Prada vela nylon backpack

Prada belooft 100% gerecycleerde en recycleerbare nylon in 2021

Prada beloofde om een meer duurzame aanpak te garanderen in haar productieproces. Samen met zusje Miu Miu gingen beide merken al fur-free. Het ‘bontverbod’ gaat in september van kracht voor de SS 2020 damescollecties. Deze verandering kwam tot stand in samenwerking met de Fur Free Alliance: een internationale coalitie van meer dan 40 dierenbeschermingsorganisaties die samenwerken om dierenmishandeling te beëindigen.

In een tweede beweging zal Prada ook haar bekende nylon tassen gaan produceren met het duurzame materiaal: ‘Econyl‘. Dit speciaal ontwikkelde nylon kan steeds opnieuw en dus oneindig gerecycleerd worden.

prada sustainable re nylon recycle

Econyl is gemaakt van eerder gebruikte nylon, plastics en textielafval. Prada zal vanaf 2021 alleen nog Econyl gebruiken. Ondertussen lanceerden ze een nieuwe capsulecollectie, Re-Nylon, bestaande uit zes klassieke Prada nylon tassen, gemaakt met het milieuvriendelijke materiaal.  Samen met UNESCO zal Prada een nog onbepaald percentage van de omzet van deze collectie doneren aan een duurzaam project. Van zodra wordt vrijgegeven welk project dat zal zijn, houden we je op de hoogte. 

Het bedrijf Aquafil ontwikkelde Econyl al in 2007. Tot nu toe produceerde het bedrijf  zijn ecologische nylon enkel voor sport- en outdoorsmerken als Outerknown en SpeedoEen luxemerk als Prada kan een nieuw tijdperk inluiden voor de toepassing van gerecycleerde materialen in de textielindustrie.

Houd jij ook van die klassieke Prada Vela tassen? Je shopt ze bij The Next Closet. Je spaart met je aankoop veel water en materiaal uit. Tweedehands winkelen is dan ook een prima manier om het milieu minder te belasten met de productie van nieuwe spullen.

SHOP AL ONZE VINTAGE PRADA TASSEN HIER

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!