vuitton, Chanel en Gucci. Bij The Next Closet shop je haar exclusieve selectie. Benieuwd naar haar high-end collectie? We nemen je mee in haar boutique.

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN BAGS BY ES

 

Waar staat de boutique Bags by Es voor?

“Bags by Es is een online boutique voor tweedehands designer tassen: vintage, maar ook nieuwe modellen. Sommige tassen zijn bijna in nieuwstaat, die zijn slechts een halfjaar, af en toe in gebruik geweest.”

Hoe gaat het selecteren van de designer tassen precies in zijn werk?

“Ik krijg aanvragen binnen van potentiële klanten die hun tas willen verkopen. Ik check of het item echt is, in welke staat deze verkeert en dan doe ik een bod. Indien akkoord, kunnen ze de tas brengen of opsturen. Zodra de tas van mij is, maak ik deze schoon en knap ik ’m eventueel op. Vervolgens maak ik foto’s en dan voeg ik de tas toe aan mijn collectie op social media en in mijn online boutique.”

 

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN BAGS BY ES

Hoe is jouw liefde voor designer tassen ontstaan?

“Die liefde heb ik eigenlijk niet van huis uit meegekregen, want daar is een tas van €5,- even bijzonder als een iconische designer tas van Chanel. Toen ik een jaar of zestien was, liep ik in Amsterdam en zag dan meiden met luxe designer tassen. Dat vond ik zo mooi en wilde ik lange tijd ook zelf. Een nieuwe designer tas is echter kostbaar. Als student was een nieuwe designer tas geen optie voor mij in verband met de prijs. Ik kocht op een gegeven moment een vintage designer tas en daarna volgden er meer. Ik begon ze ook te verkopen en dat liep heel goed. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.”

Kun je iets vertellen over jouw exclusieve collectie tweedehands designer tassen?

“Ik werk niet met een vaste collectie, maar probeer wel de classics aan te bieden. Klassiekers zoals de Chanel Flap Bag, de Neverfull van Louis Vuitton, maar ook de Speedy hoort daarbij. De focus ligt echt op tweedehands, high-end designer tassen van onder andere Louis Vuitton, Dior, Fendi, Gucci en Chanel.”

Tweedehands Louis Vuitton Gucci Chanel Bags by Es

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN BAGS BY ES

Waarom deze merken?

“Voor mij is het belangrijk dat ikzelf ook bonding met het merk heb. Ik moet het mooi vinden, anders neem ik het liever niet in mijn collectie op.” 

Waar word je door geïnspireerd voor het samenstellen van de collectie?

“Ik word veel door Instagram geïnspireerd. Ik volg daar veel bloggers. Claartje Rose is een favoriet, want qua tassen draagt zij voornamelijk vintage stukken. Op social media krijg ik vaak aanvragen voor bepaalde designer tassen die zij ook gedragen heeft.”

Op welke wijze speelt duurzaamheid een rol in jouw boutique?

“Ik verkoop tweedehands tassen en vind het belangrijk om zo een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van de mode-industrie. Waarom nieuw kopen als er al zoveel moois is? Het is niet alleen het maken van het nieuwe product dat een voetafdruk achterlaat, maar juist het gehele proces: van ontwerp tot vervoer.”

En in jouw persoonlijke leven?

“Ik shop zelf ook veel tweedehands: al mijn tassen zijn tweedehands en een deel van mijn kleding ook, want ik shop voornamelijk bij The Next Closet. Je komt vaak mooie items tegen op internet van klanten die ook een eigen zaakje hebben. Naast mijn kledingkast is mijn interieur ook voorzien van vintage designer items, zoals een salontafel van Paolo Piva: een echt designstuk waar ik trots op ben.”

 

Wat was jouw eerste eigen tweedehands designer tas?

“De Louis Vuitton Keepall.”

Welk accessoire mag absoluut niet ontbreken in de garderobe van een vrouw volgens jou?

“De klassieker: een zwarte, lederen (designer) tas. Die past overal bij en is gemakkelijk te combineren. Dat maakt ‘m gelijk ook een stukje duurzamer.” 

Wat is jouw persoonlijke favoriet?

“Toch wel de Flap Bag van Chanel: functioneel en klassiek. Daar houd ik van. Zelf heb ik deze in het zwart van lamsleer.”

Tweedehands Chanel Flap Bag Bags by Es

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN BAGS BY ES

Je moet kiezen: de Gucci Marmont of de Dionsyus?

“De Marmont verkoop ikzelf het beste. Het hangt wel al van welke variant: velvet, leer, ga zo maar door. Die zijn erg populair!”

Wat is jouw all time favourite van Gucci?

“De leren Gucci Marmont in het zwart.”

Welk piece staat nog op jouw verlanglijst?

“Ik ben wel voldaan en wissel zelf veel. Ik zie natuurlijk veel tassen binnenkomen en kan ze zelf helaas niet allemaal houden, dan zou mijn werk niet meer bestaan. Voor mij werkt het nu zo: voordat ik een tas koop, moet ik er eerst een verkopen. Volgens het FIFO-principe dus. Anders worden het er te veel…”

Zijn er vintage designer tassen met speciale herinneringen?

Mijn allereerste Louis Vuitton tas, de Keepall 55, die heb ik verkocht. Die was voor mij veel te groot en ik heb nu de 45. Ik neem nooit zoveel mee, dus die past beter bij me.”

Tweedehands Louis Vuitton Keepall Bags by Es bij The Next Closet

SHOP HIER DESIGNER TASSEN VAN BAGS BY ES

Komt er ooit een winkel waar we jouw tweedehands collectie kunnen bewonderen?

“Nu gaat alles online, en dat zou ik graag zo houden. Het lijkt me heel gaaf om een winkel te hebben, maar daar komen veel kosten bij en die wil ik liever niet doorberekenen aan de klant. Voorlopig houd ik het allemaal online!”

Wat kunnen we van Bags by Es verwachten in de toekomst?

Nog veel meer mooie tweedehands designer tassen. Ik wil lekker zo doorgaan zoals het nu gaat.”

Foto credits: Bags by EsCheryl-Lynn van de Wiel

error: Content is protected !!