Start je closet detox met Marie Kondo

Een opgeruimde en minimalistische kledingkast is voor veel vrouwen een droom. The Next Closet ging een samenwerking aan met opruimcoach en gecertificeerd KonMari consultant, Camila Valim van Joy in Organizing. Met Camila gingen we bij drie bekende, stijlvolle vrouwen langs waarvan een opgeruimde kledingkast hoog bovenaan hun verlanglijstje stond. Tijd voor een closet detox!

Ontspullen met Jetteke van Lexmond
In de eerste aflevering van de serie Joy in Organizing x The Next Closet gaat Camila langs bij styliste Jetteke van Lexmond. Jetteke heeft een prachtige collectie met designer items maar zou beter willen zien wat ze eigenlijk allemaal al bij elkaar verzameld heeft, zodat ze misschien de komende tijd niets meer hoeft te kopen. Samen met Camilla sorteert ze haar lievelingsstukken van Chanel, Hermès en Louboutin waarna ze beslist welke voor haar ‘joy sparken’ en welke een tweede leven krijgen bij The Next Closet. Shop Jetteke’s stukken uit haar kast bij The Next Closet.

 

Ontspullen met Miluska van ’t Lam
In de tweede aflevering gaat Camila de kledingkast bekijken van Miluska van ’t Lam, hoofdredactrice bij Harper’s Bazaar. Miluska heeft veel kledingstukken met een verhaal, wat het lastig maakt om ze weg te doen. Toch wilt ze graag een closet detox: “Ik ben echt op zoek naar orde en heb zin om te gaan shiften.” Samen met Camila gaat ze alle kledingstukken langs en kijken ze wat voor gevoel de stukken oproepen. Een groot deel van Miluska’s kledingkast geeft ze graag een tweede leven. Shop items van Sandro, Patrizia Pepe en Fabienne Chapot uit haar kast bij The Next Closet.

 

Ontspullen met Cato van Ee
In de derde aflevering gaat Camila langs bij topmodel Cato van Ee. “Mijn ideale kledingkast hoeft niet helemaal leeg te zijn, maar ik wil wel graag het overzicht hebben”. Samen met Camila bekijken ze volgens de KonMari methode, Cato’s kledingstukken één voor één en geven ze de items die voor Cato geen ‘joy sparken’ een tweede leven. De parels van o.a. Acne Studios, Isabel Marant en Reformation kun je nu shoppen in haar kast bij The Next Closet.

 

De KonMari methode
Bij de closet detox gebruikt Camila de KonMari methode van opruimgoeroe Marie Kondo. Camila is opgeleid door deze opruimkoningin en mag zichzelf daarom KonMari consultant noemen. Marie Kondo kun je kennen van haar boek “Opgeruimd!” en haar Netflix serie “Tidying up with Marie Kondo” waar ze gezinnen helpt hun leven op orde te krijgen.

Het ontspullen op de KonMari manier begint met al je items op één hoop. Door al je kledingstukken uit je kast te halen en ze op een hoop te leggen, zie je in een oogopslag wat je allemaal hebt. Uit deze hoop pak je als eerste de items die belangrijk voor je zijn en je echt wilt houden. Daarna bekijk je al je items per stuk en stel je jezelf de vraag: ‘does it spark joy?’. Zo ja, dan mag je het houden en zo nee, dan gaat het op de ‘verkopen stapel’. Natuurlijk zijn er ook items waar je over twijfelt. Hier maak je een aparte stapel van en bekijk je later. Als je hebt besloten welke items je wilt houden ruim je ze op in lades of bakjes. In plaats van opstapelen vouw/rol je ze klein op en leg je ze in de bakjes of lades naast elkaar neer. De blouses, jurken en jassen hang je op. Zo zie je gelijk wat je hebt liggen en dit geeft een geordend gevoel.

Je eigen closet detox?
Ben jij ook toe aan een closet detox? Volg net als Jetteke van Lexmond de bovengenoemde stappen uit de KonMari methode. Met oog op onze duurzame missie vinden we het belangrijk dat je jouw items niet weggooit, maar ze een tweede leven geeft. Dit doe je eenvoudig bij The Next Closet. Start vandaag nog met ontspullen en verkoop je items hier.

Benieuwd van wie we volgende week de kledingkast met Camila onder handen nemen? Houdt IGTV of ons YouTube-kanaal in de gaten!

error: Content is protected !!