The Closet Of Sylvia van der Klooster

Een van de eerste shoots voor onze maandelijkse ‘Closet of’ was bij model, tassenontwerpster en muze van Dries van Noten: Sylvia van der Klooster. En ze is niet alleen de muze van Dries van Noten, maar stiekem ook een beetje van ons want ze heeft een prachtige stijl. En ze is stijlvast. Daarom vonden wij het hoog tijd om weer even bij haar langs te gaan. Shop jij de items van Sylvia?

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN SYLVIA HIER

image

Sylvia van der Klooster (39) is gevierd model en is wat je noemt door de wol geverfd. Naast modellenwerk ontwerpt en maakt ze sinds een aantal jaar ook lederen tassen vanuit haar thuisbasis in een monumentaal pand in Amsterdam. Haar stijl is een mix van de jaren ‘70 en de grunge periode. In de praktijk uit zich dat in veel laagjes, een grote voorkeur voor kleurenprints en een fijne mix tussen vintage en designerkleding. Het modellenwerk gaf haar een intiem kijkje in de keuken bij onder andere Dolce & Gabbana en Dries van Noten en zo leerde ze naar eigen zeggen al snel het kwaliteitsverschil tussen designerkleding en goedkoop gemaakte kleding herkennen. Sylvia: “dat zit in de details zoals pasvorm en stofkeuze.”

De collectie van Sylvia –waar menig vrouw jaloers op zou zijn- heeft ze met de jaren opgebouwd. Sylvia: “Ik ben geloof ik geen ‘meeloper’ van trends dus spijt heb ik niet snel. Ik shop ook niet veel, maar wat ik koop doe ik heel bewust. Ik heb over de jaren veel geïnvesteerd in designerstuks, mijn ervaring is namelijk is dat je daar blijer van wordt dan van vijf dingen bij ZARA. En ja, af en toe krijg ook wel eens wat designer stuks omdat ik model ben.”

image

Hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?
Lekker uitslapen en dan op de fiets springen naar een yoga class,daarna lekker boodschappen doen op de Noordermarkt, vervolgens heerlijk ergens brunchen in de stad met een vriendin, een film kijken in de bios en de dag sluit ik af door gezellig thuis te koken met wat vrienden.

Ben je altijd al zo stijlvast geweest zoals je nu bent?
Ja, ik ben door de jaren heen heel trouw aan mijn stijl gebleven. Sterker nog, als ik in mijn kast kijk heb ik nog hele mooie stuks hangen die ik al droeg voordat ik model was, meer dan 20 jaar geleden! Vooral Dries van Noten blijft gewoon steengoed!! En one of a kind vintage finds van over de hele wereld nemen hebben ook een prominente plek in mijn kast.

Wanneer besluit je om iets te verkopen via The Next Closet?
Als ik het niet genoeg heb aangehad en het nog wel heel mooi vind. Dan gaat het met pijn in mijn modehart naar The Next Closet. Zoals de paarse Dries Laarsjes bijvoorbeeld. Ik kan er zelf ook heel blij worden als ik op jullie site iets zie waar ik ooit een oogje op had dus het idee om een kledingstuk een tweede leven te geven vind ik ook belangrijk.

image

In wat voor kledingstuk zullen we jou nooit tegenkomen?
In een zwarte korte strakke rok of een zwarte trui. Of beter gezegd: iets zwarts… Ik heb serieus niet één zwart kledingstuk in mijn kast hangen. Nooit gehad ook. Ik kan het bij anderen heel erg mooi vinden, maar bij mezelf klopt het gewoon niet.

Waar let je op als je kleding koopt: of het past bij de rest van je collectie, of dat je gemakkelijk kunt wassen of misschien moet het lekker zitten?
Het moet toch gemaakt zijn van een natuurlijk materiaal, het liefst katoen. Ik kan nog wel eens naar een mooie jurk grijpen in een vintage winkel maar vaak zijn die van polyester gemaakt en dan laat ik hem toch hangen. Mijn huid moet kunnen ademen en de stof moet prettig aanvoelen.

De meest stijlvolle persoon die je ooit hebt ontmoet?
Dat is ontwerpster en vriendin Jane Mayle. Ik heb haar meer dan 10 jaar geleden ontmoet in New York en stage bij haar modelabel gelopen destijds. Ze is vroeger model geweest dus mooi om te zien en ze ontwerpt kleding waar ik instant verliefd op werd. Maar het bijzondere aan haar is dat ze dat extra’s heeft. Het is lastig uit te leggen, maar het is een bepaalde manier van naar de wereld kijken en zichzelf dragen. Het is iets wat niet te koop is of met goede genen te maken heeft. Het heeft iets te maken met ‘je ne sais quoi ‘ ook, en dat is wat mij betreft het meest stijlvolle wat je kan hebben.

image

Starring: Sylvia van der Klooster
Fotografie door: Iris Duvekot
By TNC creative: Kim Erich
Tekst : Sylvia Blazer

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN SYLVIA HIER

error: Content is protected !!