Selected by Modedamour

Sinds haar 17e is Anne-Miek Kessels al bezig met bloggen en het delen van haar persoonlijke stijl. Haar minimalistische looks zijn een inspiratie voor veel vrouwen, zo ook voor de Amerikaanse Glamour, waarmee Anne-Miek aan het begin van haar carrière als blogger een langdurige samenwerking is aangegaan. Van inspirerende vrouwen kunnen wij geen genoeg krijgen, daarom schittert Anne-Miek deze maand in onze ‘selected by’ waarin ze haar eigen items verkoopt en haar favoriete treasures van The Next Closet uitlicht. Benieuwd naar haar selectie?

SHOP HIER DE COLLECTIE: SELECTED BY MODEDAMOUR

Selected by Modedamour

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Heel wisselend: naast mijn werk voor Modedamour heb ik ook nog een parttime baan. Dit doe ik heel graag en wil ik ook (nog) niet opgeven om fulltime influencer te zijn. Veel mensen denken dat het runnen van een blog en een Instagram account ‘even snel’ een outfit delen is, maar er zit veel meer tijd in. Ik ben ook veel bezig met PR, plannen en bewerken van posts, samenwerkingen regelen en inspiratie opdoen.

Wat is Modedamour precies?

Modedamour is een platform waar ik mijn persoonlijke stijl deel met mijn lezeressen. Eigenlijk een soort uit de hand gelopen hobby. Ik had nooit verwacht dat het zou uitgroeien tot wat het nu is. Soms, als ik berichten krijg van merken of personen die mij inspireren, heb ik nog altijd een ‘pinch me’ moment.

Waar word jij het gelukkigst van?

Mode-gerelateerd: met de berichten die ik krijg van mensen die mij als een inspiratie zien. Dat blijft leuk en speciaal om te horen, zeker als het mensen zijn die mij al jaren volgen. Op persoonlijk vlak ben ik totaal niet materialistisch en geniet ik meer van de kleine normale dingen in het leven, zoals een wandeling met mijn vrolijke hondje.

SHOP HIER DE COLLECTIE: SELECTED BY MODEDAMOUR

Je hebt een erg uitgesproken stijl. Hoe zou je deze omschrijven?

Moeilijke vraag… Ik denk dat mijn stijl het beste omschreven kan worden als minimalistisch. Ik draag het liefste neutrals, zwart, wit en grijs. Je zult me niet snel in kleur zien of drukke prints. Ook combineer ik graag ‘feminine’ items zoals high heels met bijvoorbeeld een oversized blazer en een wijde broek.

Hoe heb je deze stijl ontwikkeld?

Mijn stijl is door de jaren zo ongeveer hetzelfde gebleven. Ik weet wat ik mooi vind. Mijn interieur heeft bijvoorbeeld hetzelfde kleurenpallet als de items mijn kledingkast. Wel zie je de veranderingen in de mode-industrie ook terug in mijn stijl. Ik volg al vanaf mijn 14e de modeshows van mijn favoriete designers en hierdoor word ik telkens opnieuw geïnspireerd en heb ik mijn persoonlijke stijl ontwikkeld.

Hoe zorg je ervoor dat je de items die je nu shopt over vijf jaar nog steeds leuk vindt?

De laatste jaren shop ik heel bewust. Vroeger deed ik vaak impulsieve aankopen en was ik ook wat vatbaarder voor trends.
Nu denk ik juist heel goed na over wat ik koop en investeer ik liever in duurdere en een meer tijdloze items.

SHOP HIER DE COLLECTIE: SELECTED BY MODEDAMOUR

Selected by Modedamour

Met welk item kun jij oneindig combineren?

Met een oversized blazer. Het grootste gedeelte van mijn wardrobe bestaat dan ook uit blazers. Op de dagen dat ik niet veel tijd heb om na te denken over wat ik zal dragen kies ik altijd voor een jeans of broek, T-shirt of knit met een oversized blazer.

Waar houd jij rekening mee wanneer je een kledingstuk koopt?

De kwaliteit en het materiaal zijn voor mij het belangrijkste. Ik wil een kledingstuk vaak kunnen dragen zonder dat je ziet dat het vaak is gedragen.

Als je op zoek bent naar een investment piece, van welk materiaal moet deze volgens jou dan zijn?

Ik zal meer uitgeven aan een leren tas of leren schoenen van een designer merk, omdat ik weet dat ik dit heel vaak kan dragen. Ook draag ik heel graag kasjmier. Je zult me niet snel een trui van acryl of een blouse van polyester zien dragen, omdat dit niet lekker zit en het er vaak ook niet mooi uitziet.

Wat is jouw meest onverwachte styling trick?

Op het moment is het dragen van een wijdere broek in hoge laarzen een favoriete combinatie.

SHOP HIER DE COLLECTIE: SELECTED BY MODEDAMOUR

Van welke designer gaat jouw hart sneller kloppen?

Op dit moment ben ik ‘obsessed’ met de collectie van Bottega Veneta en The Row is elk seizoen opnieuw weer mijn favoriet. Verder zijn mijn favoriete designers: Jil Sander, Hermès, Loewe, Khaite, Salvatore Ferragamo, Deveaux, Bevza en Chanel.

Shop je graag vintage? Zo ja, waarom?

Ik vind het superleuk om op zoek te gaan naar specifieke items zoals een grijze oversized blazer die niemand anders heeft.

Als modeblogger heb je invloed op de mode-industrie. Hoe zorg jij ervoor dat deze industrie een stukje duurzamer wordt?

Door te laten zien dat ik dezelfde items meerdere malen draag en op veel verschillende manieren combineer. Ook vind ik het belangrijk om te weten hoe en waar de items die ik draag gemaakt zijn en werk ik graag samen met duurzame merken.

Celine of Chanel? En waarom?

Chanel! Celine is altijd een favoriet merk geweest tot het vertrek van Phoebe Philo. Nu kies ik toch echt voor Chanel, een andere all-time favourite. Het is nog altijd een droom om een Chanel Boy Bag te bezitten.

De TNC Times lezeressen kunnen in jouw Selected By jouw favoriete TNC items shoppen. Hoe heb je deze collectie samengesteld?

In mijn selected by shop je vooral items die je veel kunt dragen en langer dan één seizoen meegaan.

error: Content is protected !!