The Closet of Carice van Houten

Carice van Houten, bekend van haar rol als Melisandre in Game of Thrones en veelvuldig Gouden Kalf winnares geeft waanzinnige pieces uit haar garderobe vol designer items een tweede leven via The Next Closet. 

“Ik heb echt nog sokken van toen ik achttien was. Ik kan heel slecht weggooien. Ik ben een beetje een hoarder wel, dus daarom heb ik inderdaad écht veel en krijg gewoon bij heel veel dingen een spark of joy.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN CARICE

“Ik kan ook eigenlijk helemaal niet tegen mode tegelijkertijd. Ik vind Fashion Week ook echt, nou ja… dat is ook niks voor mij.”

Blouse: Maison M. Margiela, rok: Marc by Marc Jacobs

Esthetisch geïnteresseerd

“Ik houd wel van stoffen. Ik houd wel van mooie dingen, esthetisch geïnteresseerd.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN CARICE

The Closet of Carice van Houten

Trenchcoat: Kassl Editions, blouse: Maison M. Margiela, pantalon: Bella Freud

“Daarom is zoiets als The Next Closet natuurlijk een uitkomst. Zodat je juist die mooie dingen door kunt geven, en je kunt er veel meer mensen plezier aan geven.”

Blouse: Maison M. Margiela, rok: Marc by Marc Jacobs

“Er zijn zoveel mensen die dingen in hun kast hebben die daar maar gewoon hangen. Terwijl iemand anders daar gewoon in kan shinen.”

The Closet of Carice van Houten

Jurk: The Vampire’s Wife

“Ik wil graag mijn kleding een tweede kans geven via The Next Closet.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN CARICE

The Closet of Carice van Houten

Pak: Bella Freud

“Dit pak is van Bella Freud, dat is de dochter van Lucian Freud. Dat is een heel bekende Engelse kunstenaar. Die heeft dit pak gemaakt en het is een beetje een seventies pak. Ik ben er heel erg verliefd op, maar met een kind van 3,5  is een wit pak niet handig.”

The Closet of Carice van Houten

Jack: Gucci

Carice’ Gucci-tic

“Ik heb wel een kleine Gucci-tic gekregen afgelopen jaar. Dat had ik niet verwacht. Dit is mijn topstuk. Het is van leer en ik vind het gewoon een piece of art. Ik denk dat iemand hier wel heel blij van kan worden, want kijk nou dit… Ik vind dit zó’n vet jack.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN CARICE

The Closet of Carice van Houten

Vest: Gucci, pantalon: Max Mara

“Ik weet zeker dat als iemand dit ziet en het dan zelf gaat aandoen en het gaat posten dat ik dan denk: oh, ik wil dat vestje ook. Maar ja, ik kan het zelf niet stylen. Het lukt gewoon niet!

The Closet of Carice van Houten

Jurk: The Vampire’s Wife

“Deze Vampire’s Wife dress had ik aan op de BAFTA Emmy Party. Dat is een feestje ter gelegenheid van de Emmys waar je dan even snel een theetje drinkt, dan de rode loper op gaat, foto’s laat maken en dan ben je weer weg. Daar komt het eigenlijk op neer.”

The Closet of Carice van Houten

Jurk: Ronny Kobo

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN CARICE

Fotografie: Lidian van Megen
Styling: Marcella Cazzato
Starring: Carice van Houten

error: Content is protected !!