The Closet of Jewaria Gazaele Luu

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

The Next Closet sprak het Marokkaanse-Vietnamese model Jewaria Gazaele Luu, rechtenstudent en moeder van een zoontje. Het model is gezegend met een prachtige huid. Zij zweert bij beautytips uit de Arabische wereld van haar vaders familie: ghassoul-klei voor de huid en rozenwater voor haar gezicht. Sinds haar zestiende eet ze vegan. Deze schoonheid geeft haar items een tweede leven. Laat je inspireren door haar stijl. Loop de tweedehands designer pieces uit haar kast niet mis! 

Jewaria heeft de cover van Glamour NL mogen sieren en heeft model gestaan voor merken als Wandler, Stieglitz en Tommy Hilfiger. Ontbijt is haar rustmoment. Vlees gaf ze zo op, maar kaas… onmogelijk, dacht ze. Tot ze heel ziek werd. Zenuwkanker waar ze inmiddels van genezen is. Door een veganistisch eetpatroon te proberen, is haar gezondheid erop vooruitgegaan: haar huid, haar, nagels en energieniveau. Maar sinds ze moeder is, stopt ze in de haast ook weleens een vette vegan tosti weg. Wij zijn fan van Jewaria, haar looks, beauty routine en haar signature rode-lip.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Jas: Salle Privée, pumps: Céline

Wat is jouw mening over de huidige mode-industrie?

“Ik vind dit een lastige vraag om te beantwoorden vanuit duurzaam perspectief. Daar heb ik me nog niet genoeg in verdiept, om daar een goed onderbouwd antwoord op te kunnen geven. Ik kan wel zeggen dat ik zie dat er op het gebied van diversiteit binnen de modewereld wel veel aan het veranderen is. De black lives matters movement heeft daar een grote rol in gespeeld. Je ziet wel dat merken dit nu ook heel erg gebruiken als een trend-ding, dat is wel erg jammer.”

Waarom is het voor jou belangrijk om je items een tweede leven te geven bij The Next Closet?

“De meeste items zijn nog zo goed als nieuw. Ik zou het nooit over mijn hart krijgen om zoiets weg te doen. Het is zo’n heerlijk gevoel als je dingen een tweede leven kunt geven, en er iemand anders blij mee kunt maken. Er wordt zo onnodig veel verspild in onze huidige maatschappij. Mijn droom is om een capsule wardrobe te creëren, met alleen heel mooie pieces die ik allemaal draag. Ik heb nu echt veel te veel spullen. Ik schaam me er echt bijna een beetje voor.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Blazer: Filippa K, broek: Helmut Lang

Omschrijf jezelf in een zin?

“Een veel te ambitieuze duizendpoot.”

Je bent vegan, moeder, model, rechtenstudent, modefanaat. Zou je ons hierover meer willen vertellen?

“Dat klopt ja, een duizendpoot. Het is soms een enorm druk leven, maar ik geloof er sterk in dat tijd een keuze is. Je maakt tijd. Iedereen heeft hetzelfde aantal uren in een dag. Het is maar net wat je daarmee doet. Mijn geheim is gewoon goed plannen, dan lukt het allemaal wel.”

Je hebt bijzondere tattoos. Hebben ze allemaal een betekenis en zou je nog meer tatoeages willen?

“Dankjewel! De meeste hebben wel een betekenis, er zitten een paar “domme” tussen, maar goed haha, die moeten er ook wezen. Ik denk dat je nooit klaar bent met tattoos. Zoals mensen zeggen: het is een verslaving, en dat is ook echt zo! Ik denk wel dat ik het alleen op mijn armen houd. Mijn benen, nek en buik wil ik graag ‘clean’ laten.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Broekpak: Winonah

Zou je een dag uit jouw leven met ons willen delen?

“Eén grote chaos, haha! Ik word meestal rond 6 uur in de morgen wakker gemaakt, door een te enthousiaste peuter die aan de rand van mijn bed loopt te springen. Als ik geen shoots heb, dan hebben wij samen een rustige ochtend met een ontbijtje, en breng ik mijn zoontje Beaufort rond 10 uur naar de crèche. Meestal zit ik dan aan school, en doe ik alle huishoudelijke dingen waar ik op de dagen die ik werk niet aan toe kom. Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben, moet ik de kleine alweer ophalen, en beginnen we aan onze avondroutine. Niet zo glamorous.”

Hoe creëer je balans tussen werk en je zoontje?

“Goed plannen en prioriteiten stellen. Ik zorg er in ieder geval altijd voor dat ik in de avond en ochtend volledig aandacht aan hem besteed door hem voor te lezen en een knuffelkwartiertje in te plannen.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Pak: Layeur

In de industrie waarin jij werkt worden er bijna altijd nieuwe outfits gedragen. Zouden we niet vaker voor tweedehands moeten gaan of outfits opnieuw dragen?

“Ja, absoluut. Maar aan de andere kant zou de mode-industrie, dan ook niet meer bestaan…”

Als je een aantal duurzame merken hier een podium zou mogen geven, welke zouden dat dan zijn?

“Filippa K is mijn absolute favoriet, al sinds ik 15 jaar ben. Voor basics zoals goede witte T-shirts vind ik Amsterdamse merken als GOAT en A’dam heel fijn!”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Denimpak: Filippa K

Wat is het verhaal achter de Raf Simons sneakers die je verkoopt?

“Het is mijn vijfde paar. Ik heb een tijdje een Adidas by Raf Simons verslaving gehad. De zwarte versie van deze schoenen heb ik echt helemaal afgedragen, vier jaar lang. Ik dacht dat het een goede keuze was, om een nieuwe kekke kleur erbij te nemen. Ik heb deze alleen echt amper gedragen, omdat ik toch best saai blijk te zijn, en steeds naar mijn zwarte Comme des Garçon sneakers grijp.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Schoenen: Adidas by Raf Simons

Wat draag je zelf graag?

“Ik draag meestal een pantalon, wit T-shirt en een oversized blazer. Of matching pakken. Ik houd er de laatste tijd erg van om een uniform outfit te dragen. Ik houd ook van statement bulky sneakers. Onlangs heb ik de Acne Boltzer sneakers gekocht in Stockholm, die zijn echt geweldig! Ik houd van grote lange jassen, die van Kassl is mijn favoriet en naast jassen zijn brillen echt mijn ding. Ik bezit oneindig veel grote statement zonnebrillen.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Pak: Layeur, pumps: Alohas

Wat is je favoriete ontwerper en waarom?

“Op dit moment draag ik veel Wandler. De designs zijn “betaalbaar” en mega tijdloos, maar met een randje door bijvoorbeeld de felle kleurenkeuze van de tassen en schoenen. Het fleurt elke outfit op.”

Als je een shoot hebt krijg je dan spulletjes cadeau? Of koop je zelf vaak spullen?

“Dat ligt er heel erg aan. Shoots eigenlijk niet, maar ik krijg wel vaak dingen via mijn Instagram account van PR bureaus. Ik moet wel zeggen dat ik (helaas) de mooie designer items wel allemaal zelf koop!”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Tas: Fendi

Heb je drie styling tips voor ons?

“Rode lippenstift (maakt alles chique), een mooie lange oversized jas en een grote bril om al je zondes en slapeloze nachten te verbergen, haha!”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Jas: Salle Privée

Hoe zie jij de invloed van corona vs. duurzaamheid in de komende periode?

“Ik denk dat corona ervoor zorgt dat mensen uit verveling nog meer spullen kopen. Zelf ben ik daar ook een beetje schuldig aan. Wel zie je dat steeds meer merken niet meer meedoen aan sales. Zoals de Black Friday-gekte. We moeten rekening houden met wat we kopen in deze tijd waarin overconsumptie op de loer ligt. Dit is extra relevant tijdens Black Friday.”

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN JEWARIA

The Closet of Jewaria Gazaele Luu

Tas: JW Anderson

 

Fotografie: Lidian van Megen
Styling: Marcella Cazzato
Starring: Jewaria Gazaele Luu

error: Content is protected !!