The Closet Of Stella Willing

Eigenaresse Casa Gitane, interieur stylist

Voor de lente editie mocht The Next Closet een kijkje nemen in de ‘Closet of’ Stella Willing, fervent verzamelaar, stylist en eigenaresse van Casa Gitane. En we kunnen je vertellen: dat was bijzonder! Voor haar kleding geldt hetzelfde als haar interieur. Elk stuk heeft een verhaal. Natuurlijk stelden we haar naast de shoot ook een aantal vragen. Geef jij een tweede leven aan Stella’s met zorg verzamelde designer pieces van onder andere Isabel Marant en Rika?

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN STELLA HIER

image

Wanneer en hoe ben je begonnen met verzamelen?

Ik denk dat het altijd in mijn genen heeft gezeten. Ik heb een heel visueel geheugen. Ik kan mij nog exact de kleuren en stof van de banken in het huis van mijn opa en oma terughalen. Ik kan me ook herinneren dat ik vanaf mijn vierde jaar al een specifieke smaak had en exact wist wat ik aan wilde trekken, tot grote verwondering van mijn ouders. Iets wat ik nu ook terug zie bij mijn eigen dochter.”

image

Was er een omslagpunt wanneer je ‘hobby’ overging in werk?

Dat is altijd zo geweest. Ik heb het geluk gehad altijd te kunnen doen wat ik leuk vind. Sinds kort heb ik samen met Machteld Casa Gitane opgericht. Samen doen we verschillende interieur klussen voor oa. restaurants, retail, privé huizen en events. We hebben hiernaast ook een ‘treasure store’, bestaande uit een collectie van one of a kind pieces die we wereldwijd hebben verzameld.

Waar zit je het liefst in je huis?

Ik zit niet zo vaak, ben meestal bezig..

Wat typeert jouw manier van stylen?

Bij mijn styling let ik vooral op de combinatie van verschillende soorten stof, kleur en materialen. Het mengen van oud en nieuw en van simpel design gemixt met unieke stuks. Elke ruimte gaat op die manier zijn eigen verhaal vertellen.

image

Beste vintage vondst?

Dat is mijn vintage lammy, die heb ik gevonden op de Marche Aux Puces in Parijs.

Wat zijn volgens jou echte ‘investment pieces’? 

Dat zijn voor mij de classics: zoals een mooie tas en jas.

Waar let je op bij het selecteren van jouw kledingstukken?

Op eigenheid. Dat wordt voor mij ook bepaald door de combinatie van kleur, materialen en sexy details.

image

In welke stad gaan de mensen volgens jou het best gekleed?

Stijl is denk ik niet zozeer locatie gebonden. Het is volgens mij te vinden waar diversiteit aanwezig is en waar mensen een eigen stijl hebben ontwikkeld. Zo word ik ook meer geïnspireerd door mensen met een afwijkend stijl dan van high fashion.

image

Welke designer is jouw favoriet?

Van Isabel Marant tot de legerdump. Ik selecteer en verzamel op basis van gevoel en op designer.

Heb jij een bepaalde filosofie of regels waar je je aan houdt bij het kopen van kleding? 

Uiteindelijk ga ik voor de kleur en stof. 

image

Inspirerende quote? “Why the hell not?! The trick is doing something else”.

image

Starring: Stella Willing, eigenaresse Casa Gitane
Fotografie door: Iris Duvekot
By TNC creative: Kim Erich 

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN STELLA WILLING HIER

error: Content is protected !!