The Next Closet in duurzame shoppingroute Ware Westen

Duurzame mode-agentschap Charlie + Mary en stadsdeel Amsterdam West lanceerden samen met duurzame mode-ondernemers in Amsterdam West de campagne ‘Ware Westen’. Stadsdeelvoorzitter Melanie van der Horst wil met de andere organisatoren duurzame keuzes aantrekkelijk maken voor Amsterdammers en hen inspireren om bewuster te winkelen.

De campagne bestaat uit meerdere duurzame shoproutes door Amsterdam West waar The Next Closet online deel van uitmaakt. “Een groeiend aantal consumenten is bezorgd over zijn ‘footprint’, dus ook over het effect van hun garderobe op de wereld. Helaas kennen ze de weg naar duurzame opties op het gebied van mode nog niet”, aldus Ware Westen.

Duurzame mode campagne Ware Westen in Amsterdam West met The Next Closet 1

Duurzame mode shoppen

The Next Closet is zich bewust van dit probleem en zet zich al zes jaar in om tweedehands kleding mainstream te maken. Daarom hebben Ware Westen en The Next Closet de handen ineen geslagen om de consument te leiden naar o.a. de meest duurzame vorm van mode: tweedehands designer kleding.

Duurzame mode campagne Ware Westen in Amsterdam West met The Next Closet

Diverse duurzame shoproutes

Zo zijn er diverse duurzame shoproutes uitgestippeld: voor mannen, vrouwen en kinderen. Ook de ‘Local Makers’ en de ‘Preloved & Vintage Route’ vind je in het ‘Ware Westen’. Deze routes zijn samengesteld met in het achterhoofd het motto: ‘Shop the good fashion in town’, want na olie is de mode-industrie de meest vervuilende keten ter wereld.

Duurzame mode campagne Ware Westen in Amsterdam West met The Next Closet

Vervuilende mode-industrie

Het produceren van één t-shirt kost bijvoorbeeld 2.270 liter water en bij een jeans loopt dat getal op tot 7.300 liter. We kopen 60% meer kleding dan vijftien jaar geleden en dragen de items de helft korter. Sterker nog: 70% van een garderobe blijft ongedragen en 33% van de vrouwen draagt kleding minder dan vijf keer voordat ze het weggooit. De oplossing? Tweedehands shoppen en investeren in kwaliteit, zodat er minder geproduceerd hoeft te worden.

Maak impact met duurzame mode

Ben jij benieuwd hoeveel water en kilogram CO2-uitstoot we met The Next Closet bespaard hebben? Neem een kijkje op onze nieuwe over ons pagina en lees meer over de impact van de mode-industrie én hoe je een steentje bij kunt dragen.

Duurzame-mode-campagne-Ware-Westen-in-Amsterdam-West-met-The-Next-Closet-2.jpg

Op de website van Ware Westen vind je de beste adressen om duurzame mode te shoppen met natuurlijk The Next Closet als online adres. Start vandaag al met de fashion revolutie en maak tweedehands jouw eerste keus! #letsstartthisfashionrevolution en shop the good fashion in town!

error: Content is protected !!