Videoserie ‘Inside Chanel’: must-see voor mode-liefhebbers

Deze short film-serie Inside Chanel is een echte must-see voor modeliefhebbers. Het was alweer een tijd geleden dat we getrakteerd werden op een nieuwe episode van de videoserie Inside Chanel.

Je ontdekt op een esthetische en luchtige manier de geschiedenis van tijdloze creaties zoals het Chanel N°5 parfum, het tweed jasje en de 2.55 schoudertas. In korte, prachtig vormgegeven, geanimeerde vignetten worden de meest iconische stilistische verworvenheden van Coco en Karl uitgelicht. 

Masculine as her Muse

In deze nieuwe episode, ‘Masculine as her Muse’, leren we de mannen kennen die Gabrielle ‘Coco’ Chanel tijdens haar leven inspireerden: van de Duke of Westminster en Salvador Dalí tot Boy Capel. De grote liefde van haar leven.

Het thema van de man als muse is een intentionele knipoog naar de feministische visie van het legendarische Franse huis. De mannen worden hier niet aangehaald als stuwende kracht achter de vrouw, maar als een creatief gegeven. Coco liet zich voor haar collecties inspireren door de ‘mannelijke’ principes van bewegingsvrijheid en autonomie. Een visionaire aanpak die nog steeds nieuwe generaties vrouwen aanspreekt.

Bekijk Inside Chanel, Masculine as her Muse:

inside chanel video series epsisode

Chanel couture 

De minimalistische, vrijheidslievende en geëmancipeerde roots van het merk worden in alle afleveringen van Inside Chanel in de kijker gezet. Ook de creatie van een couture stuk, van ontwerp tot afwerking, wordt uit de doeken gedaan. Wat spijtig genoeg helemaal niet aan bod komt, zijn de sourcing, productie en logistiek achter dit proces. Verbazend is het dat in dit klimaat van industriële duurzaamheid en ethiek deze onderwerpen over het hoofd worden gezien.

Duurzame toekomst? 

We weten dat Chanel vorig jaar in december aankondigde dat het exotische dierenhuiden zoals hagedis-, krokodil- en slangenleer uit zijn collecties schrapt. Ook waren we verheugd toen het modehuis zich deze zomer voor een kleine percent inkocht in Evolved by Nature uit Boston. Dit groene chemiebedrijf bedacht een manier om vloeibare zijde te gebruiken bij de creatie van hoogwaardig textiel. Allemaal stappen in de goede richting, maar als het op public awareness aankomt, lijkt Chanel zich nog steeds niet al te openlijk als groen bedrijf te willen engageren.

Zal Chanel in de toekomst een plek geven aan deze issues of blijft de modegigant z’n neus ophalen voor een meer dan nodige mentaliteitverandering?

SHOP TWEEDEHANDS CHANEL

inside-chanel-the-next-closet-blog

 

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!