the_next_closet_co2-uitstoot-compenseren

The Next Closet gaat klimaatneutraal verzenden

Dankzij onze groeiende TNC-community zijn er steeds meer designer items onderweg naar hun nieuwe eigenaar. Wij vinden het geweldig om te zien dat zoveel prachtige stukken een tweede leven krijgen, maar dit heeft helaas ook een keerzijde: alle pakketjes die onderweg zijn naar hun nieuwe eigenaar brengen CO2-uitstoot met zich mee. Zoals jullie weten geven wij veel om de impact die wij hebben op het milieu. Daar gaan we dus iets aan doen: we gaan klimaatneutraal verzenden!

the_next_closet_co2-uitstoot-compenseren

Klimaatneutraal verzenden

Samen met onze TNC-community hebben we sinds onze oprichting in 2013 liters afvalwater en tonnen CO2-uitstoot bespaard door kleding een tweede leven te geven. We vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen voor onze ecologische voetafdruk, ook als het om verzending gaat. Helemaal nu er steeds meer items in pakketten van hun oude naar hun nieuwe eigenaresse onderweg zijn. Trots kondigen we daarom aan dat wij klimaatneutraal gaan verzenden. Wat houdt dat in? Om de CO2-uitstoot van de bezorging te compenseren, doneren we aan Trees for All en planten we bomen die de door ons veroorzaakte CO2-uitstoot opnemen en omzetten.

Trees for All

Hoe gaat Trees for All te werk? Trees for All is in Nederland de enige aanbieder van CO2-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Voor elke ton CO2 die wij uitstoten zorgt Trees for All dat dit gecompenseerd wordt door het planten van bomen in het buitenland. De organisatie kiest voor projecten in ontwikkelingslanden om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Daarnaast wordt de impact van de organisatie op sociaal, economisch en ecologisch gebied gemonitord en gecontroleerd.

Een blik op de toekomst

Jouw ervaring op ons platform vinden we enorm belangrijk, daarom bieden we binnenkort meer verzend- en bezorgopties. Om het voor jou nog aantrekkelijker te maken om je designer stukken een tweede leven te geven, verbeteren we ons platform continu. Zo blijven we je inspireren om te investeren in kwaliteit en duurzaamheid.

error: Content is protected !!