The Closet Of Soesja Leugs

Soesja Leugs (Amsterdam) houdt van vintage items, omdat deze kledingstukken meerdere levens hebben gehad en een verhaal vertellen. Haar dagen zijn een mix van complete chaos of juist gevuld met heel veel rust. Ze heeft grote ambities voor haar zelf en voor de wereld: ‘’Ik wil van de wereld een betere plek maken. Wat voor professie ik ook uitoefen in de toekomst, ik zal altijd deze ambitie hier in meenemen. Ook al is het in het klein.’’ Haar favoriete stijlicoon is Jane Birkin en vaak vindt ze haar meest recent gekochte item het leukst!

BEKIJK EN SHOP DE KAST VAN SOESJA HIER

Soesja Leugs (Amsterdam) houdt van vintage items, omdat deze kledingstukken meerdere levens hebben gehad en een verhaal vertellen. Haar dagen zijn een mix van complete chaos of juist gevuld met heel veel rust. Ze heeft grote ambities voor haar zelf en voor de wereld: ‘’Ik wil van de wereld een betere plek maken. Wat voor professie ik ook uitoefen in de toekomst, ik zal altijd deze ambitie hier in meenemen. Ook al is het in het klein.’’ Haar favoriete stijlicoon is Jane Birkin en vaak vindt ze haar meest recent gekochte item het leukst! 

VRAAG & ANTWOORD MET SOESJA 

 
Favoriete designer item? Dat is niet eens mijn eigen kledingstuk, maar een cadeautje voor mijn zusje geweest. Vorig jaar vond ik in haar maat een vintage zijden Moschino jurk. Een wit jurkje tot boven de knie met knoopjes van boven naar beneden en een kraagje. Ik zag Brigitte Bardot er ook nog wel in lopen in Une Femme, dus dat kon mijn zusje ook wel waarderen! 


Beschrijf jouw stijl in drie woorden
Bipolair, niet trend gevoelig en Frans(ig)? Dat zijn dus al te veel woorden haha.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?
Alles, vandaar dat ik liever de vraag had gehad: wat is je favoriete vintage item? Duurzaamheid is wat mode voor mij leuk maakt. Een kledingstuk met meerdere levens heeft voor mij meer verhaal dan de nieuwste trends. Die zijn tevens toch afgeleid van oude hype’s.

De beste spot om ‘treasures’ te vinden?
Alle vintage/ kringloop winkels buiten de stad. Daar kiezen ze vaak voor veilig, dus dan blijven de eyecatchers vaak hangen.

Leukste klus tot nu toe?
De jobs die ik voor Jelte heb gedaan (Jett Rebel). Hij is niet bang voor een tandje meer (of minder) dus dan is de artistieke vrijheid groot.

image


Guilty pleasure?
In mijn moeders kledingkast een verkleedfeestje vieren.

Wat is jouw droomklus om te doen als fotograaf / art-director?
Ik heb niet een droomklus die ik altijd al heb willen doen. Totale creatieve vrijheid en de middelen om deze vrijheid te realiseren zijn voor mij de ultieme klus.

Waar haal je de meeste inspiratie vandaan?
Film. Ik ben gek op de surrealistische cultuur in art house films en de sfeer van muziek uit de jaren 70. Eigenlijk zijn beide een verzameling van iconische persoonlijkheden op authentieke plekken. Ik kan mij erg vinden in “the love revolution” way of thinking. 

Favoriete fashion icoon? Jane Birkin, moeiteloos mooi en een natural beauty. Iets waar ons hedendaagse beeld van “vrouwelijke schoonheid” ver vanaf staat.

Jouw week begint met..
Koffie.. en het liefst in alle rust.

Beschrijf een dag in het leven Soesja Alles of niets. Het is een balans van complete chaos of rust met veel me-time.

image

Favorieten van Soesja: Als in.. Kleding? Daar heb ik namelijk geen favorieten in. Wel tijdelijke favorieten, maar bij mij geldt de regel “mijn meest recente aanschaf, vind ik het leukst”. Favorieten in het algemeen: Mijn zusje en moeder zijn mijn favoriete personen en mijn hondje Shuggie is mijn favoriete boefje. Verder alles wat met lekker eten te maken heeft.

Ambities? Van de wereld een betere plek maken. Wat ik ook voor professie uitoefen in de toekomst, ik zal altijd deze ambitie hier in meenemen. Ook al is het in het klein.

Als je de kledingkast van iemand anders zou mogen overnemen, dan zou het de kledingkast van… zijn. Ik zou eigenlijk niemands kast over kunnen nemen want iedereen moet dragen wat het best voelt. Wat ik wel zou willen doen is de consument die met 6 Primark tassen door de stad loopt bewust willen maken van waar het vandaan komt. De fast fashion economie op zijn slechtst, zou ik niet willen consumeren en menig mens met de wetenschap waar het vandaan komt hoop ik ook niet…

Fijnste plek in je huis?
Ik heb een heerlijk groot raam aan de voorkant. Een erker die uitkijkt op een sportveldje midden in de pijp. Ik vind het heerlijk om daar een beetje uit het raam te staren. Wie heeft er nog een tv nodig als je zo’n uitzicht hebt?

image

BEKIJK & SHOP DE KAST VAN SOESJA HIER


Starring:
Soesja Leugs
Fotografie door: Iris Duvekot
By TNC creative : Kim Erich
Creative assistant: Césanne van der Vaart

error: Content is protected !!