The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 1

The Closet of Talissa Benamou

Ze is een natural beauty, half Frans, pas twintig jaar oud en verovert Nederland als model, zoals haar moeder dat in de jaren ‘90 deed. Talissa is momenteel overal te zien in de nieuwe Cluse campagne en heeft model gestaan voor merken als Alix The Label en Nikkie. Inmiddels woont ze alweer twee jaar in Amsterdam en heeft ze hier een prachtig appartement met haar vriend en hondje. Wij namen een kijkje bij haar thuis en vroegen naar haar leven als model voor Elite Models, naar haar kledingstijl en blikten vooruit op de toekomst. Neem een kijkje in The Closet of Talissa Benamou.

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 14

Trui: Sandro, Joggers: Sandro

Kun je onze vertellen hoe je hier in Amsterdam terecht bent gekomen?

“Ik ben geboren in Parijs en heb hier gewoond tot ik twee was. Daarna ben ik naar Nederland verhuisd. Na mijn vwo heb ik een tussenjaar genomen en niet meer doorgestudeerd om fulltime model te worden.”

In plaats van een student ben je succesvol model op je 20ste, dat is nogal wat…

“Ja eigenlijk wel he? Maar dat is nooit echt een probleem geweest. Ik ben altijd al een beetje anders geweest dan mijn vriendinnen, als in: ik deed andere dingen. Ik heb een jaar met vier vriendinnetjes samengewoond en als zij thuis kwamen, ging ik net naar werk. Dit is nooit iets raars geweest. Nu nog steeds ziet mijn leven er heel anders uit. Ik ben de jongste van de groep, maar ik woon samen, heb een hondje en een baan en dat heeft de rest nog niet.”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 12

Trui met ondertop: Vintage

Nu je model bent, treed je in de voetsporen van je moeder, Wendy Veldhuis. Is dat iets wat je altijd al wilde?

“Juist daarom wilde ik eigenlijk nooit model worden. Ik ben het uiteindelijk toch geworden, omdat ik graag wilde reizen. Na mijn middelbare school wilde ik een tussenjaar nemen en op reis gaan. Ik mocht van mijn vader niet alleen op reis, dus besloot ik model te worden. Als model kan ik reizen en tegelijkertijd geld verdienen. Er waren geen specifieke landen waar ik naartoe wilde, maar het zit wel in mijn vijf jaren plan om naar Los Angeles te verhuizen. Ik ben er nog nooit geweest, maar voel me er heel erg tot aangetrokken.”

Wat vindt je moeder ervan dat je model bent geworden?

“Ja, op zich wel leuk natuurlijk. Het beroep is wel erg veranderd. Het zijn nu heel andere tijden dan toen mijn moeder model was. Ze steunt me wel, maar herkent het werk niet. Ze zegt altijd: ‘Alles wat jij doet en moet doen is zo anders.’ Mijn vader echter, was erg tegen. Hij wilde echt niet dat ik model zou worden, maar wilde dat ik ging studeren. Hij heeft gezien hoe mijn moeder gestopt is met haar studie toe zij model werd. Ik ben niet eens aan een studie begonnen. Hij heeft zelf nooit gestudeerd en wil daarom extra graag dat ik dat wel ga doen. Hij heeft het nu gelukkig eindelijk geaccepteerd, bijna drie jaar nadat ik model ben geworden…”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 16

Pumps: Giuseppe Zanotti

Wat zijn je interesses naast modellenwerk?

“Ik vind interieur echt superleuk. Ik heb de cursus ELLE interieur- en lifestyle journalistiek cursus gevolgd. Door mijn werk heb ik die niet helemaal kunnen afronden, maar ik vind het wel interessant. Het enige magazine waar ik op ben geabonneerd is Vogue living, haha!”

Kun je iets vertellen over je inrichting in dit mooie appartement?    

“Als je mijn huis en kledingstijl ziet, zie je veel overeenkomsten. Ik houd het graag simpel: zwart, wit, grijs, strak. Niet te veel gekkigheid.”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 18

Jack: Goosecraft

Je bent half Frans, heeft dit nog een invloed op je kledingstijl?

“Ja, mijn vader is Frans en ik heb twee halfbroertjes in Frankrijk. Ik ga ook nog veel naar Frankrijk voor mijn familie. Ik denk wel dat dit invloed heeft gehad op het vormen van mijn kledingstijl. Mijn kledingstijl is wel te omschrijven als Parisienne: nonchalant, gympies en een groot shirt met soms een leren jasje.”

Hoe zou jij je kledingstijl omschrijven?

“Nonchalant en basic. Tijdens het uitgaan draag ik wel graag hoge hakken, maar dan met een spijkerbroek en een simpel shirtje. Als ik in items investeer, zijn het vooral tijdloze items: tassen, schoenen en jassen koop ik graag tijdloos. Dit is ook wel die parisienne-vibe. In mijn kledingkast heb ik veel zwart, grijs en wit, maar ook rood. Dat vind ik ook makkelijk te combineren met de rest. Ik draag veel te graag hakken om mijn stijl echt praktisch te kunnen noemen.”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 17

Jurkje: Iro

Beïnvloedt jouw werk als model je kledingstijl?

“Mijn werk als model heeft wel invloed op mijn kledingstijl. Dit gaat twee kanten op: aan de ene kant ben ik me er leuker door gaan kleden, omdat je meer met fashion bezig bent. Aan de andere kant ben ik er ook zo dusdanig mee bezig dat ik in mijn vrije dagen helemaal klaar mee ben. Ik wil me dan niet meer optutten en ben thuis altijd in joggingkleding te vinden.”

Wie is jouw favoriete designer en waarom?

“Een deel van mijn designerkleding heb ik gekregen van familie en een deel heb ik zelf gekocht. Mijn lievelingsmerk is Yves Saint Laurent.. Ik ben gek op veel zwart, een oversized shirt of trui gecombineerd met goede pumps of mooie sandaaltjes. Eigenlijk best wel Frans weer: het zit een beetje in mijn bloed. Terwijl ik meer in Nederland ben opgegroeid dan in Frankrijk is de Parijse stijl wel meer mijn ding.”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 15

Trui: Sandro, Joggers: Sandro

Zijn er kledingstukken van je moeder die je stiekem wel zou willen hebben?

“Ja, haar Celine tas! Moeder bewaart echt alles wat ze ooit heeft gekocht. Die Celine tas vind ik echt geweldig. Ik heb de tas heel vaak geleend toen ik nog thuis woonde, maar ze vertikt het om hem aan me te geven. ‘Ik heb er zelf hard voor gewerkt.’ zegt ze dan.”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 16

Schoenen: Franco Russo Napoli

Heb je een bepaalde filosofie die je naleeft bij het kopen van kleding?

“Alles wat oversized is, vind ik heerlijk. Het moet vooral lekker zitten. Ik houd niet van kleding die je recht moet trekken. Ik trek het aan en kijk er de rest van de dag niet meer naar om.”

Van welk item uit je closet hoop je het meeste dat het goed terechtkomt en een tweede leven krijgt?

“De witte pumps van Franco Russo Napoli vind ik geweldig, maar ze zijn echt te klein. Zonde, maar ik kan ze echt niet aan. Ik heb ze ooit naar een diner aan gedaan, maar toen ik nog geen vijf minuten zat, heb ik ze al uitgedaan door de pijn en ik hoefde daar niet eens te lopen! Ik vond ze echt heel mooi toen ik ze paste en dacht, ach een beetje te klein is niet erg, maar dus toch. Met een beetje pijn in mijn hart verkoop ik ze nu.”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 3

Trui: Vintage, Broek: 10 Days

Hoe kijk je naar tweedehandskleding?

“Ik geef items die ik niet meer draag liever aan iemand anders die er weer plezier van kan hebben. Ik koop zelf ook veel vintage kleding in winkeltjes in Amsterdam.”

Op welke manier speelt duurzaamheid een rol in jouw leven?

“Daar ben ik zeker mee bezig. Ik koop vintage kleding en ik eet al sinds mijn elfde geen vlees meer. Ik heb ooit mijn spreekbeurt gedaan over milieuvervuiling en kwam er zo achter dat vlees veel invloed heeft op het milieu en ben sindsdien vegetariër. Ik leef verder redelijk zuinig. Ik let op mijn licht- en waterverbruik, reis zo min mogelijk met de auto en ga zo veel mogelijk met de fiets. Het is natuurlijk een beetje hypocriet om te zeggen dat ik echt duurzaam leef, omdat ik wel veel moet vliegen voor mijn werk…”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 13

Trui: Ba&sh

Waar ben je echt trots op?

“Ik ben best wel trots op het feit dat ik nog jong ben en mijn leven al best wel goed op orde heb. Ik werk lekker, heb een hondje en woon samen. Ik zie mijn familie vaak en heb leuke, lieve vrienden.”

Hoe ziet jouw leven er over tien jaar uit?

“Modellenwerk kan ik nog wel een jaar of acht doen, maar daarna wil ik de horeca in. Ik ben echt een horecamens. Ik wil later eigenlijk een eigen horecaonderneming waar ik graag voor wil sparen. Een leuk koffietentje in Amsterdam misschien. Dan zou ik het interieur helemaal zelf willen doen. Ik heb vroeger veel in de horeca gewerkt, eerst vier jaar op het strand en daarna nog in Amsterdam bij twee restaurants. Toen ik begon met modellenwerk heb ik zelfs beide nog gedaan tot het echt te druk werd als model.”

Aan wie zou je de Closet Of shoot door willen geven?

“Dat vind ik heel lastig. Dat weet ik eigenlijk niet. Ik zou het van mijn moeder echt superleuk vinden, ze heeft zulke mooie kleding in haar kast die nu weer helemaal in is. Maar echt no way dat ze dat zie die ooit gaat verkopen…”

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

The Closet of Talissa Benamou bij The Next Closet 18

Schoenen: Isabel Marant

SHOP HIER DE KAST VAN TALISSA BENAMOU

Starring: Talissa Benamou
Fotografie: Lidian van Megen
Tekst: Ilse Christina Riteco
Styling: Esra Buke

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!