Modehuis Chanel stopt met gebruik exotisch leer

Een grote sprong voor het dierenrijk: modehuis Chanel heeft aangekondigd dat zij stopt met het gebruik van exotisch leer bij de productie van accessoires en kleding. Wij van The Next Closet juichen deze beslissing natuurlijk toe! Huiden van krokodilachtigen, hagedissen, slangen en pijlstaartroggen zijn straks verleden tijd voor Chanel.

 

image

Handtassen, schoenen en kleding gemaakt van exotisch leer zijn de duurste luxe producten in de mode. Schaf je de klassieke 2.55 flap bag van Chanel gemaakt van kalfsleer aan, dan kost je dat zo’n €5000. Kies je echter voor een variant gemaakt van exotisch leer? Dan kun je uitgaan van het dubbele.

Volgens het Franse modehuis wordt het steeds moeilijker om te garanderen dat het verkrijgen van deze exotische leersoorten in lijn loopt met de ethische standaarden van Chanel. Chanel verklaart: ‘We zijn voortdurend bezig met het beoordelen van onze leveranciers om ervoor te zorgen dat er aan onze verwachtingen van integriteit en transparantie wordt voldaan. Onze ervaring leert echter dat het steeds moeilijker wordt om exotische materialen te maken die voldoen aan onze ethische standaarden.’

Bont en exotisch leer onpopulair

Tegenwoordig is het gebruikt van bont in de mode-industrie gelukkig onpopulair, maar exotisch leer krijgt door deze actie van het Parijse modehuis een heel nieuwe wending. Door de overstap van Chanel is zij nu de leidende kracht in het verbannen van exotisch leer bij de productie van de all-time classic handtassen.

Chanel 2.55 cravings?

Coco’s calling! Liever een vintage Chanel 2.55 flap bag? Bij The Next Closet shop je prachtige klassieke varianten.

Shop hier vintage tweedjasjes, handtassen en de mooiste sieraden van Chanel via The Next Closet

Liever bijverdienen aan jouw vintage Chanel pieces? Start met verkopen en geef jouw items een tweede leven!

image
error: Content is protected !!