The Closet of Monique de Randamie

Benieuwd hoe de kledingkast eruit ziet van iemand die zelf de meest prachtige merken in haar kledingwinkel verkoopt? Wij wel. Daarom zijn wij verheugd dat wij een kijkje mochten nemen in de stijlvolle garderobe van Monique de Randamie, eigenaresse van kledingwinkel MOISE. De winkel die ze zeven jaar geleden startte in Haarlem en sinds dit jaar verhuisd is naar Amsterdam.

Monique ziet kleding als een extra laag van iemand haar karakter en ze heeft enorme bewondering voor een goed gemaakt kledingstuk: “de juiste stof, pasvorm en het verhaal erachter kunnen mij echt ontroeren”.  The Next Closet sprak haar over MOISE, haar persoonlijke stijl en over items die het investeren waard zijn.

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN MONIQUE HIER

Waar word je enthousiast van?
“Mijn gezin, goed eten, zon, a good hairday, dansen, creativiteit, muziek en de perfecte winterjas”

Je winkel MOISE is erg succesvol, hoe is het ooit begonnen?
“Zeven jaar geleden ben ik MOISE in Haarlem begonnen. In het pand waar ik gestart ben had ik een franchise business en het viel mij op dat in Haarlem een heleboel merken niet verkrijgbaar waren. Ik vond dat onbegrijpelijk en ben daarom MOISE begonnen. Het bleek een gouden greep.”

Hoe kom je tot een selectie voor de producten in MOISE?
“Dat is niet eenduidig uit te leggen. Soms is het een gevoel wat je bij een bepaald product hebt. Een andere keer is het een weloverwogen keuze vanwege commerciële doeleinden. Maar uiteindelijk gaat het er altijd om dat ik producten verkoop waar ik zelf achtersta.”

Hoe ziet het toonbeeld van de MOISE-klant eruit?
“Gelukkig kan ik zeggen dat de MOISE-klant heel erg varieert. We zien meisjes van twintig tot dames van tachtig jaar en alles daartussenin. De een komt voor een totale look en de ander koopt een enkel stuk. Wat alle klanten met elkaar gemeen hebben is het feit dat zij mooie designerkleding, een goede ambiance en een stijlvolle presentatie waarderen.”

Wat vind je het leukst aan kleding?
“Ik zie kleding als een extra laag van je karakter. Met kleding kun je jezelf onderscheiden of juist onderdompelen in de massa naar gelang je stemming. Als ik een rotbui heb en mezelf in iets moois hijs dan kan die bui zo weer voorbij zijn. Dat vind ik het allerfijnste aan kleding. Je dag kan helemaal anders verlopen wanneer iemand je een compliment geeft en je vertelt dat je er mooi uitziet. Bovendien heb ik enorme bewondering voor een goed gemaakt kledingstuk. De juiste stof, pasvorm en het verhaal erachter kunnen mij echt ontroeren.

En wat vind je er minder aan?
“In mijn leven draait het soms wel heel erg om de kleding, en soms, heel soms vind ik dat ineens niet meer zo leuk. Dan voelt het leeg en oppervlakkig. Helemaal in het licht van alle ellende die er in de wereld plaatsvindt. Dan kan ik zomaar ineens denken dat het allemaal zinloos gedoe is.”

In welke stad gaan mensen volgens jou het best gekleed?
Volmondig: “Parijs”.

Hoe omschrijf je jouw stijl?
“Vrouwelijk, stoer en simpel met heldere vormen.”

Heb jij een bepaalde filosofie of regels die je naleeft bij het kopen van kleding?
“Behalve dat ik geen rotzooi meer koop of quick fixes die binnen één seizoen op zijn, heb ik eigenlijk geen grote filosofieën.

In welk merk zou je iedereen aanraden te investeren?
“Ik denk niet zo in merken. Ik zou aanraden om een paar goede stuks aan te schaffen; een mooie tas en een goede winterjas kunnen al zoveel verschil maken. En in de zomer een paar mooie kaftans van CristaSeya als ik dan toch een merk ga noemen” zegt ze lachend. “Dat zijn echt de allermooiste!”

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN MONIQUE HIER

Waar ben je momenteel voor aan het sparen?
Voor mijn lange zomervakantie dit jaar met het hele gezin en aanhang naar Sri Lanka!

Starring: Monique de Randamie
Fotografie door: Iris Duvekot
By TNC creative: Kim Erich

error: Content is protected !!