The Empty Shop by Oxfam

De tweede editie van The Empty Shop by Oxfam gaat op 17 oktober van start. Dit keer werd het Brusselse pand ontworpen door Belgisch designer Lionel Jadot. Het project start met een lege winkel die door grage gevers gevuld wordt. Je kunt er designerstukken komen doneren of shoppen voor het goede doel!

Oxfam werkt in meer dan 90 landen, samen met 3.200 lokale organisaties. In België maakt Oxfam-Solidariteit overheid, bedrijven en het publiek warm voor ontwikkelingsprojecten en noodhulp in crisissituaties. Onze Belgische zusterorganisaties Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde staan voor fairtrade (eerlijke handel) en bieden in hun winkels een groot assortiment producten aan.
Ook met The Empty Shop speelt Oxfam in op het beïnvloeden van ons koopgedrag. Duurzame handel en een duurzaam productieproces van alle goederen staan centraal in het gedachtengoed van Oxfam.

Schenk of koop een tweedehands topstuk in The Empty Shop by Oxfam. De volledige opbrengst gaat naar Oxfamprojecten over de hele wereld.

De Empty Shop belooft weer een schatkist aan modieuze vondsten te worden. Originele spullen van bekende en minder bekende ontwerpers komen er immers terecht als gift. Zo wil Oxfam iedereen aanzetten om te shoppen en te schenken voor het goede doel.

SHOP AL ONZE DUURZAME MERKEN HIER

Daarnaast wordt op deze bijzondere manier de aandacht gevestigd op het belang van duurzame mode. Oxfam bewijst aan het grote publiek dat tweedehands absoluut niet duf is. Natuurlijk, om een ​​aantrekkelijke en originele selectie te bieden, heeft Oxfam ons allemaal nodig!

De vereniging roept alle grote namen uit de modewereld en de Belgische designwereld, stylisten, bloggers maar ook particulieren op om kleding te schenken: eigen creaties, ‘einde reeksen’, unieke stukken of tweedehands items. Heb je zelf een mode- of designstuk van hoge kwaliteit dat al lang het daglicht niet heeft gezien, kom het dan schenken! Dan kan je meteen ook ontdekken wat er die dag in de winkel te vinden is…

 

The Empty Shop
#emptyshopbyoxfam

17/10/2019 – 16/11/2019

Vlaamse Steenweg 88-90
1000 Brussel

 

In het kader van deze goededoelactie, zetten we graag ook ons eigen TNC-initiatief in de kijker. Via Premium Service kun je ervoor kiezen om de opbrengst van jouw closet te doneren aan een door jou gekozen doel!

ONTDEK ANDEREN DIE HUN OPBRENGST WEGSCHONKEN

Een mooi voorbeeld is de kast van Yadine Saz Raadschilders. Zij koos als goede doel voor Save The Children. “Met deze actie hoop ik mensen in mijn omgeving te inspireren om hun kast op te ruimen en de stukken die hen geen ‘spark of joy’ geven aan deze shop te doneren, zodat we met z’n allen een hoger bedrag op kunnen halen”.

START ZELF MET PREMIUM SERVICE

 

 

 

 

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!