Nina Pierson

The Closet of Nina Pierson

Nina Pierson is medeoprichter en -eigenaar van online health magazine Bedrock en van 12 salade barren onder de naam SLA. Duurzaamheid speelt een grote rol in haar leven en met haar #minimylifedocu wil ze ook anderen inspireren om bewuster te leven. The Next Closet sprak haar over haar duurzaamheidsmissie en mocht een kijkje nemen in haar kledingkast. 

BEKIJK & SHOP HIER DE KAST VAN NINA

Hoe omschrijf je jouw stijl?
“Mijn kledingstijl is een beetje een kruising tussen modern Scandinavisch en eclectisch. Het feit dat ik moeite heb met deze vraag zegt wel iets over hoe erg ik met mode bezig ben. Ik vind kleding super belangrijk en hecht veel waarde aan hoe ik eruit zie. De laatste tijd is het duurzame aspect een groot onderdeel geworden in de keuzes die ik maak binnen de mode, maar verder dan dat gaat het niet. Ik kijk niet naar modeshows en volg ook geen specifieke fashion blogs en weet niet ook niet precies welke stijl ik heb.”

Welke designer is jouw favoriet? En waarom?
“Ik vind de sieraden van AUrate New York altijd prachtig! Stella McCartney bewonder ik voor haar idealen en hoe ze die verweeft met high fashion. Daarnaast vind ik de tassen van Chloé prachtig (hoewel ik er nog nooit eentje heb gekocht). Verder zijn de duurzame merken als Filippa K, Reformation en Alchemist Fashion mijn favorieten.”


Waar komt jouw duurzaamheidsmissie vandaan?
“Anno 2017 kunnen we bijna niet anders dan keuzes maken die verder reiken dan puur en alleen ons eigen belang. Het voelt zoveel beter om een keuze te maken waar niet alleen jij blij van wordt, maar ook de wereld om je heen. Daarnaast vragen ontwikkelingen als klimaatverandering erom dat wij nu onze roze bril afzetten en een keer écht daad bij het woord voegen om een duurzamere levensstijl erop na te houden.”

Heb jij een bepaalde filosofie of regels die je naleeft bij het kopen van kleding?
“6 weken lang heb ik de #minimylife challenge gedaan. Hierbij ging ik de uitdaging aan om te ‘ontspullen’. Tijdens deze challenge samen met Bedrock en &C hebben we hier een 6 delige docu van gemaakt.  Sindsdien is er veel veranderd. Ik koop veel minder en mijn kast is half leeg waardoor ik precies zie dat ik niet nog een broek nodig heb.
Ik heb gemerkt tijdens de challenge dat ik veel meer voldoening en blijdschap haal uit duurzame mode dan uit reguliere mode of erger nog: fast fashion. Vintage kleding valt voor mij in de categorie duurzame mode, op echt bont na natuurlijk!”

The Next Closet is opgericht vanuit een duurzame insteek. Tweedehands lijkt steeds meer mainstream te worden. Wat vind je hiervan?
“Dat vind ik een hele mooie ontwikkeling. Met elkaar hebben we al meer dan genoeg geproduceerd zodat er genoeg keuze is. Maar we moeten wel meer gebruik maken van platformen als The Next Closet.”

Samen met styliste Nicole Huisman ga je een material detox aan voor de serie #minimylife. Waarom wil je ‘consuminderen’?
“Ik was heel nieuwsgierig naar wat er overbleef als ik mezelf zou ontdoen van een heel groot deel van mijn spullen. We zijn allemaal erg materialistisch ingesteld en onbewust verzamelen we steeds meer spullen, maar er is zoveel meer dan dat! Na het zien van de documentaire Minimalisme wist ik het zeker: dit wil ik ook gaan maken, maar dan toegankelijker.”

Je bent niet alleen gaan ‘consuminderen’, maar bent ook gaan ‘ontspullen’.
Hoe heb je dit aangepakt en hoe is dit je bevallen?
“Samen met opruimcoach Hermance Hora Siccama van Tidy hebben we een plan opgesteld. We begonnen bij mijn kledingkast en gingen hier per categorie doorheen. Per categorie werden er stapels gemaakt houden, twijfel en wegdoen. Zo ben ik mijn hele huis afgegaan.”

Uit de kledingkast van Nina shoppen? Dat kan hier.


Wat zijn je tips aan kopers en verkopers op The Next Closet om eenvoudig bewuster te shoppen?
“Er zijn steeds meer duurzame merken die fashion hoog in het vaandel hebben staan. Ga onderzoeken welke modemerken duurzaam produceren.”
Hier vind je, in het groen, alle duurzame kledingmerken van TNC.

Wat zijn je ‘groene’ voornemens voor 2018?
“Blijven ontspullen en minder kopen! Wel zal ik duurzame en fashionable merken blijven shoppen. Daarnaast wil ik vaker tweedehands kopen en werken aan een duurzaam project dat direct een positieve impact heeft op het milieu.”

Wat staat er verder nog op je bucketlist?
“Een documentaire maken, een onderneming starten in gezonde babyvoeding. Verder ga ik door met anderen inspireren een bewuste en gezonde levensstijl te kiezen. Tot slot wil ik op reis met mijn familie, omdat er zoveel meer in het leven is dan werk.”

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN NINA HIER

Starring: Nina Pierson
Fotografie door: Iris Duvekot
By TNC creative: Kim Erich

error: Content is protected !!