De vintage designer jurken van WomensLux

Interesse in kwalitatieve kleding had ze al van jongs af aan. Maar wanneer Sandra, eigenaresse van de boutique WomensLux, voor het eerst vintage designer kleding ontdekt, is ze helemaal verkocht: Voor het geld waarvoor ik een jurk bij Hugo Boss kocht, kon ik ineens een echte Dior, Prada of Valentino kopen. Een verademing in onze wegwerpmaatschappij! Sandra verkoopt haar unieke vintage designer collectie bij The Next Closet en geeft ons een kijkje achter de schermen bij haar designer boutique.

SHOP HIER DESIGNER JURKEN VAN GUCCI, D&G EN MEER BIJ WOMENSLUX

Hoe is jouw liefde voor tweedehands designer kleding ontstaan? 

“Als klein meisje viel mijn oog al op duurdere items. Ik ging daarom juist heel graag met mijn vader winkelen. Waar mijn moeder eerst naar het prijskaartje keek en daarna besloot of ze het mooi vond, keek mijn vader vooral naar de kwaliteit en uitstraling. Vanaf mijn dertigste ben ik mij meer gaan verdiepen in de luxere merken en uiteindelijk kwam ik via een kennis in aanraking met vintage designer kleding. Vanaf dat moment was ik verkocht. De kwaliteit en schoonheid van de stoffen van deze items is over het algemeen zo hoog, dat voel je en dat merk je.”Sandra_boutique_WomensLux_Dior_jurk

Was het altijd al een droom een eigen boutique te starten?

“Ik ben in verschillende takken werkzaam geweest voordat ik mijn boutique startte. Ik heb in de makelaardij gewerkt, een aantal jaar een winkel gehad waar ik dames-, heren- en kinderkleding verkocht en ben ook als fiscalist betrokken geweest bij een groot accountantskantoor. Twee jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en weer te werken vanuit mijn passie voor mode. Ik ontwikkelde mijn eigen label WomensLux en startte een webshop. Omdat ik vrouwen wil voorzien van de perfecte basiscollectie, bied ik naast mijn zelf ontworpen tassenlijn en lederen handschoenen ook de fijnst geweven kasjmier pashmina sjaals aan. Sinds een klein jaar heb ik mijn assortiment uitgebreid met vintage design.”

Hoe ziet jouw week eruit als eigenaresse van WomensLux boutique? 

“Er gaat veel tijd zitten in de inkoop, want de items die aan mijn eisen voldoen, liggen niet voor het oprapen. Verder natuurlijk het bijhouden van de website, teksten schrijven en de items fotograferen en verwerken. Waar ik het meest van geniet, is het klaarmaken van de bestellingen. Vrouwen die zichzelf zoiets speciaals gunnen en uitkijken naar de levering. Ik wil er daarom echt een cadeautje van maken: mooi verpakt, met veel persoonlijke aandacht. De items zijn namelijk prachtig, daarom verdienen ze dat ook.”

SHOP HIER DESIGNER JURKEN VAN GUCCI, D&G EN MEER BIJ WOMENSLUX

Interview TNC boutique Womenslux Sandra tweedehands designer jurken

Wat kunnen wij in jouw boutique vinden?

“Mijn specialiteit is voornamelijk jurken. Ik zie een jurk echt als een basiskledingstuk voor iedere vrouw. Of dat nu voor een business meeting is, een avondje uit of een casual look. Een jurk is vrouwelijk en ik voel mijzelf hier altijd heel speciaal in. Daarom probeer ik ook echt de mooiste exemplaren te vinden van de beste kwaliteit. Heel vaak zijn ze zelfs nog ongedragen! Daarnaast houd ik van tijdloos design. Dus jurken die niet alleen tien jaar geleden mooi waren, maar ook nu en over tien jaar. Ik kijk niet naar mijn eigen smaak, maar naar wat de vrouw waarvoor ik het inkoop mooi zou vinden. De vrouw die elegant en stijlvol is en weet wat ze wil. Verder vind je in mijn boutique een aantal prachtige rokken en wat oorbellen van Chanel.”

Wat zijn de meest speciale items uit jouw boutique?

“Iedere jurk die ik verkoop, vind ik oprecht bijzonder. Het hoeft niet altijd precies mijn smaak te zijn, maar als ik dan zie hoe de jurken gemaakt zijn en de kwalitatieve stoffen voel, kan ik daar zo blij van worden. Persoonlijk vind ik de zijden jurk van Hermès echt prachtig, zo’n klassiek model in donkerblauw zijde. De kanten jurk van Prada is ook mijn favoriet. De laag uitgesneden rug is zo vrouwelijk en het kant zo fijn van kwaliteit.”

Waarin maak jij het verschil als boutique?

“Ik leg de lat heel hoog voor mijzelf en dat geldt ook voor de kleding die ik inkoop. Ik ontdekte al snel dat er best veel designer vintage te koop is, maar dat de staat waarin het verkeert, vaak niet overeenkomt met de prijs die ervoor gevraagd wordt. Ik denk dat dat beter kan en daarom staat kwaliteit bij mij met stip bovenaan. Ik zorg ervoor dat mijn kledingstukken fris en in excellente conditie zijn. Alle items worden altijd doorgepast en nauwkeurig opgemeten, ik wil namelijk exact weten hoe iets valt en voor welk figuur dit het meest geschikt is.  Daarnaast probeer ik zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Het verkopen van vintage is hier goed voorbeeld van. Want waarom nieuw kopen als er al zoveel prachtigs gemaakt is?”

SHOP HIER DESIGNER JURKEN VAN GUCCI, D&G EN MEER BIJ WOMENSLUX

Heb je ooit een item verkocht dat je stiekem zelf had willen houden?

“Oei dat gebeurt regelmatig. Ik heb onlangs een prachtige jurk van Valentino verkocht, welke ik graag aan mijn eigen collectie had toegevoegd. Bijna alle jurken van Dior moet ik ook echt met moeite uit mijn kast weren. Gelukkig is niet alles in mijn maat!” 

Staat er nog een item op je wishlist? 

“Mijn meest favoriete ‘echte’ designer jurk heb ik pas sinds anderhalf jaar. Een koningsblauwe jurk van Dior. Die vind ik echt prachtig! Maar een mantelpakje van Chanel, staat toch wel bovenaan mijn wishlist. Zo’n klassiek model met een jasje, kokerrok en knoopjes. Misschien als ik de juiste tegenkom dat ik het mijzelf gun!” 

Wat kunnen wij van WomensLux verwachten in de toekomst?

“Ik ben continu op zoek naar prachtexemplaren. Dus exclusiviteit en kwaliteit kun je ook in de toekomst van mij verwachten. Ideeën om het assortiment uit te breiden zijn er in overvloed, dus houd vooral mijn boutique goed in de gaten. Verder zou ik graag wat meer grotere maten te koop aanbieden, deze zijn nog lastiger te vinden, maar ik doe mijn best!”

SHOP HIER DESIGNER JURKEN VAN GUCCI, D&G EN MEER BIJ WOMENSLUX

 

Sandra_boutique_WomensLux_Dior_jurk_blauw

SHOP HIER DESIGNER JURKEN VAN GUCCI, D&G EN MEER BIJ WOMENSLUX

error: Content is protected !!