Zo herken je een authentieke Chanel Flap Bag

Het verhaal van de Chanel Flap Bag begint in februari 1955. Chanel maakte al zo’n 25 jaar handtassen, maar de nieuwe tas was anders dan normaal. Als merk stond Chanel altijd voor comfort, dus besloot Coco een tas te maken waarmee vrouwen hun handen vrij konden houden tijdens het dragen van een tas. De prijzen van deze klassieke Chanel-tassen stijgen elk jaar. Sinds 2015 zijn de prijzen maar liefst met 70% gestegen. Dit leidt tot ontelbare replica’s, vervalsingen en imitaties. Hoe herken je een authentieke Chanel Flap Bag?

De Chanel Flap Bag is het resultaat van het harde werk van sublieme meesters in het modehuis. De techniek achter het maken van de handtassen is al decennia lang niet veranderd. Het productieproces van één handtas neemt gemiddeld achttien werkuren in beslag, wat overeenkomt met drie werkdagen.

Het materiaal

Het leder van veel Chanel-tassen is gemaakt van lamsleder, lamsleder voelt zacht aan en oogt glad. De superieure kwaliteit van leder dat door Chanel wordt gebruikt, moet gemakkelijk te onderscheiden zijn van het gevoel en het uiterlijk van een niet authentieke Chanel Flap Bag.

Een ander populair leersoort dat door Chanel wordt gebruikt, is de Caviar. Caviar is een leersoort met reliëf, gemaakt van lamsleder. Dit type leer heeft een stevig uiterlijk en voelt meer gestructureerd aan. Het materiaal heeft minder kans op krassen en vlekken en is een duurzamer. Als je met je vingers over echt Caviar leder gaat, zou je kuiltjes moeten voelen. Als je nagemaakt Caviar leder in je handen hebt, herken je dit al snel aan de chemische geur.

Ruitvormige quilt

De originele, klassieke Chanel-handtas is gemaakt van uitsluitend hoogwaardige materialen met een doorgestikt ruitpatroon, ook wel bekend als een ‘gequilte Matelassé’. Het ruitvormige patroon is door het modehuis tot in het kleinste detail uitgewerkt. Alle diamanten stiklijnen vormen een perfect patroon over het hele oppervlak, zonder asymmetrie.

De authenticiteit van een Chanel Flap Bag valt te herkennen aan deze quilting techniek. De ruiten van de bovenste flap moeten perfect aansluiten bij het onderste gedeelte van de tas. Ook hoort de opgestikte zak aan de achterkant perfect over te lopen in de ruiten.

 Stiksels

Chanel gebruikt een hoog aantal steken per ruit om de oorspronkelijke vorm van de tas te behouden. Een Chanel Jumbo Flap Bag heeft bijvoorbeeld maximaal elf steken per paneel (dat is de afstand van één zijde van de ruitvorm). Een replica-tas heeft echter over het algemeen een lager aantal steken per paneel.

 

Shop hier onze Chanel tassen

 

 

error: Content is protected !!