The Closet Of May-Britt Mobach 6

The Closet Of May-Britt Mobach

May-Britt Mobach, bekend als lifestyledeskundige én als founder en hoofdredacteur van Amayzine, kun je het best omschrijven als altijd vrolijk, nuchter en vooral enthousiast onderneemster. Vanuit haar liefde voor schrijven, inspireert ze via allerlei kanalen vrouwen in Nederland op het gebied van mode, lifestyle en het moederschap. Wij namen een kijkje in May-Britt’s closet vol designer items en gingen met haar in gesprek over haar leven, liefde voor designers en de unieke stukken die ze via The Next Closet verkoopt.

First things first. Hoe gaat het met je?

Het gaat goed! Ik ben heel gelukkig met mijn man en drie dochters. Amayzine bestaat al bijna zes jaar en het magazine blijft groeien en zichzelf herontdekken. Zo komt er binnenkort een nieuw label van Amayzine, namelijk Amayzine Kids. Dit wordt een platform voor kinderen tussen de vier en veertien jaar én hun moeders. Daarnaast ben ik sinds drie maanden ook hoofdredacteur van Franska.nl en ben ik een kinderboek aan het schrijven.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN MAY-BRITT

The Closet Of May-Britt Mobach 10

Je doet veel verschillende dingen. Waar word je het gelukkigst van?

‘Ik ben het gelukkigst als ik schrijf. Als kind schreef ik al verhalen en wilde ik graag kinderboekenschrijfster worden. Ik zie overal wel een verhaal in en vind het fantastisch dat ik mijn laptop overal kan openklappen en kan schrijven. Of dat ik met bepaalde artikelen een connectie kan maken met mensen en een emotie bij ze kan oproepen. Zoals met de stukken die ik schrijf over mijn oudste dochter, die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft. Op straat spreken andere moeders met een bijzonder kind mij aan, dat ze herkenning vinden in mijn verhaal en er troost uit halen. Dat is ook de reden dat ik Amayzine ben begonnen. Van vrouwen, voor vrouwen en hierbij alle filters weglaten. Gewoon eerlijk en lief zijn voor elkaar.’

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN MAY-BRITT

The Closet Of May-Britt Mobach 1

Wat weten we nog niet van May-Britt?

‘Veel te weinig haha! Ik ben heel open en deel heel veel, dus ik denk dat meeste mensen wel alles van mij weten. Ik merk weleens dat mensen verbaasd zijn als ze horen dat ik vroeger een brave studiebol was, zeker als ze mij zien als mode-vrouw. Ik was vroeger altijd aan het lezen en juist wat stoerder gekleed. Ik droeg een spijkerbroek, een kabeltrui en ik had een oude brommer.’


Nu draag je veel mooie designer items. Hoe vind je het om daar een deel van te verkopen?

‘Eigenlijk heel leuk! Het zijn allemaal mooie kledingstukken die ik erg gekoesterd heb en lang naar verlangd heb, maar nu al zo lang in de kast blijven hangen. Ik hoop dat de vrouwen die mijn kleding kopen, deze items net zo zullen koesteren als ik heb gedaan en hier ook bijzondere herinneringen aan over houden. Ik herinner mij nog het gevoel toen ik de Hermès tas van een vriendin had geleend voor mijn sollicitatie bij Marie Claire in Parijs. Het voelde op dat moment speciaal dat de tas van Hèrmes was, maar het voelde nog meer bijzonder omdat het háár tas was die ik mocht lenen. Dat is dus zo mooi aan hergebruiken; een item wordt specialer doordat het zich stapelt met herinneringen. Dat speciale gevoel wil ik ook doorgeven met de kledingstukken die ik verkoop.’

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN MAY-BRITT

The Closet Of May-Britt Mobach 3
Welke stijl vinden we terug in je kast?

‘Vrouwelijk, verrassend en comfortabel. Er zit altijd iets verrassends in mijn look, bijvoorbeeld iets asymmetrisch, of iets wat het een leuke twist geeft. Ik merk dat sinds ik met Amayzine ben begonnen, ik mij nog steeds modisch, maar wat vrijer en comfortabeler kleed. Dus platte schoenen, zoals ballerina’s of mijn comfortabele Hèrmes sleehakken. Ik moet makkelijk van het schoolplein naar werk en een afspraak kunnen gaan. Isabel Marant omschreef die look al eens eerder: For when you have to work, you don’t have a driver, when you have to run, bring your kids to school, look good at the office and just after have to go to dinner with friends.’

The Closet Of May-Britt Mobach 18

Een van de jurken die je verkoopt, een ontwerp van Claes Iversen, droeg Koningin Máxima ook tijdens het staatsbezoek in Australië. Vertel eens…

‘Ik houd heel erg van de stijl van Claes Iversen. Nederland heeft wat dat betreft fantastische ontwerpers, maar Claes heeft een smaak die heel dicht bij de mijne ligt. Ik kwam vaak in zijn atelier om items uit zijn voormalige prêt-à-porter lijn voor volgend seizoen te kiezen. Toen ik die jurk zag hangen, zei ik: ‘Dat vind ik wel echt een jurk voor Máxima.’ Toen moest Claes een beetje lachen en zag ik Máxima later op de voorpagina in de krant met die jurk. Uiteindelijk heb ik die jurk maar één keer voor een foto gedragen, dus het is nog behoorlijk nieuw.’ 

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN MAY-BRITT

The Closet Of May-Britt Mobach 17
Welk item uit je kast heeft de meeste complimenten opgeleverd?

‘Voor de zwarte jumpsuit van DKNY kreeg ik op het schoolplein van alle moeders heel veel complimenten! Het ontwerp is heel gaaf door de lange rits op de rug. Daarnaast draag je het makkelijk met een jasje als business look met mooie hakken en in de avond bij een gelegenheid doe je het jasje uit. Dan heb je ineens heel gaaf pak. Het pak kan trouwens ook nog eens gewoon in de was. Maar, waar ik verrassend genoeg echt heel veel complimenten voor heb gekregen, is de citroenclutch van Dolce & Gabbana. Ik heb deze in Milaan gekocht en twijfelde er een beetje over, maar ik kreeg daarna zo ontzettend veel complimenten over de tas. Zelfs van de bouwvakkers en de portier van mijn hotel in Milaan.’ 

The Closet Of May-Britt Mobach 4

Nu andere vrouwen uit jouw kast kunnen shoppen, welk stijladvies zou je ze graag meegeven?

‘Zorg dat je uitstraalt wat je wilt bereiken en pas je kleding aan op het doel en je gevoel van die dag. We leven namelijk in een visuele maatschappij waar mensen een beeld van je bepalen in tien seconden. En kies ook voor kleur of iets wat meer uitgesproken is. Je zult zien dat je daar blijer van wordt.

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN MAY-BRITT

The Closet Of May-Britt Mobach 7

BEKIJK EN SHOP HIER DE KAST VAN MAY-BRITT

Starring: May-Britt Mobach
Fotografie: Lidian van Megen
Tekst & styling: Esra Buke

error: Content is protected !!