The Closet Of Hanna Verboom

Voor de decembermaand mocht The Next Closet een kijkje nemen in de ‘Closet of ‘ Hanna Verboom, actrice, do-gooder en oprichter van het film platform Cinetree. En we kunnen je vertellen: dat was een feestje. En natuurlijk stelden we haar ook een aantal vragen. Shop jij Hanna’s preloved items van onder andere Balenciaga en APC? 

BEKIJK EN SHOP DE KAST VAN HANNA HIER

image

Hanna Verboom (33) is opgegroeid in Afrika en was vroeger een echte tomboy -“kleding was niet echt een issue waar ik opgroeide”- maar ontwikkelde tijdens de middelbare school een liefde voor mooie kleding en kon eindeloos door de H&M speuren naar bijzondere stukken. Hanna: “Ik vond het fascinerend om mensen te kijken in Amsterdam en ontwikkelde als snel een liefde voor de esthetiek en creativiteit van de mode-industrie.”

Hanna omschrijft haar stijl als Frans, chique en comfy, met een vleugje bohemian. Ze heeft een oog voor materialen (stoffen) en een zwak voor jassen. Onze decembergirl gaat dan ook graag naar Parijs en bestempelt deze plaats ook als stad waar de meest stijlvolle mensen rond wandelen. Niet zo verassend dat in de kast van Hanna dan ook veel Franse merken hangen zoals APC en Balenciaga.

image

Niet alleen verkoopt Hanna hele mooie preloved items, daarnaast zet ze zich ook graag in voor ‘the better good’, net zoals wij. En welke maand is beter dan december om niet alleen jezelf te geven, maar ook aan iemand anders? Daarom zetten The Next Closet en Hanna Verboom speciaal voor de decembermaand een deel van de opbrengsten opzij voor Get It Done. Van de opbrengsten van Hanna’s items doneert The Next Closet de helft aan het initiatief The Healthy Mom & Baby Clinic van Get it Done. En The Next Closet doneert ook nog 20% van de opbrengst van alle kerstcadeaukaarten aan dit mooie project.

Hanna: “’The Healthy mom and baby clinic’ is al 12 jaar van onschatbare waarde voor de levens van de allerkleinsten uit de sloppenwijken rondom Jeffrey’s Bay en wordt gerund door local hero Margreet Wibbelink. Elke maand worden hier elke zo’n 900 vrouwen en kinderen behandeld. Hanna: "Het indrukwekkende aan dit project is de holistische aanpak. Zo is er naast de medische hulp ook aandacht voor coaching en family planning voor de vrouwen. Met de aankoop van de Next Closet kerstcadeaubon doe jij dat nu ook! Names het hele team, baie dankie!” Dus, what’s stopping you? Shop, shop shop!

image

Hanna omschrijft haar stijl als Frans, chique en comfy, met een vleugje bohemian. Ze heeft een oog voor materialen (stoffen) en een zwak voor jassen. Onze decembergirl gaat dan ook graag naar Parijs en bestempelt deze plaats ook als stad waar de meest stijlvolle mensen rond wandelen. Niet zo verassend dat in de kast van Hanna dan ook veel Franse merken hangen zoals APC en Balenciaga.

Omschrijf jouw ideale vrijdagavond. En wat doe je dan aan?
Hele grote tafel vullen met lekker eten en mijn liefste vrienden. Een mooie fles Amarone erbij en dan uitgebreid koken, eindeloos wijn drinken en dan de lokale kroeg in met je mooiste hakken aan.

Welke designer is jouw favoriet? En waarom?
Céline vind ik prachtig! En ik heb veel van APC en Balenciaga. Die lijnen en stoffen, prachtig! Momenteel ben ik ook groot fan van Filippa K, met name om hun visie op kleding en duurzaamheid. Ik ben hier veel mee bezig en lees er op het moment veel over. Het is zo belangrijk dat we steeds meer realiseren dat hetgeen wij kopen effect heeft op de wereld om ons heen. Filippa K is daar vooruitstrevend in. En ze maken mooie kleding, prachtige basics.

Welk item zou je nooit wegdoen? En waarom?
Mijn hand geborduurde jasje dat ik heb gekregen van mijn vriendinnen in Ibiza. Dat is gewoon een emotioneel stuk waar ik altijd blij van word.

image


Beste vintage vondst (wat en waar)?

Mijn jurkje voor mijn allereerste film première kocht ik voor 10 pond op Portobello market in Londen. Ik voelde me een echte prinses.

Wat zijn volgens jou echte ‘investmentpieces’?
Tja. Ik weet niet of ik de beste ben om dat te zeggen. Ik ben meer een emotionele koper. Maar ik geloof wel echt in goede basics. Een heel goed pak kan je op meerdere manieren aan en wordt ik heel blij van. Ik zoek altijd ‘suitcase’ pieces omdat ik veel reis.

Heb jij een bepaalde filosofie of regels waar je je aan houdt bij het kopen van kleding?
Ik koop nu eigenlijk heel weinig, veel minder dan vroeger. Ik wil veel bewuster kopen en ben inderdaad veel weg aan het doen. Daarom vind ik The Next closet ook zo’n leuke manier om je mooiste stuks een tweede leven te geven. Ik koop in principe geen bont en kijk altijd waar de wol en leer vandaan komt. Ik probeer de juiste keuzes te maken en gelukkig wordt het allemaal steeds transparanter.

Wat vind je het leukst aan kleding?
The way it makes you feel. Kleding kan je, net als een kostuum op de set, een totaal ander gevoel geven. Kleding transformeert en dat is zo leuk!

En wat vind je minder aan kleding?
De industrie. Daar klopt heel veel niet. Het is money-driven en dat betekent dat je altijd het gevoel hebt dat je iets mist of meer moet kopen. Dat mag veranderen en dat gaat veranderen. We leven wat dat betreft in een mooie tijd. Er gebeurt veel.

image
image

BEKIJK DE KAST VAN HANNA HIER

Starring: Hanna Verboom 

Fotografie door: Iris Duvekot 

By TNC creative : Kim Erich
Tekst : Sylvia Blazer

error: Content is protected !!