The Next Closet versnelt ambitie tweedehands designer fashion mainstream te maken

The Next Closet versnelt ambitie tweedehands designer fashion mainstream te maken

Tweedehands designer fashion wordt steeds populairder. Vandaag de dag heeft de markt voor tweedehands fashion een omvang van 20 miljard USD en groeit naar 41 miljard in 2022. Volgens ‘Global Fashion Agenda’ maakt dit de markt voor tweedehands fashion de grootste tweedehands markt in vergelijking met andere tweedehands markten. Zo ook op Nederlandse bodem. The Next Closet: dé duurzame marktplaats voor tweedehands designer fashion haalt weer een investeringsronde op om haar ambitie te verwezenlijken. 

The Next Closet heeft vandaag een investeringsronde opgehaald bij haar huidige investeerders. Dit brengt hun totale investering op 3 miljoen euro. Thalita van Ogtrop, CEO The Next Closet: “We hebben nog nooit zo snel een ronde gesloten als deze. De markt laat zien dat de interesse voor tweedehands designer fashion snel groeit, dus we pakken het momentum! Daarnaast laten we elk jaar een groei van meer dan 100% zien. Toen we The Next Closet in 2013 startten, had tweedehands fashion een stoffig imago en was het niet toegankelijk en hip. Nu zien we precies het tegenovergestelde: het is juist een statement. Vrouwen, waaronder influencers, willen laten zien dat ze bewust shoppen, investeren in kwaliteit en hergebruiken wat er al is.”

Resale gaat de fast fashion markt voorbij

De jongere generatie is met haar koopdrift en steeds populairdere duurzame levensstijl de motor achter de groei van de tweedehands fashion markt. Recent onderzoek laat zien dat de consument 60% meer fashion items koopt vergeleken met vijftien jaar geleden. Dit als resultaat in verandering in normen en waarden van de jongere generatie. “In vergelijking met de totale retailmarkt is de groei van tweedehands fashion fenomenaal”, zegt Neil Saunders, managing director van GlobalData, in het rapport. “Omdat deze markt blijft inspelen op de voorkeur van consumenten voor variatie, waarde en duurzaamheid verwachten we dat deze indrukwekkende groei blijft aanhouden. In 2028 bestaat ongeveer 13% van de items in de kledingkast van een vrouw uit tweedehands fashion, dat tegenover 6% in 2018.”

Achtergrond The Next Closet

The Next Closet is in 2013 opgericht door Lieke Pijpers en Thalita van Ogtrop en is dé duurzame marktplaats voor tweedehands designer fashion. Hun missie is om de textielketen te verduurzamen door de koop en verkoop van (tweedehands) designer fashion mainstream te maken.

DOWNLOAD BEELDMATERIAAL

The Next Closet versnelt ambitie tweedehands designer fashion mainstream te maken
Oprichtsters van The Next Closet: Lieke Pijpers en Thalita van Ogtrop.     Fotografe: Anne Timmer

Voor meer informatie neem contact op met:
The Next Closet
Thalita van Ogtrop
E: thalita@thenextcloset.com
M: +31 62 68 92 894
T: +31 20 26 11 874

error: Content is protected !!