Closet of Fia

The Closet of Fia Hamelijnck

We spraken met Fia Hamelijnck over de dagelijkse dingen, hoe zij duurzaamheid in haar dagelijks leven toepast en ze geeft tips als je in een tweedehands designer item wilt investeren. Fia denkt graag na over nieuwe looks die zij kan creëren door eindeloos alles in haar kast te mixen en matchen. Een echte creatieveling die geobsedeerd is door kleuren, random vintage picks en haar teckel Kees. Zo ontving zij ons team met allemaal gezonde hapjes inclusief chocolade op tafel. Echt een gastvriendelijk ontvangst op een zondagmorgen. Wat een feest om met Fia samen te werken. En dat zie je ook terug in haar kleurrijke kast!

SHOP DE KAST VAN FIA 

Closet of FiaBlouse Milkwhite

Fia, vertel eens wat over jezelf…

“Ik ben Fia, sinds vijf jaar woon ik in Amsterdam en werk ik voor Fabienne Chapot. Samen met mijn vriend hou ik ervan om dingen te creëren en creatief bezig te zijn. Ik ben geobsedeerd door kleuren, random vintage picks en mijn teckel Kees die ik al 1,5 jaar in leven heb weten te houden.”

Hoe pas jij duurzaamheid in je dagelijks leven toe?

“Het is er bij mij en mijn zus met de paplepel ingegoten. Mijn moeder is degene die into de moestuinen, avocado’s en pompoenen was. Voordat dit überhaupt cool werd, was moeder Tofu (zo noemen we haar) hier al mee bezig. Thuis was dit een onderwerp van gesprek en het eten was biologisch. Denk aan eten uit eigen tuin, seizoensgebonden. Ik kan me herinneren dat ik vroeg naar aardbeien. Mijn moeder antwoordde: “Dat kan nu niet, het is geen zomer.”

SHOP DE KAST VAN FIA 

Closet of FiaJacket Ba&sh, jeans Closed

Wat is volgens jou die ene actie die we allemaal kunnen doen om duurzamere mode-keuzes te maken?

“Wat ik probeer en wat mij helpt bijvoorbeeld als ik mooie boots wil van Ganni, een heel mooie tas die ik al heel lang in mijn hoofd heb of een jas van Stand Studio, dan kijk ik eerst of ik die tweedehands kan kopen. Het is niet alleen goedkoper, maar als het er al is en het is er in mijn maat waarom zou ik dan een nieuwe kopen? Sowieso koop ik al heel lang graag vintage. Niet alleen mijn kleding. Meer dan de helft van mijn interieur is vintage, van mijn oma geweest of ergens een keer random op de markt bij elkaar gesprokkeld. Zelfs mijn bestek en borden. Eigenlijk is het meeste in mijn leven vintage behalve ikzelf, mijn hond en mijn vriend (Fia lacht). Alles wat pre-loved is is over het algemeen leuker!”

Heb je tips voor iemand die in een tweedehands designer item wil investeren?

“Kees, even wachten… sorry,… Weet goed wat je zoekt. Hoe breder je zoekterm is, hoe moeilijker het te vinden is. Je zoekt bijvoorbeeld een vintage zonnebril. Weet wat voor een model het is, kleur, welke collectie, specificeer je zoekopdracht en kijk tot in den geuren op The Next Closet, maar ook bij andere tweedehands platformen. Schakel een alert in. Ik kan echt een halfjaar naar een item zoeken, uiteindelijk vinden, meteen kopen en dan heel blij zijn!”

SHOP DE KAST VAN FIA 

Closet of FiaBlouse Rixo London, jeans Baum und Pferdgarten

Bij The Next Closet worden er items verkocht van bekende vrouwen. Uit welke ‘‘Closet’ zou je een item willen kopen?

“Uit de kast van Carrie Bradshaw!” Helaas Fia die hebben we nog niet. “Oeps!” Ik vind de kast van Jewaria echt super cool. Zij heeft iets meer street wat ik heel cool vind. Street gemixt met high fashion. Ze is niet helemaal met mij in één lijn, maar soms vind ik het wel leuk als dingen net een beetje met elkaar clashen.”

SHOP DE KAST VAN FIA 

Closet of FiaCo-ord set Milkwhite

Welk fashion item is volgens jou een musthave die absoluut niet mag ontbreken in iemands kast?

“Een goed paar gekleurde cowboy laarzen.”

Wie moeten we volgen op Instagram?

“Artistieke mensen met een funky stijl zoals Laura Tønder @couturekulten.”

SHOP DE KAST VAN FIA 

Closet of Fia

Jumpsuit Baum und Pferdgarten

Wie is je style icon?

Leandra Medine Cohen. De oprichtster van Man Repeller, een website die zelfexpressie door middel van mode vierde; 2010-2020. Vaak een beetje lelijk, maar wel echt onwijs cool. Dat is eigenlijk bij mij ook ‘most of the time’ het geval.”

Starring: Fia Hamelijnck
Fotografie: Lidian van Megen
Art direction & styling: Nina Varga

 

error: Content is protected !!