The Closet of Marte Boneschansker

The Closet of Marte Boneschansker

Met haar mooie rode haren, sproeten en sensuele maatje 42 is ze allesbehalve een paspop. Ze geniet van lekker eten, van haar eigen lichaam en van bekeken worden. Als Marte Boneschansker niet als model op de set staat, maakt ze intieme luisterperformances voor het theater. Haar missie is in beide gevallen dezelfde: echte vrouwen en hun verlangens een platform geven. Sinds kort is er ook de mannelijke variant, Bloos de mannen. The Next Closet was te gast in haar Amsterdamse appartement. Wij keken onze ogen uit naar al haar pre-loved verzamelingen. 

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

Vintage dress

Hoe zou jij jezelf omschrijven in een paar woorden?

“Ik hoop dat ik een open energie heb. Daarnaast ben ik een dromer wat je ook zou kunnen uitleggen als chaoot haha.” Je oogt ook als een vrij persoon. “Ja, ik voel mij wel heel fijn in mijn lichaam. Dat vind ik wel echt een geschenk. Misschien komt het door mijn opvoeding en mijn ouders, maar ik heb mij altijd prettig gevoeld in mijn eigen lijf.”

In welk kledingstuk heb jij je beste herinnering beleeft?

“Ohhh ja sowieso! In een zwempak. Tijdens mijn eerste zomer in New York. Zo’n vet ding! Ik kocht het in een vintage winkel. De New Yorkse zomer was zo bruisend en gaf zoveel energie. Ik heb daar echt in geleefd toen, heel veel feesten haha! Uiteindelijk heb ik de zwempak in een taxi laten liggen en raakte ik helemaal in paniek. Deze ben ik voorgoed verloren, dacht ik. Ik wilde terug gaan maar mijn man zei; een taxi in New York en jouw zwempak, onmogelijk. Maar daar lag hij hoor, op een brandkraan midden op Times Square. Vanaf toen wist ik dat onze wegen nooit meer zouden scheiden.”   

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

Blazer Armani, jurk La Perla

Op welke manieren pas jij duurzaamheid toe in je leven?

“Ik doe alle basis dingen zoals het afval scheiden, stekkers uit de stopcontacten halen enzovoort. Uiteindelijk denk ik toch dat het een groter politiek verhaal is en je dat vooral doet met hoe je stemt. Verder probeer ik als consument zo goed mogelijk om te gaan met de planeet. Daar hoort geen kleding kopen ook bij. Ik ben al 3 jaar gestopt met het kopen van kleding. Door mijn modellenwerk was ik hier best wel verslaafd aan geraakt, ook omdat je dan in de mode werkt denk ik. Op een gegeven moment dacht ik gewoon dit is waanzin, ik heb echt genoeg. Nu wissel ik gewoon de hele tijd af en vind ik steeds weer nieuwe combinaties. Dit geeft mij een goed gevoel.”

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

Jurk Baum und Pferdgarten, spencer Baum und Pferdgarten

Wat is jouw beste vintage aankoop ooit?

“Een blauw pak. Deze kocht ik ooit in de sale van de Nationale Opera, die verkochten al hun kostuums. Er zaten echt idiote dingen tussen, met veren en alles, maar dit was echt een heel mooi lichtblauw mannen pak. Er staat zelfs nog in bij welke opera hij is gedragen en door wie. Hij zit mij echt perfect en ik voel mij daar heel erg goed in.”

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

Vintage dress

Zijn er Instagram accounts die we moeten volgen?

“Ik denk dat het vooral belangrijk is om je bubbel schoon en inspirerend te houden. Als je je bubbel positief houdt dan ga je jezelf niet met anderen vergelijken. Ik volg vooral veel vrouwen en kunst accounts. Ik vind @stylelikeu bijvoorbeeld echt geweldig. Hier interviewen zij vrouwen, maar ook mannen en alles wat daar tussenin zit, terwijl zij zich uitkleden voor de camera. Ik probeer Instagram zo te gebruiken dat ik alleen accounts volg waarvan ik denk: yes! Niet accounts waardoor ik mij niet goed genoeg voel.”

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

Jurk Jill Stuart

Je hebt veel mooie unieke art stukken in je interieur. Welke herinneringen heb je hierbij?

“Oh zoveel! Eén daarvan is een roze dolfijn. Die heb ik gevonden in een tweedehands hal. Mijn man en ik gaven een feestje over uitgestorven dieren geloof ik en toen ik deze roze dolfijn zag dacht ik; die is er vast niet meer haha! Een vriend van m’n broertje heeft mij geholpen deze omhoog te sjouwen. Dat ding is loodzwaar natuurlijk. Die vriend heet Simon en de dolfijn hebben we naar hem vernoemd. Ik ben wel een echte verzamelaar. Ik heb heel veel kleine dingetjes zo overal en nergens vandaan. Ik ben echt benieuwd hoe dit huis er over 10 jaar uitziet. Het moet namelijk wel stromen, als een huis statisch wordt krijg ik altijd een beetje ibbel, dan voelt het niet organisch.”

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

In welk kledingstuk voel jij je het best?

“Naakt?!? hahaha. Ik kies voor een kimono met daaronder niets. Dan voelt het als naakt, maar dan heb ik toch nog iets aan. Anders een donkerblauw overall. Daar voel ik me heel krachtig in. Een vriendin zei: zonde want je ziet je vormen niet en je hebt mooie vormen dus dit moet je gewoon pas over 20 jaar dragen. Ik houd ervan als er ruimte is om te bewegen, die strakke dingetjes zitten gewoon niet lekker.”

SHOP DE KAST VAN MARTE

The Closet of Marte Boneschansker

Vest Dolce & Gabbana, broek Chloé

 

Starring: Marte Boneschansker
Fotografie: Lidian van Megen
Art direction & styling: Nina Varga

 

error: Content is protected !!