The designer profiles

image

Isabel Marant – klik hier to shop

Isabel Marant is een mix van boho, Frans chic en casual. Denk hierbij aan grof gebreide knits, getailleerde jasjes, ruimvallende broeken, simpele bloezen en sinds 2010 is de ‘wedge sneaker’ niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Isabel Marant is geboren in 1967 in een Frans-Duits gezin en in 1994 komt ze met haar eigen kledingcollectie. Naast Isabel Marant heeft het merk nog een tweede, meer betaalbare lijn genaamd Étoile by Isabel Marant. Beide lijnen zijn in de webshop te vinden.

Dolce & Gabbana – klik hier to shop

Dolce & Gabbana is een luxe Italiaans modehuis. Het merk is romantisch, sexy en een tikje over the top en is te herkennen aan diamanten, bloemen (luipaard)print en de kleuren goud, rood, blauw en zwart. Dolce & Gabbana is opgericht door duo Domenico Dolce (1958) en Stefano Gabbana (1962). Ze waren ooit een liefdeskoppel en begonnen in 1983 hun eigen label. Inmiddels is het stel uit elkaar, maar op zakelijk gebied werken ze nog samen.

Jean Paul Gaultier – klik hier to shop 

Jean Paul Gaultier is geboren in 1952 in een Frans dorpje. Zonder een opleiding als ontwerper presenteerde hij op 23-jarige leeftijd zijn eerste collectie. In 1990 wordt het merk wereldbekend als Madonna voor haar Blonde Ambition Tour gekleed gaat in een, inmiddels iconische, punt-bh. Het handelsmerk van de designer is de matrozenstreep en de rok voor de man. Jean Paul Gaultier is controversieel, vernieuwend en verder heeft hij humor en een rijke fantasie.

Miu Miu – klik hier to shop

Miu Miu, de bijnaam van designer Miuccia Prada, bestaat sinds 1992 en is het jongere en betaalbare zusje van het label Prada. Miu Miu is speels en stoer: de collecties bestaan uit felle kleuren, drukke prints en veel blote benen. Miuccia Prada (1949) is geboren in Milaan en is de kleindochter van Mario Prada, die het modehuis Prada in 1913 startte. Miu Miu is geïnspireerd op bad girls van haar school, waar ze vroeger altijd jaloers op was. Noem de it bag, tas, jas van Miu miu – weet kim wel.

Prada – klik hier to shop

Miuccia Prada (1949) is geboren in Milaan en is de kleindochter van Mario Prada, die het modehuis in 1913 startte. Het label is erg variërend: van minimalistische kledingstukken tot items met drukke prints. Wel is het label altijd elegant, met een stoere twist. Denk hierbij aan rokken tot op de knie, strakke lijnen, licht glanzende stoffen en veel zwart. In 1985 lanceert Prada als één van de eerste een it-bag; de zwarte Nylon Bag. Dit werd gelijk door veel modehuizen gekopieerd en door het grote publiek opgepakt.

Marni – klik hier to shop

In minder dan twintig jaar tijd heeft Marni zich op de high end modekaart gezet, zonder veel PR: de kleding verkoopt zichzelf. Dit komt door het creatieve brein achter het label: Consuelo Castiglioni (1959). Arty Italiaanse stijl –comfortabel, maar chic- heeft Castiglioni zelf uitgevonden. Marni is onderscheidend: veel prints, kleur en patronen (vaak uit de jaren vijfig en zestig) en een bohemien silhouet.  De Marni ready-to-wear items zijn goede statement pieces en ontworpen om samen te combineren en in lagen te dragen. 

Acne – klik hier to shop

Acne is een Zweeds modehuis. Het label is te herkennen aan een minimalistische, maar tegelijkertijd edgy look. Bij Acne vind je onverwachtse lengtes en stoffen. De kleuren die de boventoon voeren zijn zwart, wit en crème en de materialen zijn natuurlijk zoals katoen en leer. De man achter het merk is Jonny Johansson. Samen met drie partners richtte hij in 1996 het label op. ACNE is lid van de Fair Wear Foundation: een onafhankelijk non-profit organisatie die samenwerkt met lokale organisaties om de arbeidsomstandigheden in productielanden te controleren en te verbeteren.

Kenzo – klik hier to shop

Kenzo is een Franse/Japanse modehuis en werd door Kenzo Takada (1939) opgericht. De kleding bestond uit een helder kleurenpalet, bloemenprints en het had een klassiek Japans silhouet. Kenzo maakte een grote comeback in de zomer van 2011, toen het duo Humberto Leon en Carol Lim werd benoemd tot creative directors. Hun eerste collectie bestond uit energiek, jeugdige en kleurrijke stuken die zowel bij de pers als bij het publiek goed werden ontvangen. Kenzo is te herkennen aan de frisse, fantasierijke prints, kleuren en stoffen. In 2012 was de Tiger sweater een grote favoriet in de garderobe van menig modeliefhebber.

RED Valentino – klik hier to shop

RED Valentino is het zusje van het Italiaanse modehuis Valentino. De ontwerpen zijn, in vergelijking tot Valentino, een stuk hipper en speelser. Uiteraard wel in combinatie met dezelfde verfijnde eigenschappen van Valentino. Valantione Garavani (1932) is geboren in Italië en heeft op vroege leeftijd een liefde ontwikkelt voor alles dat luxe en glamour uitstraalt. In 2008 gaat Valentino met pensioen en op dit moment zijn Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli de creative directors achter het label. In de webshop wordt ook de andere lijn, het luxere Valentino Garavani, verkocht.

Chanel – klik hier to shop

Het Franse modehuis Chanel is opgericht in 1910 door Coco Chanel (1883). De designer begon met het ontwerpen van hoeden, maar al snel begint ze met het ontwerpen van kleding. Op 87-jarige leeftijd sterft de designer en sinds 1983 neemt Karl Lagerfeld het stokje over en is nu hoofdontwerper van Chanel. Karl Lagerfeld benadert Chanels klassieke stijl op een moderne manier en blaast het modehuis nieuw leven in.

Chanel heeft een aantal handelsmerken: The Little Black Dress, parelkettingen, Pied de Poule en de Chanel 2.55 bag. Het kleurenpalet bestaat uit zwart, wit, lichtroze en-geel en de ontwerpen zijn altijd vrouwelijk en elegant. 

error: Content is protected !!