Zó verkoop je je items snel!

Gaat de verkoop bij The Next Closet nog niet zo goed of wil je nóg meer verkopen? Goede foto’s gaan je hierbij helpen. Met deze fototips worden jouw items nog aantrekkelijker. Let’s get ready to sell!

image
Hoe maak ik kwalitatieve foto’s?

Mooie foto’s maak je met goed licht! Zorg dat het licht op het item schijnt en vermijd tegenlicht. Zorg ook voor voldoende (het liefst natuurlijk) licht. Een item dat in het donker gefotografeerd is, verkoopt niet goed en kunnen we soms zelfs niet online zetten. Zorg ervoor dat de camera goed scherpgesteld is. Zet je camera eventueel op een vlak stuk of gebruik een statief om hem stabiel te houden. We zien graag het product in zijn geheel op de foto. Detailfoto’s kunnen de verkoop stimuleren, maar het is belangrijk dat je een aantal foto’s uploadt waar het hele product op te zien is.

START MET VERKOPEN

Hoe laat ik mijn product goed zien en waar maak ik foto’s van?

Tops, blouses en jurken
Je kunt de beste foto’s maken door je kledingstuk aan een hanger te hangen en tegen een vlakke muur te houden. Heb je geen haakje aan je muur? Vraag iemand om de hanger vast te houden. Het is belangrijk dat het item recht hangt en dat er geen handen op de foto’s te zien zijn. Vergeet bij deze items niet foto’s van de labeltjes te maken.

Broeken, rokken en shorts 
Broeken en rokken zijn het mooist op een paspop. Als je deze in huis hebt, is het aan te raden om die te gebruiken. Heb je geen paspop? Gebruik een knijphanger! Hang net als bij de tops je broek of rok tegen een vlakke achterkant en zorg dat je item recht hangt. Ook hier is het belangrijk om foto’s van de labeltjes te maken – ook het waslabel.

Schoenen
Zet je schoenen op een vlakke ondergrond met een rustige achtergrond. Zet de schoenen schuin naast elkaar zoals je op foto 1 kunt zien. Maak hier een duidelijke foto van. Dit wordt de eerste foto die potentiële koper gaat zien, dus deze moet perfect zijn! Daarna is het belangrijk dat je foto’s maakt van alle kanten van de schoenen inclusief de zool. Maak ook een foto van de schoenendoos, dust bag en aankoopbewijs of authenticiteitskaart. Deze foto’s hoeven niet per se een witte achtergrond te hebben. De achtergrond bewerken wij voor jou!

START MET VERKOPEN

image

Tassen
Zet je tas op een vlakke ondergrond en vul de tas met wat papier of een kledingstuk zodat de tas mooi rechtop blijft staan. Maak foto’s van de voor-, achter-, onder- en binnenkant. We kunnen de tas alleen goed op authenticiteit beoordelen als je een duidelijke foto van het label van de tas en het serienummer maakt. Net als bij schoenen is het ook belangrijk om een foto van de dust bag en authenticiteitskaart of het aankoopbewijs te maken.

image

Accessoires 
Maak zo veel mogelijk foto’s van het hele product. Bij sjaals is het belangrijk dat je een foto maakt waarbij je de hele sjaal ziet. Je hoeft deze foto niet per se als eerste foto te kiezen. Je kunt voor de eerste foto een foto kiezen waar het product mooi gepresenteerd is. Maak bij sieraden duidelijke foto’s van het product en de details. Bij zonnebrillen is het belangrijk dat je een duidelijke foto maakt van de voorkant waar de hele voorkant van de bril duidelijk te zien is zoals je bij foto één ziet. Daarnaast zien we graag foto’s van de zijkant van de bril (foto drie), de binnenkant van de pootjes (foto twee) en eventueel het doosje en het aankoopbewijs.

START MET VERKOPEN

image
Now it’s time to get started!

Haal je pre-loved items uit de kast, maak de mooiste foto’s en zet ze online op The Next Closet! Als je deze fototips gebruikt worden jouw items waarschijnlijk snel verkocht. Items die volgens onze richtlijnen mooi gefotografeerd zijn, delen we vaak ook in nieuwsbrieven, op social media en deze kun je terugvinden in onze collecties. Hierdoor worden jouw items nóg sneller verkocht. We kunnen niet wachten op jouw prachtige foto’s. Happy selling! 

error: Content is protected !!