The Closet of Zoë van Gastel

Vroeger blogde de Vlaamse Zoë van Gastel op The Sound of Our Shoes waar ze fashion en lifestyle combineerde. Nu verkent ze de wereld en deelt ze reisverhalen op haar reisblog Window Seat – wel nog steeds stijlvol en goed gekleed. The Next Closet nam een kijkje in Zoë’s garderobe.

SHOP HIER DE KAST VAN ZOË

Jurk: Samsoe & Samsoe 

Je bent creative director bij Native Nation. Hoe ziet je dag eruit?
“Native Nation bedenkt campagnes voor influencers en merken en linkt die aan elkaar. Ik denk na over een originele invalshoek, zodat het echt storytelling wordt en we niet gewoon een product opsturen met de boodschap: ‘Doe er maar iets leuks mee.’”

Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
“Ik zit al zo’n negen jaar op Instagram. Al in het begin vroegen mensen mij heel vaak waar een bepaald kledingstuk vandaan kwam. Vanuit dat idee is mijn blog ontstaan: waarom zou ik al die tips niet gewoon online delen? Net zoals elke vrouw sta ik elke ochtend voor mijn kast te twijfelen; mode triggert mij nu eenmaal.”

SHOP HIER DE KAST VAN ZOË

Jurk: Samsoe & Samsoe 

Eerst blogde je op The Sound of Our Shoes, later op Window Seat. Vanwaar de overgang?
“Het is niet zo dat ik mijn eerste blog volledig opzij heb geschoven, ik steek er alleen minder tijd in. Ik vind mode een geweldige manier om je uit te drukken en je persoonlijkheid te versterken. Het maakt mijn leven zoveel fijner, maar ik wil niet op elke modeweek aanwezig zijn. Dan ga ik liever op reis. Vandaar ook dat Window Seat een reisblog is geworden. In de toekomst willen we er graag een platform van maken waar reisbloggers hun content kunnen delen.”


Jas: Samsoe & Samsoe, jurk: Patrizia Pepe

“Ze zeggen weleens dat je moet doen wat je gelukkig maakt in het leven, en voor mij is dat reizen. Het is cliché, maar reizen maakt je rijk. Ik heb dat nodig om mijn brein fris te houden. De mooiste plekken heb ik ook ontdekt dankzij andere bloggers en niet dankzij al die ‘ten things to do in London’-lijstjes, want dan eindig je gewoon tussen de menigte in het reuzenrad.”

SHOP HIER DE KAST VAN ZOË


Jas: Samsoe & Samsoe, jurk: Patrizia Pepe

Je blogt samen met je vriend. Vind je dat een voor- of nadeel?
“Op reis zijn we eigenlijk constant aan het werk. We zijn ook allebei gebeten door fotografie, dus het is heel moeilijk om dat los te laten. We geven onszelf vaak een halfuur de tijd om foto’s te maken en daarna gaat die telefoon ook echt wel de rugzak in en proberen we te genieten van het moment. Ook als het licht ineens heel goed staat.

Op veel vlakken zijn Domien en ik exact hetzelfde en da’s onze kracht, maar ook onze zwakte. We kunnen onszelf helemaal verliezen en dingen laten vallen voor een reis. Dat is fijn, maar af en toe zou het misschien wel slimmer zijn als een van ons twee beter nadacht. Aan de andere kant maakt dat ook dat we elkaar zo goed begrijpen en dat er geen frustraties zijn. Of in ieder geval niet van mijn kant, andersom misschien wel – dat moet je aan hem vragen.”

Noem een paar van je favoriete dingen.
“Katten en honden: ik ben echt verliefd op dieren. Ik heb twee katten en wil het liefst nog een hond, maar ik weet niet of ze goed met elkaar zouden opschieten. Als je me zou laten doen waarvan ik droom, dan spring ik zo het vliegtuig in om te helpen in een elephant sanctuary in Sri Lanka of bij verstoten leeuwen in Zuid-Afrika. Verder: reizen, foto- en videografie, muziek en yoga, maar niet in België. Hier sport ik wel, maar gewoon in mijn woonkamer. In het buitenland maak ik daar echt tijd voor vrij en sta ik met veel plezier yoga te doen in de natuur.”

SHOP HIER DE KAST VAN ZOË

Schoenen: Opening Ceremony

Heb je een bepaalde filosofie of regels als je kleren koopt?
“Eentje maar: er mogen geen regels zijn. De term ‘not done’ is het enige wat ik ‘not done’ vind. Ik ga vaak winkelen in Nederland, omdat ze de trends daar vaak voor zijn. Als mijn familie dan commentaar geeft op hoe ik erbij loop, denk ik: niets is ‘not done’. Fashion moet fun blijven en je esthetisch rijker maken. Je moet er niet te gewichtig over doen als je er niks van weet.”

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?
“Mijn eighties leren jasje – het vorige exemplaar gaat ook al jaren mee. En mijn sneakercollectie doe ik ook nooit weg, die kan ik blijven dragen.”


Jas: Kenzo, jurk: Ibana Rouge, schoenen: Opening Ceremony

Beschrijf je stijl in drie woorden.
“Elegant, stoer, met een twist.”

Met wie van je stijliconen zou je het liefst een dag gaan shoppen?
“Sincerely Jules, Chiara Ferragni of Vivian Hoorn. Die laatste is een Nederlandse blogster en ik vind dat ze een heel toffe, chille stijl heeft.”

Aan wie geef je de volgende TNC-shoot graag door?
“Paulien van Polienne, Jenna Peij en Lima Ché.”

Jas: Vince

SHOP HIER DE KAST VAN ZOË

Starring: Zoë van Gastel
Fotografie: Iris Duvekot
Tekst: Lesley Dewilde
In samenwerking met: De Fotoclub

error: Content is protected !!