Duurzaamheid

Na olie is de textielketen de meest vervuilende keten in de wereld. Daar willen wij wat aan doen! The Next Closet heeft als missie om de koop en verkoop van (tweedehands) merkkleding mainstream te maken. Dit doen we door mensen te inspireren om te investeren in kwaliteit en hergebruik. Waarom?

  • Bij de productie van één t-shirt wordt maar liefst 2.720 liter water verspild. Dit is ongeveer evenveel als wat jij in 3 jaar tijd drinkt. (Mongabay)
  • 1 op de 6 mensen ter wereld werkt in de mode- en textielindustrie. De meerderheid hiervan is vrouw en verdient minder dan $3 per dag. (Cleanclothes)
  • Alleen al in Nederland gooien we jaarlijks meer dan 200 miljoen kilo aan textiel weg. 75% hiervan komt uit lagelonenlanden zoals Bangladesh, China en India. (DSFW)

Met The Next Closet strijden we tegen de fast-fashion. We vinden het letterlijk doodzonde dat er voor elke gelegenheid een nieuw shirtje voor minder dan een tientje wordt gekocht en dat ditzelfde shirtje na één keer wassen al weer stuk is. The Next Closet spoort daarom iedereen aan om te investeren in kwaliteit: kleding waar je nog jaren van kan genieten. Zo zie je er mooi uit én bespaar je geld! #lets-start-this-fashion-revolution!

Wat hebben we al bereikt?

Onze droom komt steeds dichterbij de werkelijkheid. Met een aanbod van ruim 16.000 designerstukken en een community van circa 50.000 vrouwen die tweedehands kopen en/of verkopen hebben we de afgelopen jaren al meer dan 15.000 items een nieuw leven gegeven. Hiermee is de productie en uitstoot van miljoenen liters water, CO2 en chemicaliën bespaard gebleven. Daar zijn we trots op! We geloven dat we met The Next Closet een blijvende impact kunnen maken door allemaal een stukje modebewuster shoppen.

Wat kun jij zelf doen?

Het begint al met kleine, simpele stapjes:

  • Investeer in kwaliteit. Hier heb je niet alleen jaren langer plezier van, maar zo kom je uiteindelijk goedkoper uit (win=win).
  • Koop jouw kleding tweedehands.
  • Geef jouw eigen kleding een tweede leven door dit aan een ander door te verkopen én verdien meteen een aardig zakcentje bij. Start gelijk!
  • Kies voor duurzaam en bij voorkeur lokaal geproduceerde kledingmerken. Bekijk onze favorieten duurzame merken in het groen.

Onze partners

Dress for Success helpt mensen met een uitkering of minimum inkomen aan geschikte kleding voor een sollicitatiegesprek. TNC ondersteunt deze stichting door designer items die niet verkocht worden beschikbaar te stellen.

Circle Economy verbindt en begeleidt bedrijven in het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe, circulaire producten en diensten. “Geef je garderobe een tweede leven” is de missie van TNC en is hier een praktijkvoorbeeld van.

De ReShare Store is een moderne, frisse tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Sociale prijzen, een luisterend oor en bovendien een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. TNC doneert (designer)items die niet worden verkocht of aangenomen aan de winkels.