Start je closet detox met Marie Kondo

Een opgeruimde en minimalistische kledingkast is voor veel vrouwen een droom. The Next Closet ging een samenwerking aan met opruimcoach en gecertificeerde KonMari consultant, Camila Valim van Joy in Organizing. Met Camila gingen we bij drie bekende, stijlvolle vrouwen langs waarvan een opgeruimde kledingkast hoog bovenaan hun verlanglijstje stond. Tijd voor een closet detox!

Ontspullen met Cato van Ee
In de derde aflevering van de serie Joy in Organizing x The Next Closet gaat Camila langs bij topmodel Cato van Ee. Cato heeft een volle kledingkast en wil graag wat meer overzicht: “Mijn ideale kledingkast hoeft niet helemaal leeg te zijn, maar ik wil wel graag het overzicht hebben”. Samen met Camila bekijken ze volgens de KonMari methode, Cato’s kledingstukken één voor één en geven ze de items die voor Cato geen ‘joy sparken’ een tweede leven. De parels van o.a. Acne Studios, Isabel Marant en Reformation kun je nu shoppen in haar kast bij The Next Closet.

De KonMari methode
Bij de closet detox gebruikt Camila de KonMari methode van opruimgoeroe Marie Kondo. Camila is opgeleid door deze opruimkoningin en mag zichzelf daarom KonMari consultant noemen. Marie Kondo kun je kennen van haar boek “Opgeruimd!” en haar Netflix serie “Tidying up with Marie Kondo” waar ze gezinnen helpt hun leven op orde te krijgen.

Het ontspullen op de KonMari manier begint met al je items op één hoop. Door al je kledingstukken uit je kast te halen en ze op een hoop te leggen, zie je in een oogopslag wat je allemaal hebt. Uit deze hoop pak je als eerste de items die belangrijk voor je zijn en je echt wilt houden. Daarna bekijk je al je items per stuk en stel je jezelf de vraag: ‘does it spark joy?’. Zo ja, dan mag je het houden en zo nee, dan gaat het op de ‘verkopen stapel’. Natuurlijk zijn er ook items waar je over twijfelt. Hier maak je een aparte stapel van en bekijk je later. Als je hebt besloten welke items je wilt houden ruim je ze op in lades of bakjes. In plaats van opstapelen vouw/rol je ze klein op en leg je ze in de bakjes of lades naast elkaar neer. De blouses, jurken en jassen hang je op. Zo zie je gelijk wat je hebt liggen en dit geeft een geordend gevoel.

Je eigen closet detox?
Ben jij ook toe aan een closet detox? Volg net als Jetteke van Lexmond de bovengenoemde stappen uit de KonMari methode. Met oog op onze duurzame missie vinden we het belangrijk dat je jouw items niet weggooit, maar ze een tweede leven geeft. Dit doe je eenvoudig bij The Next Closet. Start vandaag nog met ontspullen en verkoop je items hier.

Benieuwd van wie we volgende week de kledingkast met Camila onder handen nemen? Houdt IGTV of ons YouTube-kanaal in de gaten!

error: Content is protected !!