Amanda Rijff

The Closet Of Amanda Rijff

Vanuit haar liefde voor beauty heeft master make-up artist Amanda Rijff een heel imperium opgebouwd. Ze is van alle markten thuis: naast master make-up artist en beauty expert is Amanda content creator en heeft ze een internationale online pagina. Daarnaast is ze YouTuber, auteur en publiekelijk spreker. Deze stijlvolle bezige bij heeft voor The Next Closet een gaatje gemaakt in haar drukke agenda, zodat wij een kijkje in haar kast konden nemen en haar van alles konden vragen over haar eigen business, duurzaamheid in haar vakgebied en haar liefde voor designermode.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDAJe doet heel veel verschillende dingen. Waar haal je het meeste plezier uit?

“Ik vind het heel leuk om kennis te delen. Of ik dat nou online doe, door middel van een interview, door mijn boek of door in het openbaar te spreken, uiteindelijk komt het allemaal daarop neer.”

Hoe heb je dit hele imperium opgebouwd?

“Dat ging beetje bij beetje op een heel organische manier. Er kwamen steeds meer werkzaamheden en opdrachten bij. Ik wilde altijd al een beauty boek schrijven, maar ga het kaf van koren maar scheiden op gebied van uitgevers. Uiteindelijk is het gelukt om de perfecte match te vinden en is het een prachtig boek geworden. Na de lancering van Flawless is er veel meer bijgekomen waaronder het geven van boeklezingen, signeer sessies, meet & greets, maar ook fantastische samenwerkingen met bekende grote bedrijven.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA


Wat vond je het lastigste aan je eigen business beginnen?

“Het is altijd hard werken en vooruit denken, ook al gaat het goed. Je kunt niet achterover leunen en verwachten dat het allemaal aan komt waaien. Ook is het belangrijk om de dingen te doen waar je in gelooft en hierin door te zetten.”

Waar geloof je echt in?

“Het gaat erom dat je jezelf kunt zijn en je beste kenmerken onderstreept en uitvergroot worden. Mijn handschrift is gebaseerd op een ‘Flawless Face’. Dat is mijn signature look en hier weten mensen mij voor te vinden.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA

Wat gaat je volgende carrièrestap zijn?

“Als zelfstandig ondernemer weet je eigenlijk nooit 100% wat de toekomst brengt. Momenteel ben ik research aan het doen voor een mogelijk volgend boek. Ik heb waanzinnig leuke aanvragen gehad voor samenwerkingen met beauty merken. Er ligt van alles op de plank momenteel.”

190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 767.jpg

Als make-up artist en auteur van het boek Flawless krijg je vast veel beauty vragen. Wat is een veelgestelde vraag?

“Mensen willen vaak weten hoe ze er jonger en frisser uit kunnen zien. Mensen hebben dan bijvoorbeeld veel vragen over concealer en hoe je de juiste kleur kiest. Ook willen mensen vaak weten hoe je een opvallendere oogopslag creëert. De wenkbrauwen blijven ook altijd een lastig onderdeel. Vaak hebben vrouwen te donkere wenkbrauwen. Over het algemeen zou je met een wenkbrauwpotlood dat één teint lichter is dan je eigen wenkbrauw een heel eind moeten komen.”

In je boek beschrijf je hoe je kunt shinen van binnenuit. Hoe doe jij dat?

“As we speak kom ik terug van hardlopen. Dat doe ik minimaal drie keer in de week en daarnaast doe ik ook yoga. Het is belangrijk dat je innerlijke balans en rust vindt. Als je lekker in je vel zit, zie je dat echt aan je huid en je oogopslag. Aan de andere kant is huidverzorging ook belangrijk. Je huid goed reinigen en goed verzorgen is een must. Af en toe een maskertje kan ook veel goeds doen.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA
190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 774.jpg

Wat wil je vrouwen (of mannen) die onzeker zijn over hun uiterlijk meegeven?

“Dat ze niet te veel naar anderen moeten kijken. Ik weet dat dat heel lastig kan zijn. Je wordt vandaag de dag doodgegooid met ‘perfecte plaatjes’. Het is belangrijk om je te realiseren dat je uniek bent en dat je dat als uitgangspunt moet nemen. Dan kun je de beste versie van jezelf zijn.”

Je moet kiezen. Een slechte make-up look of een slechte outfit?

“Lastig, maar dan ga ik toch voor een slechte outfit. Als je make-up en je haar er goed uitzien kun je er zelfs geweldig uitzien in een vuilniszak.”

Amanda's Closet - on the chair.jpg

Ben je selectief met de producten die je gebruikt tijdens je werk? Let je er bijvoorbeeld op of merken op dieren testen?

“Ik ben mij heel bewust van het aanbod op het gebied van organische producten. Ik kijk altijd wat de ingrediënten zijn van de producten die ik gebruik, maar ik weet niet of ik de ‘slechte’ producten altijd kan voorkomen. Het ligt vaak aan de shoot en welke look er gecreëerd moet worden. Soms zijn organische producten daar dan niet de juiste producten voor. Ik gebruik organic producten wel altijd voor de basis. Dat doe ik bij mijzelf ook.”

Heb je een goede tip voor duurzame make-up producten?

“Ik ben groot fan van RMS beauty. Zij gebruiken alleen organic ingrediënten die ook niet gebleekt, verhit of ontsmet worden. Dit gebeurt normaal wel vaak met ‘natuurlijke’ producten. Daarnaast vind ik Kjaer Weis ook een goed merk. Je kunt bij hen al je producten hervullen. De verpakkingen ogen erg luxe en zijn van goede kwaliteit. Dit koop je eenmalig – daar betaal je dan ook wel voor, maar hoef je daarna alleen maar te hervullen. Leuk, want zelfs de mascara kun je refillen

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 907.jpg

Hoe speelt duurzaamheid een rol in jouw vakgebied?

“Je ziet steeds meer duurzame producten op de markt komen, maar het zit nog wel in een nichehoek. De ‘massmarket’ is daar nog helemaal niet mee bezig, maar ik denk dat dat op een gegeven moment wel komt. Daar gaat tijd overheen. Zelf gebruik ik voor mijn basis bij voorkeur organic of hoogwaardige producten waar ik heel enthousiast over ben. Doordat ik er zelf helemaal achter sta, deel ik het ook met de mensen om mij heen en maak ik ze daar graag bewust van.”

Vind je het ook belangrijk om met duurzaamheid bezig te zijn tijdens het shoppen?

“Dat vind ik wel lastiger. Wat dat betreft koop ik wat ik mooi vind. Ik merk wel dat ik bij bepaalde fast fashion ketens minder shop. Ik voel me er denk ik dan gewoon niet goed over. Ik shop sowieso graag in het hogere segment en daar doe ik dan ook wel heel lang mee, omdat het echt een investering is. Toch heb ik wel eens een misser. Vooral als ik items koop als ik op doorreis ben. Het ziet er dan geweldig uit in de etalage, maar als ik dan thuis kom denk ik: toch niet… Voor dat soort miskopen is The Next Closet de perfecte oplossing voor mij.”

190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 525.jpg

Wat vind je van het TNC concept?

“Heel goed! Ik vind het fijn dat op deze manier mensen met een kleiner budget ook mooie merken kunnen shoppen.”

Shop je zelf graag tweedehands?

“Accessoires shop ik wel graag tweedehands. Ik ga er alleen niet graag naar opzoek. Ik loop er liever tegenaan en als ik dan wat moois vind, kan ik dat heel erg waarderen. Met vintage finds maak je mij als een kind zo blij.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 855.jpg

Je bent getrouwd in een prachtige, maar vooral roze jurk. Is dit typisch Amanda?

“Ja, dat typeert mij wel, maar het is niet zozeer dat ik in het roze wilde trouwen, wel had ik een poederige kleur en pastel tinten in mijn hoofd. Mijn moeder is in het zacht roze getrouwd. Dat is me altijd bijgebleven. Ik ben wel een beetje een ‘rock chick’, maar met een romantische twist. Daarnaast wilde ik heel graag dat Victoriaanse gevoel terug laten komen en daar is die jurk uitgekomen.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Ik houd van comfort. Je zou me wel een sweatergirl kunnen noemen. Het moet makkelijk zijn en met een knipoog of een leuke twist. Er mag wel iets geks gebeuren in mijn outfit.”

190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 163.jpg

Welk designer item hoop je binnenkort op The Next Closet te spotten?

“Ik denk eigenlijk dat ik alles al heb. Ik shop items die ik echt mooi vind best wel snel, maar het is niet dat ik er nooit over nadenk. Het zijn vaak best behoorlijke bedragen en in dat geval maak ik wel een goede inschatting: heb ik al zo iets en ga ik het goed dragen?”

Waarom heb je voor deze locatie gekozen voor de shoot?

“Villa Nicola is een plek waar ik graag kom en lijkt op bepaalde aspecten ook op mijn eigen huis.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 294_bewerkte_benen_Elke_def.jpg

Wat is je grootste droom?

“Ik denk dat ik mijn dromen aan het waarmaken ben. Ik ben zo bevoorrecht dat ik dat kan doen. Ik heb voor dit jaar heel veel mooie reizen gepland staan en daar word ik heel gelukkig van. Ik heb bijzondere samenwerkingen mogen hebben met boeiende mensen en mooie bedrijven. De kans is groot dat ik in het buitenland ga wonen. Wanneer ik er voor kies om toch in Nederland te blijven, zal het veel pendelen worden tussen Amsterdam en London. ”

Wat zou je onze TNC Times lezeressen en lezers graag willen meegeven?

“Ik zou graag willen zeggen dat mensen meer moeten durven en niet bang moeten zijn om hun hoofd boven een maaiveld uit te steken. Vooral op het gebied van kleding en make-up. Je kunt heel makkelijk een bijzondere look creëren met bijzondere items. Dat soort items kun je heel goed bij The Next Closet shoppen. ;-)”

190118_TNC-LidianvanMegen-190118_TheNextCloset_AmandaRijff 125.jpg

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN AMANDA

Starring: Amanda Rijff
Fotografie: Lidian van Megen
Tekst: Marcella Cazzato
In samenwerking met: Villa Nicola en Esra Buke

error: Content is protected !!