The Closet of Astrid Nieuwborg

Astrid Nieuwborg, Vlaamse blogster, architecte én grafisch designer, is altijd op zoek naar de perfecte tweedehands Levi’s jeans, een nieuw Belgisch topstuk en gelkussentjes om haar Dries van Noten sandalen iets comfortabeler te maken. The Next Closet mocht een kijkje nemen in haar kast.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ASTRID

Blazer: vintage, jeans: Levi’s, schoenen: Charles Jourdan

Naast blogster ben je ook architecte. Hoe zit dat precies?
“Architectuur is mijn job en mijn blog ‘Thank god it’s’ is mijn hobby. Het creatieve proces is anders: architectuur verloopt traag, bloggen gaat sneller. Je hebt meteen resultaat, terwijl architectuur pas in de eindfase echt tastbaar wordt. Mijn blog is mijn uitlaatklep, een manier om mij even van mijn job te distantiëren. Die balans vind ik belangrijk. Het is ook nooit mijn ambitie geweest om fulltime te gaan bloggen, misschien ook omdat ik dan een stukje eigenheid zou moeten opgeven en commerciëler zou moeten gaan.”

Jeans: Levi’s, schoenen: Charles Jourdan

Omschrijf je stijl in vijf woorden.
“Onvoorspelbaar, casual, kleurrijk, absurd en toch ook heel mainstream.”

Trui: Kenzo 

Duurzaamheid is heel belangrijk voor jou. Hoe uit zich dat?
“Ik leef grotendeels vegan – niet 100%, want sommige dingen zijn nu eenmaal té lekker – en voor mijn beauty-ritueel gebruik ik alleen natuurlijke producten. Ik neem zelden het vliegtuig of de auto, maar soms kan het niet anders. Zo trouwde onlangs een vriendin in India en daar fiets je niet even naartoe. Mode vind ik het moeilijkst: als je volledig duurzaam wilt gaan, moet je heel veel trends overslaan. Er zijn goede alternatieven, maar die zijn helaas soms ook duur. Ik maak bij elke aankoop de afweging: heb ik dit echt nodig en ga ik er lang plezier van hebben? Als ik een broek bij de H&M koop waarvan ik vermoed dat ik deze wel tien jaar zal dragen, kan ik zo’n aankoop voor mezelf nog wel onderbouwen. Ik wil liever niet met de vinger wijzen, want ik was ooit aan het shoppen in de H&M toen iemand mij erop aansprak dat ik daar toch helemaal niet mocht shoppen. Ik voelde me een beetje betrapt, terwijl dat totaal niet de boodschap is die ik wil meegeven. Iedereen moet gewoon doen waar hij zich goed bij voelt.”


Trui: Kenzo

Je haalde het zelf al aan: duurzaam is soms duur. Hoe scoor je koopjes?
“Ik koop heel veel tweedehands: ik heb een trui van Dior voor twee euro in de ‘Think Twice’ gekocht. Jeans is heel makkelijk te vinden: kringloopwinkels hangen vol Levi’s broeken, dus je vindt je maat altijd. Tweedehands kopen is budgettair haalbaar voor iedereen, maar je moet wel bereid zijn om veel tijd te besteden aan de zoektocht naar mooie stukken. Verder scoor ik ook leuke stuks op stockverkopen. Al blijft het ook voor mij moeilijk: als ik op reis ga en snel een nieuwe bikini nodig heb, tja… dan wil ik daar geen driehonderd euro aan spenderen.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ASTRID

Trui: Alexander Wang, broek: Carin Wester 

Je bent ook groot fan van Belgische mode. Heb je favoriete ontwerpers?
“Margiela is altijd al mijn idool geweest. Dries van Noten en Façon Jacmin vind ik ook top. Ik vind dat we er best trots op mogen zijn dat we als Belgen in het modewereldje toch best iets voorstellen en ik steun lokale designers dan ook graag.”

Jurk: Missoni 

Van welk stuk in je kast doe je nooit afstand?
“Mijn sandalen van Dries van Noten. Die heb ik op een stockverkoop op de kop getikt voor 75 euro – een buitenkansje, daar had ik veel geluk mee. Ik draag ze bijna nooit, maar toch.”

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?
“Een vintage Levi’s jeans met een basic wit T-shirt en mijn Dries van Noten sandalen, maar dan wel met gelkussentjes.”


Jurk: Missoni

Waar haal je je inspiratie vandaan?
“Mijn werk en mijn blog hebben een soort wisselwerking: het een levert inspiratie voor het ander. Dankzij mijn job heb ik leren coderen en fotograferen, wat goed van pas komt bij mijn blog. Mijn studie heeft me ook taalgevoelig en cultureel goedonderlegd gemaakt: ik had mezelf nooit zo kunnen ontplooien als ik geen architectuur gestudeerd had. Verder haal ik inspiratie uit kunst, musea, boeken, Pinterest en meer.”


Blazer: vintage, jeans: Levi’s, schoenen: Charles Jourdan 

Aan wie geef je de volgende closet shoot graag door?

“Paulien Riemis van Polienne vind ik sowieso heel goed en van styliste Fahra El Bastani ben ik ook fan!”

Trui: Alexander Wang, broek: Carin Wester

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ASTRID

Starring: Astrid Nieuwborg
Fotografie: Iris Duvekot
Tekst: Lesley Dewilde
In samenwerking met: De Fotoclub

error: Content is protected !!