The Closet Of Charlotte Everaert

Als Belgische stylist uit Gent met een hart voor mode, design en kleur blogt Charlotte Everaert onder de naam Alice Roxy. Ze reist de wereld af op zoek naar inspiratie en tovert elke outfit en interieur om tot een esthetisch pareltje. Ontdek de kleurrijke wereld van Charlotte Everaert, waar duurzaamheid en stijl hand in hand gaan. Bekijk The Closet of Charlotte.

Waar komt de naam Alice Roxy vandaan?

“Deze heb ik ooit bedacht als naam voor mijn modeblog met een vriendin – het zijn twee mooie namen bijeen!”

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

COS top bij The Next Closet

Wat houdt jouw werk precies in?

“Ik houd me vooral bezig met stylingopdrachten voor merken, bladen en privéklanten. Dat kan gaan van een event aankleden tot een deco shoot creëren tot het inrichten van een huis. Ik ben net overgestapt van modestyling naar interieurstyling. Op dit moment heb ik een paar heel leuke opdrachten staan, voor Weekend Knack en Buffalo bijvoorbeeld. Daarnaast run ik de Atelier Turquoise guesthouse in Gent. Mijn moeder maakt ook keramiek voor ‘Atelier Turquoise’, een interieurstudio/guesthouse die we samen hebben opgericht.

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

The Closet Of Charlotte Everaert

Wat heb je daarvoor gestudeerd?

“Communicatiemanagement in Gent, Ik heb een tijdje in Amsterdam gewoond en daar een minor trendwatching gevolgd. Het jaar erop liep ik stage bij een consumer insights agency thisMemento en het jaar daarna volgde ik een cursus fashion styling aan de Style School ByDanie en assisteerde ik de topstyliste Xaviera Aubri.”

Waarom doe je liever interieurstyling dan modestyling?

“Ik vind modestyling nog steeds heel leuk, maar interieur en decoratie: daar gaat mijn hart sneller van slaan. Ik doe nog wel modestyling op aanvraag, voor bands en vrienden van me bijvoorbeeld. Ik vind interieurstyling interessant, omdat je daar naar mijn gevoel met meer materialen kunt werken. Bij mode gaat het toch vooral om textiel.”

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

J.W. Anderson X Topshop top van Charlotte Everaert bij The Next Closet

Reis je veel voor je werk?

“De laatste tijd ben ik vaak op reis geweest; bijna elke maand sinds juni. En dat is heel leuk om inspiratie op te doen. Ik ben naar Canada (Montreal) geweest, Sardinië, Denemarken en Londen.”

Winkel je graag in het buitenland?

“Ja, heel graag, maar dan ga ik altijd food-shoppen! Mijn vriend is helemaal dol op eten en ik probeer altijd iets voor hem mee te nemen. Ik had bijvoorbeeld een heerlijk Deens rye bread mee uit Kopenhagen. Maar ik koop ook graag postkaartjes en kleine souvenirs. In Londen heb ik bijvoorbeeld veel kleine spulletjes in een mooie verpakking gekocht. Ik weet het, het is niet echt sustainable, maar ik heb echt een zwak voor dingen in een mooie verpakking, maakt niet uit wat erin zit. Wellicht heeft dit iets te maken met mijn baan als interieurstylist.”

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

Een kijkje in The Closet Of Charlotte Everaert

Welke cultuur wil je graag nog ontdekken?

“India zit momenteel in mijn hoofd. Ik ben gek op kleur en architectuur dus ik denk dat ik daar gek word. Het geeft me steeds inspiratie als ik op nieuwe plekken kom, of woon. Ik vond het heel fijn om in Amsterdam te wonen, omdat de mentaliteit van ‘gewoon doen’ me wel ligt. Vlamingen zijn toch een stuk braver en ook op communicatievlak kunnen we zeker nog iets opsteken van jullie.”

Wat zijn dingen die je doet om te ontspannen?

“Ik kook ook heel graag, vooral gezond. Ik heb net nog een boek gekocht van Rens Kroes waar allemaal gezonde gerechtjes in staan. Verder ga ik graag wandelen, sporten en dansen. Ik heb voor straks nog een vogueing les gepland. En natuurlijk spreek ik graag af met vrienden. Daar haal ik ook heel veel geluk uit.”

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

COS top uit The Closet Of Charlotte Everaert

Hoe belangrijk is kunst voor jou als inspiratiebron voor je styling werk?

“Heel erg – het is onlosmakelijk verbonden met elkaar! Ik omring me graag met kunstboeken waar ik enorm veel inspiratie uit haal!”

Wat zijn je lievelings winkels?

“Monique Stam en Fabienne Chapot! En als ik in Amsterdam ben, shop ik graag bij vintagewinkels – superleuk en echt niet zo duur.

En je favoriete merken?

“Dat zijn sowieso Ganni en Lovechild. Eigenlijk sowieso alle kleurrijke Scandinavische merken.


SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

Groene Julia June broek van Charlotte Everaert bij The Next Closet

Wie zijn je stijliconen?

“Hanna Stefanson qua kleding! Zij is een Zweedse die in Kopenhagen woont, heel leuke stijl, heel kleurrijk, maar niet over the top. Love it.”

Is er een item dat hoog op jouw verlanglijstje prijkt?

“Laarsjes met slangenprint!”

Wat doe je met de kleding die je niet meer draagt?

“Ik geef het graag aan vriendinnen. Ik geloof ook niet zo in initiatieven bij fast fashion ketens waar je oude kleding kunt binnenbrengen in ruil voor korting. Uiteindelijk weet je nog niet wat er met je kleding gebeurt en in hoeverre deze aan een goed doel wordt geschonken.”

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

J.W. Anderson top van Charlotte Everaert bij The Next Closet

Zijn er andere manieren waarop je duurzaam bezig bent?

“Ik sorteer afval nauwkeurig en anderzijds probeer ik ook veel minder verpakt voedsel te kopen. Het is een beetje dubbel, want ik shop veel online, en het is moeilijk om daar 100% mee bezig te zijn en alles door te trekken of extreem te houden. Verder ben ik niet helemaal vegetarisch, maar eet ik heel weinig vlees. Ik wil het niet te extreem of radicaal maken voor mezelf.”

Heb je tips om bewust om te gaan met mode?

“Ontwikkel je eigen stijl, zodat je enkel spullen koopt die daarbij passen in plaats van de laatste trends te volgen. Dan ben je echt fast fashion aan het supporten volgens mij; als je elk seizoen allemaal nieuwe dingen gaat kopen, gebaseerd op trends.”

Sportmax top en blauwe rok

SHOP HIER DE KAST VAN CHARLOTTE

Starring: Charlotte Everaert
Fotografie: Emma Peijnenburg

Tekst: Angela Donskaia

error: Content is protected !!