The Closet Of Elke Sockeel

Elke Sockeel is een prachtige Belgische dame die haar carrière als modejournaliste vlak na haar masters Psychologie en Economie startte. Na acht jaar als modereporter bij FashionOne gooide ze het roer om en begon ze haar blog GOLDILOKS. Nu is ze een ster op Instagram en geniet ze volop van alles wat dit beroep met zich meebrengt. The Next Closet nam een kijkje in haar kast en stelde vragen over het ‘influencerleven’.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ELKE

Wat trekt jou zo aan in de modewereld van Instagram en online blogs?
“Bij Instagram kan ik echt mijn hart ophalen. Ik haal de meeste voldoening uit creatief bezig zijn met beeld. Op Instagram heb je één kans om iets goed neer te zetten met één enkel beeld. Bij een blog kun je dat in een heel verhaal doen, dus Instagram is toch meer een uitdaging.”

Wat wil je uitstralen op je Instagram-account?
“Ik probeer eigenlijk wel een beeld bepaald van mijzelf neer te zetten, maar zo ben ik natuurlijk niet altijd. Op mijn blog en Instagram ben ik romantisch, maar in het echt zit natuurlijk niemand in een zonnebril uitgebreid ontbijt op bed te eten elke ochtend. Wel probeer ik een dreamy personage neer te zetten. Zo zie ik mezelf ook wel in mijn hoofd. Ik ben echt een dromer!”

Ben je je bewust van de invloed die je hebt als influencer?
“Daar sta ik eigenlijk niet zoveel bij stil. Ik ben gewoon mezelf. Als ik zin heb om ergens mijn mening over te geven, dan doe ik dat. Neem mij zoals ik ben. Ik vind het wel belangrijk om rekening te houden met jonge meisjes. Ik zou nooit iets plaatsen dat zij verkeerd kunnen opnemen. Jonge meisjes zijn nog te beïnvloedbaar.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ELKE

Wat vind je niet leuk aan Instagram?
“Ik vind het steeds minder leuk worden dat je echt als marketeer moet gaan nadenken op Instagram. Mensen die uit passie een Instagram-account zijn begonnen, deden dat omdat ze creatief willen zijn. Vijf jaar geleden werd je op Instagram opgemerkt door mooie, creatieve beelden. Nu moet je op marketinglevel jezelf gaan verkopen en iedereen gaan liken.”

Met wat voor merken werk je het liefste samen?
“Ik werk het liefst samen met modemerken, maar automatisch komt beauty daar ook bij. Onlangs werkte ik bijvoorbeeld met Armani samen. Ik vind het het fijnste als ik een goede relatie heb met de mensen die bij het merk werken, met veel ruimte om je eigen gang te gaan. Het gaat me niet alleen om hoe een merk eruitziet, maar vooral hoe het werkt. Het leukste aan een samenwerking is dat je elkaar echt leert kennen. Je ziet de collecties als eerste en je weet wat er achter de schermen gebeurt.”

Wijs je ook weleens opdrachten af?
“De laatste tijd zeg ik steeds meer nee. Vorig jaar kwam ik nog wel in vervelende situaties terecht, waar ik me in bochten moest wringen om realistisch over te komen. Soms neem ik een opdracht aan en merk ik later dat het toch niet helemaal mijn ding is. Nu ga ik steeds meer merken zelf benaderen waar ik echt in geloof. Als ik selectiever ben, verdien ik wel minder, maar ik haal er veel meer voldoening uit.”

Ben je door Instagram veel met je uiterlijk bezig?
“Ja, eigenlijk wel. Dat besefte ik laatst ineens heel goed. Ik ben best veel met mijn uiterlijk bezig, maar wel in de goede zin. Ik ga op dingen letten die echt belangrijk zijn zoals goede voeding en veel water drinken. Als je elke dag op de foto moet, word je vaak geconfronteerd met je eigen uiterlijk. Dat heeft niet per se met make-up te maken, meer met gezondheid.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ELKE

Je krijgt veel kleding opgestuurd voor je werk. Wat doe je met de items die je niet draagt?
“Alles wat ik krijg, heb ik gedragen. Ik ga eigenlijk ook steeds minder aanvaarden wat ikzelf niet leuk vind. Dan neem ik het liever niet aan. Het is redelijk veel stress om een overvolle kledingkast te hebben. Nu aanvaard ik enkel nog mooie items waar ik echt van geniet. Het wordt op een bepaald punt gewoon te veel.”

Zou je jezelf een bewuste shopper noemen?
“Jazeker! Ik denk heel goed na over wat ik koop. Als ik een duurdere aankoop wil doen, bijvoorbeeld een handtas, dan wacht ik liever eerst een beetje.  Ik denk nog wat na en kijk of ik het stuk na een maand nog mooi vind. Ik krijg heel veel kledij gesponsord. Daarmee is een soort hongergevoel naar kledij al gestild en koop ik alleen dingen om mijn kast aan te vullen.”

Bewust shoppen is ook tweedehands shoppen. Doe je dat graag?
“Ja, vintage vind ik heel leuk, vooral in het buitenland. Als ik bijvoorbeeld in Amsterdam, Parijs of Milaan ben, probeer ik de vintage shops te vinden en koop ik een mooi tasje of een leren jasje. Ik wil dat soort items echt graag hebben. Het is een unieke kans. Kledij van de jaren zestig of zeventig kunnen ze vandaag niet meer maken voor dezelfde prijs. Dat is het mooie eraan.”


Speelt duurzaamheid een belangrijke rol in jouw leven?
“Ja, ik probeer er wel mee bezig te zijn. Ik koop producten die geen plastic verpakking hebben en ik eet zo weinig mogelijk vlees en zo veel mogelijk plantaardig. Ik probeer op dat vlak duurzaam te zijn en mee te denken. Op het vlak van mode is het moeilijker, want dan moet je uitzoeken waar iets vandaan komt. Het is voor mij wel zeker een pluspunt als een duurzaam merk me benadert. Dat geeft me die extra motivatie om een mooie samenwerking te starten. Ik hoop dat duurzame merken meer influencers gaan gebruiken om hun duurzame producten te promoten. Het moet van twee kanten komen, maar ik sta er zeker voor open.”

Vind je het belangrijk om je volgers iets mee te geven over duurzaamheid?
“Ja, af en toe laat ik wel iets vallen over duurzaamheid in mijn stories. Ik wil mijn volgers meegeven dat kleine dingen het verschil kunnen maken. In mijn posts op Instagram doe ik dat niet. Ik heb nog niet echt een manier gevonden om dat goed te doen.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ELKE

Wie is je favoriete ontwerper?
“Op dit moment ben ik fan van Balenciaga. Ik heb een paar items van dat merk die ik heel erg koester.”

Is er een duurzaam merk dat je heel mooi vindt?
“Stella McCartney vind ik heel tof. Zij is zo bezig! Met haar vegan handtassen bijvoorbeeld. Ik vind het heel mooi dat zij van duurzame mode, high fashion kan maken.”

Wat was het allereerste designeritem dat je kocht?
“Dat was een vintage Chanel classic flap bag. Daar heb ik toen lang voor gespaard, maar op dit moment draag ik hem niet echt. Hij staat nu te pronken op mijn kast. Het is een item dat ik nooit zou kunnen wegdoen. Die tas blijft heel speciaal voor mij.”

Welke merken komen we veel tegen in jouw kast?
“Ik hou van Gucci. Ik ben eigenlijk meer een liefhebber van Italiaanse merken: Gucci, Prada en Miu Miu. Hun accessoires vind ik het mooist. Het mag iets extravaganter. Van mij mogen accessoires wel een beetje ‘crazy’ zijn.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ELKE

Welk item hoop je te spotten op The Next Closet?
“Tassen vind ik heel fijn om tweedehands te shoppen. Als ik een Dior saddle monogram bag zou vinden op The Next Closet dan koop ik hem!” Wel Elke, here you go… 😉

Wat is je grootste droom?
“Op carrièregebied zou ik ooit heel graag met Dior willen samenwerken voor een ready to wear collectie. Dat lijkt misschien een hele grote droom, maar als ik terugkijk naar de samenwerkingen van afgelopen jaar had ik die ook nooit verwacht. ‘If you can dream it, you can do it’.” Daarnaast wil ik graag de wereld zien. Dat is echte rijkdom voor mij. Persoonlijk ben ik altijd veranderd als ik terugkom van een reis. Ik word er ook minder materialistisch van. Als je op een mooi eiland zit, denk je totaal niet meer aan kleding en andere spullen.”


BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN ELKE

Starring: Elke Sockeel
Fotografie: Emma Peijnenburg
Tekst: Marcella Cazzato
In samenwerking met: Angela Donksaia

error: Content is protected !!