Trend report 2019

Trend Report FW 2019

Tijdens de herfst- en wintermaanden gaat onze aandacht in de eerste plaats naar de ‘innerlijke mens’: lekker eten en drinken met vrienden en familie staat centraal! Niet iedereen, maar jullie vast wel, is zich ervan bewust dat september een belangrijke modemaand is.

De modeweken in New York en Parijs vinden dan plaats en Vogue’s legendarische ‘September Issue’ komt uit. Het huidige September Issue heet ‘Forces of Change’ en geeft een platform aan baanbrekende vrouwelijke ‘game changers’, 15 activisten, artiesten en campagnevoerders, waaronder actrice Salma Hayek en de voormalige Amerikaanse First Lady Michelle Obama. Vogue geeft daarmee aan dat de tendens om barrières te doorbreken en de wereldwijde agenda te ‘resetten’ meer en meer mensen bereikt.

In september herzien we onze eigen kleerkasten. Zomerspullen worden opgeborgen en we gaan op zoek naar nieuwe aanwinsten die rekening houden met het kouder weer. ‘Nieuw’ interpreteer je hier zelf. Tweedehands is evengoed ‘nieuw’! We overlopen hieronder de grootste trends voor het nieuwe seizoen. Je zult zien dat vintage spullen zeker niet zullen misstaan.

 

Tuttig wordt pittig!

70s kantoor glamour wordt heel groot dit najaar. Maak deze retro secretaresse-look speels door te combineren met een opvallend zijden sjaaltje, een over-de-knie laars of een paar vintage Chanel oorbellen.

SHOP DE COLLECTIE ‘BACK TO BUSINESS’trend report 2019 TNC bourgeois

 

De nieuwe minimalist…

…ruilt zwart in voor bruin. Crème, camel, koffie of bijna-wit: natuurtinten is ‘where it’s at’!

SHOP NATUURTINTEN

Trend report brown

 

Oogverblindend

Gekleurde glimmende stoffen, glazen parels, zilver en gouden details: disco glitters en 80s drama kunnen weer. Stoffen die voordien extra feestelijk aanvoelden, draag je nu de hele week door.

SHOP SPECIALE STOFJESTrend Report 2019 crazy diamond

 

Meisjesachtige elegantie

Van zachte leren broeken over zijden camisoles en jurken: de satijnglans van deze materialen geeft jouw outfit een luxueuze uitstraling. Extra opvallend vinden we deze kostbare stoffen in onverwachte, girly kleuren.

SHOP ALLES ZIJDE & SATIJN

Trend report 2019 Satijnglans

 

Ruiten: check!

Combineer ruit op ruit en introduceer een beetje oer-Britse punk attitude in je kleerkast.

 

SHOP REVOLUTIONAIRE RUITEN

trend report ruiten pied-de-poule

 

Borrowed from the boys

Deze trend, samen met de wijde broek en hoge ‘power’ shoulder’ was al een tijdje helemaal hot. We zetten deze trend lekker verder en werken onze boyfriend outfit af met een opvallende choker om de hals en een statement riem over de blazer.

SHOP DE COLLECTIE ‘BORROWED FROM THE BOYS’

Trend report 2019 comme les garçons

 

Het komende seizoen gaan we dus het liefst gehuld in alle mogelijke tinten bruin. Combineer dit met een opvallende ruit en je bent on-trend voor de herfst. Ook alles dat glanst en glimt mag dit seizoen uit de kast. Nog geen van deze trendy items in je kast hangen? Vergeet de drukke winkelstraten en shop bij The Next Closet, cosy thuis op de bank!

stephanvane@gmail.com

error: Content is protected !!