Selected by Sacha van Aert - The Next Closet

Selected By: Sacha van Aert

De spontane, gedreven, ondernemende en eigenwijze Sacha van Aert heeft een heel grote passie voor mode. Op het moment is ze wonend en werkzaam in Antwerpen als stylist, personal shopper, micro influenceer en oprichter van haar eigen online vintage shop @Archives_MMXIX. We vroegen Sacha van alles over haar afwisselende werkdagen, passie voor mode en vintage kleding. 

SHOP DE COLLECTIE: SELECTED BY SACHA VAN AERT


Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Iedere dag ziet er anders uit. De ene dag ben ik bezig met styling en voorafgaande voorbereidingen en de andere dag ben ik bezig met droge administratie. Ik doe veel shoots voor merken en maak vaak content voor Instagram. Ook werk ik voor Archives MMXIX en ga ik op toffe perstrips.

Waaruit ontstond het verlangen om je eigen bedrijf The Sage op te richten en hoe heb je dat gedaan?

Ik denk dat ik van kleins af aan al wist dat ik mijn eigen bedrijf wilde oprichten. De vraag was alleen hoe ik eraan moest beginnen en wat ik precies wilde doen. Tot een jaar geleden was ik fulltime werkzaam als marketing manager voor de winkels van Princess NV en deed ik voor deze winkels ook de styling van de shoots. Hierdoor ontdekte ik mijn echte passie: styling! Daarnaast was ik ook al begonnen met Instagram en merkte ik dat mijn account snel groeide. Zo nu en dan deelde ik wat van mijn stylingwerk op Instagram, waardoor ik aanvragen kreeg voor andere styling opdrachten en personal shopping. Toen mijn fulltime job niet langer meer te combineren viel heb ik een sprong in het diepe gewaagd en heb ik The Sage opgericht. Bij The Sage kun je terecht voor styling, personal shopping en imaging.

SHOP DE COLLECTIE: SELECTED BY SACHA VAN AERT
Selected by Sacha van Aert - The Next Closet

Hoe vind je het om in de modewereld werkzaam te zijn?

Ik word er over het algemeen heel blij van, omdat ik veel creatieve talenten ontmoet. Ik kan er zelf ook mijn creativiteit in kwijt. Wel merk ik dat de modewereld ook erg oppervlakkig kan zijn. Hierdoor heb ik geleerd om mij te omringen met de juiste mensen die mij energie geven en geen negativiteit uitstralen. Ik denk dat je in deze industrie heel goed moet weten wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt. Daar moet je dan 100% voor gaan. Er is zoveel talent, so just be the best version of you and keep improving and developing yourself everyday! 

Zijn er dingen in deze industrie die je zou willen veranderen?

Ik ben heel blij te merken dat er een groeiende belangstelling en bewustwording is voor duurzaamheid. Dit vind ik een zeer positieve verandering. Naarmate ik wat ouder word probeer ik zelf ook bewuster te zijn in wat ik koop en ik investeer ook graag in mooie unieke vintage stuks.

Wat vind je zo leuk aan Instagram?

Instagram zie ik als een marketingplatform. Het is voor mij een manier om mijn creativiteit te uiten en om inspiratie op te doen.

Wat voor samenwerkingen doe je het liefste?

Ik werk het liefste samen met merken die mij creatieve vrijheid geven en volledig bij mijn stijl passen.

SHOP DE COLLECTIE: SELECTED BY SACHA VAN AERT
Selected by Sacha van Aert - The Next Closet

Wat was jouw leukste job als stylist?

Als ik er per se eentje moest kiezen ga ik voor de job waarvoor ik mezelf even moest knijpen: mijn eerste stylingsessie voor Elle België.

Welke stylingvraag krijg je het meeste en wat is het antwoord daarop?

De meest gestelde vraag is hoe je een kledingstuk op meerdere manieren kunt combineren, zodat je een item vaker kunt dragen.

Shop je zelf graag vintage?

Ja ik houd van vintage shopping!

Wat is jouw ultieme tip om de mooiste vintage pareltjes te vinden?

Mijn ultieme tip is om met een open blik te gaan shoppen zonder specifiek ergens naar opzoek te gaan. Als ik vintage ga shoppen kijk ik heel erg naar bepaalde kleuren en materialen. Ik ontdek iedere keer weer pareltjes!

Je moet kiezen: een vintage Chanel tas of eentje uit de nieuwe collectie?

Vintage Chanel!

Tweedehands en vintage kleding worden steeds populairder. Merk je hier ook iets van op Instagram?

Dat merk ik ook, vandaar dat ik recent ben gestart met mijn vintage shop Archives MMXIX. Ik denk dat dit komt, omdat mensen graag authentiek zijn en ook doordat er meer bewustzijn is over duurzaamheid.

Welk vintage designeritem hoop jij op The Next Closet te spotten?

Ik hoop de platform sandalen van old Céline te vinden op The Next Closet. Die staan hoog op mijn wishlist.

SHOP DE COLLECTIE: SELECTED BY SACHA VAN AERT

 

Starring: Sacha van Aert
Tekst: Marcella Cazzato 

error: Content is protected !!