Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

The Closet Of Anouk Yve

Ze is brand consultant, columnist, beginnend keramiek kunstenaar én moeder van twee kleintjes. Anouk Yve Bos is met haar prachtige krullen en geweldige looks een bekende op Instagram onder de naam @anoukyve. Daar verslaat ze haar leven op een fashionable manier, maar down to earth dat ze is, laat ze in haar stories zien dat het toch echt alleen maar plaatjes zijn. Op het moment woont ze met haar gezin onder de rook van Groningen waar wij een kijkje mochten nemen in haar indrukwekkende kledingkast en haar ondertussen alles vroegen over haar carrière en liefde voor mode. 

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Je leeft een leven met veel veranderingen. Zo heb je bijvoorbeeld op veel verschillende plekken gewoond. Hoe ziet je leven er nu uit?

“Ik ben vooral veel met de kindjes bezig en in de avonduren werk en slaap ik. Ken je dat nummer Eat, Sleep, Rave, Repeat? Nou dat, maar dan ‘grown up style’.”

Hoe combineer je werk en privé op het moment?

“Alles loopt bij mij op dit moment door elkaar. Zou ik dat anders willen? Soms wel, dan zou ik willen dat de kindjes vaker naar de crèche konden. Dat kunnen ze ook hoor, maar het is toch een bewuste keuze om dat niet te doen. Ze zijn maar heel even jong. Die wallen – want veel avondwerk – heb ik er graag voor over.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Waarom ben je begonnen met Büro Yve en wat is het precies?

“Büro Yve moet je zien als de zakelijke dienstverlener van @anoukyve. Dat betekent dus dat je het merkadviesbureau dat achter @anoukyve zit, kunt inhuren om zelf advies in te winnen voor jouw bedrijf op gebied van strategische innovatie voor je merk. Ik ben van origine marketeer. Ik heb met top merkenbouwers mogen werken en heb in veertien jaar veel kennis en ervaring opgedaan. Daarnaast beschik ik over interessante data vanuit mijn werk via @anoukyve. Die data is van onschatbare waarde voor merken. Ik weet wat vrouwen willen zien en waar ze naar op zoek zijn, letterlijk. Dus ik adviseer merken, vooral op het gebied van fashion, lifestyle en op strategisch gebied. Tegenwoordig is iedereen content marketeer, maar dat is maar een klein stukje van de puzzel. Het gaat om veel meer. Die helikopter view, de merkvisie: daar ben ik goed in.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Wat trekt jou zo aan aan Instagram?

“Letterlijk de wereld binnen handbereik. Ik ben 34 en kan prima door het perfecte plaatje heen prikken. Instagram heeft me in contact gebracht met veel inspirerende leading ladies. Met sommigen heb ik echt een vriendschap opgebouwd.”

Wat was voor jou de leukste samenwerking en waarom?

Ik doe niet zoveel samenwerkingen moet ik eerlijk bekennen. Toevallig heb ik net een rondje administratie gedaan en de facturen zijn op een hand te tellen. Ik ben heel selectief. Ik werk wel graag samen met merken die openstaan voor advies, merken die op hun beurt ook weer wat kunnen teruggeven – in de figuurlijke zin. Waarvan ook ik leer. Dat zijn de leukste, vruchtbare samenwerkingen.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 4

Hoe is het om zo actief bezig te zijn met Instagram voor jezelf en voor je bedrijf?

“Pure luxe. Dit is een baan die ik prima kan combineren met moederschap en dat is fantastisch. Natuurlijk heb ik een haat liefde verhouding met het medium. Soms zit ik er iets te vaak achter, maar ik zorg dat de kinderen het niet altijd zien.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 5

Wat is dé tip voor mensen of bedrijven die een succesvol Instagram account willen?

“Wees authentiek!”

Kun je ons een tipje van de sluier oplichten over je volgende carrièrestap?

“Ik was bezig met een eigen haarlijn, maar dat moet ik  op een laag pitje zetten. Mijn vriend Jos is ook bezig met een start-up en dat vergt veel tijd. Hij is net voetballer af. Ik gun hem die tijd om te ontdekken wie hij is, post-voetbal en ik laveer er wel weer een beetje omheen op mijn manier. Daar ben ik handig in geworden. Ik doe dingen totaal op mijn eigen manier, maar wel met respect naar mijn omgeving.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Zorg je wel eens alleen voor de kinderen en hoe doe je dat dan?

“Jos is nu met pensioen, dus hij is niet zo heel vaak meer weg, maar het komt nog wel voor dat hij een week weg is, ook andersom. Opa’s en oma’s bieden dan uitkomst. Ik ben gewend om alleen te zijn met de kindjes en dan maken we er iets gezelligs van. We picknicken dan bijvoorbeeld voor de televisie wat we normaliter echt nooit doen. Ik maak er een feestje van. Morgen vlieg ik naar Alicante voor mijn schoenenlijn met het Zweedse Flattered, dan komen de opa’s en oma’s meehelpen. Heel erg fijn en superlief.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Wat vind je het mooiste aan moeder zijn?

“De onvoorwaardelijke liefde en het zien opgroeien. Want zij groeien, maar ik ook. Elke fase vergt een aanpassing van mijn kant. Over een half jaar gaat Teun naar school. Ik dacht dat ik een moeder was die moonwalkend terug naar de fiets loopt, maar ik vrees dat ik een pakje tissues nodig ga hebben…het gaat veel te snel.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd over het moederschap?

“Geniet van de kleine dingen en ook: perfectie bestaat niet in moederland. Moeders die het perfecte plaatje nastreven vind ik uiterst ongeloofwaardig.”

Plaats je graag foto’s van je kinderen op social media?

“Nee, niet graag. Ze kiezen er niet zelf voor. Stories doe ik soms nog wel, maar ik plaats liever niets op mijn feed. Dat weten merken ook. Geen mamadingen bij mij.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Je hebt een tijdje in Zweden gewoond. Ben je daar geïnspireerd door de Scandinavische stijl?

“Ik heb heel veel met Zweden en Scandinavië in het algemeen. Mijn zoon is er ook geboren. Het inspireert me in alles: mode, wonen, de manier van leven. Lagom (een Zweeds woord met de betekenis: zo veel als het zou moeten zijn), dat is iets wat ik wel nastreef ja.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUKOp Instagram zien we jou in de mooiste items. Heb je een soort shop mentaliteit?

“Ik denk goed na, dat is echt iets van de laatste twee jaar. Less is more geworden.”

Welk item uit je closet doe je met een beetje pijn in je hart weg?

“Mijn tassen van JW Anderson en Prada. Ik ben echt een tassenmeisje, maar het is goed dat er zo een beetje ruimte ontstaat.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 1

Ben je gevoelig voor trends?

“Ja. Nog steeds wel, maar ik weet ook welke trends wel en niet bij me passen.”

Wie zijn  jouw favoriete ontwerpers?

JW Anderson, Muccia Prada, Simon Porte (Jacquemus), Elin Kling (Totême) en Phoebe Philo of course.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 10

Wat is the ‘key ingredient’ voor een stijlvolle outfit?

“Het juiste accessoire, wat er ook maar bij past. Een mooie riem, tas, haaraccessoires of bijvoorbeeld een ketting.”

Heb je nog een stijltip voor ons?

“Shop eens bij je vriend in de kast.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 11

Je moet kiezen: een paar tweedehands old Céline pumps of een item uit de nieuwe Fall/Winter collectie van Chanel?

“Chanel, want Chanel behoudt zijn waarde.”

Welk designer item hoop je te spotten op The Next Closet?

“Een mooie tweed flapbag van Chanel. Die staat al eeuwen op mijn wishlist.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Er vinden veel verschillende ontwikkelingen plaats in de modewereld. Zo wordt tweedehands shoppen bijvoorbeeld steeds populairder. Hoe kijk jij hiernaar?

Dat is absoluut waar. Recycling is key. Vintage is uniek, one of a kind, niet meer te verkrijgen én beter voor het milieu.”

Ben je veel bezig met andere duurzame trends?

“Ik zeg vaker nee tegen gifted items, omdat ik de packaging echt belachelijk vind. Een levensgrote doos met daarin allemaal plastic voor een paar truitjes en broeken. Het draagt allemaal niet bij aan een beter milieu, dus daarom wijs ik die vaker af.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 13

Hoe ziet de (mode)wereld er over tien jaar uit als het aan jou zou liggen?

“Ik hoop dat mensen zich realiseren dat we terug moeten naar de kern. Minder fast fashion en meer sustainable based on personality.”

En waar hoop je zelf te staan over tien jaar?

“Ik hoop dan gezond en gelukkig te zijn.”

Tweedehands designerkleding closet of Anouk Yve 12

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ANOUK

Starring: Anouk Yve Bos
Fotografie: Lidian van Megen
Tekst: Marcella Cazzato
In samenwerking met: Esra Buke

error: Content is protected !!